Tuesday, 27 January 2015

Cakap TIDAK pada SHAVING !!! ~ Gunalah Organic Hair Wax by Norah Beauty

Views
 Assalamualaikum dan Salam Sejahtera

Aku tanya apa khabar...Aku tanya apa khabar....hihih dah bersawang blog tetapi no worries. Business open as usual melain cuti akan diinform awal awal. Busy handle two businesses at the time sambil jaga my precious Cik Gebu, Alya Arissa

Kali ini, Asiah Wellness bakal membawa produk baru untuk anda guna dirumah. Tak perlu dah set appointment dengan SPA atau kedai yang menyediakan khidmat itu. Sekarang dirumah pun boleh. Kongsi dengan kawan-kawan atau ahli keluarga atau paling tidak...hihihi jadi hobi bersama suami isteri hikhik. 

Pentingkan untuk kebersihan diri dan yang penting NO MORE PAIN and NO MORE sesak sesak mencari masa nak set appointment. Belum masuk nak cari parking kereta, drive ke sana, buka baju, pakai baju balik, buat payment kat kaunter, buat payment di parking tiket. Jem atas jalan raya.

Sekarang mudah sahaja....Zasssss bunyi strip di rumah sahaja boleh buat.

Sekarang saya perkenalkan Organic Hair Wax by Norah Beauty. 




Saya agent untuk area Equine Park Seri Kembangan. COD area akan coverage Equine Park, Lestari Putra, Lestari Perdana, Taman Dato Demang, Jusco Equine, Puncak Jalil, Kinara, UPM, Cyberjaya, Lim Kok Wing, MMU dan Putrajaya. Opss panjang pulak area COD hihihi 

Pada student-student Kolej Poly Tech Mara (KPTM) Bangi dan Malaysia France Institute (MFI) Bangi 
Boleh berjalan ke Kedai Serbaneka ala ala kontena di KPTM Bangi


Harga RM35 per jar

Apa yang akan anda dapat dari RM35



400g of wax
4 wooden sticks
10 cotton strips
1 manual instruction

#OrganicHairRemoval wax ni boleh pakai guna dua cara 

 warm wax:
- tekstur cair dan sangat senang nak apply kat kaki awak2. Boleh jimat tau kalau guna cara ni. Boleh apply kat armpit, kaki, area misai dan area lain pon boleh.

Cara:
Panaskan wax guna microwave ( 10 saat) atau panaskan atas api ( 10 minit)
Bekas wax dibuat daripada kaca. So takkan pecah oke, jangan risau.
cold wax:
- tekstur lebih pekat dan liat. Susah sikit nak apply kat badan awak2. Cold wax terus digunakan tanpa dipanaskan.


Meh kita check it out Testimonial Testimonial yang dah guna waxing ini





SAY NO MORE TO SHAVING ATAU PLUGGING

Berminat untuk menggunakannya

Hubungi No Dibawah 

Whatappss / SMS to 019 66 97 500 dengan format 
Nama:
Area:
No of Jars:


#organichairremovalwax #hairremovalwax #hairremovalmalaysia #norahhairremoval #mmu #cyberjaya #putrajaya #lkw #cucms #skuadcos #agennorahhairremoval #organicwax #organicwaxmalaysia #hairremoval #waxing #wax #reviewnorahhairremoval #tipsnorahhairremoval #bazaar #bazaarpaknil #bazaarpaknil #visitmyig #noshave #noshaving #shave #dontshavejustwax #skuadcod #kptm #mfi

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

Thursday, 1 January 2015

New Year Big Sale Treenea ~ Jangan Lepaskan Peluang Keemasan

Views
►►NEW YEAR BIG SALE ◄◄
( 1 Januari - 31 Januari 2015 )

Treenea sedang menjalankan JUALAN AWAL TAHUN 2015 secara besar-besaran.
PROMOSI HEBAT untuk PRODUK terpilih :


 

► MIERABELLA COLLAGEN
N/P : RM 75.00
OFFER : RM 60.00 only!


► LUMIERE FACE SAVON
N/P : RM 49.00
OFFER : RM 35.00 only!


*****************************************************************


 


 ► NUTREES HAIR REVITALIZER
N/P : RM 59.00
OFFER : RM 54.00 only!

► NUSKEEN ACNE CREAM
N/P : RM 54.00
OFFER : RM 49.00 only!

*********************************************
✿ NUTREES – HAIR REVITALIZER :
*********************************************
✔ Mengawal KELEMUMUR
✔ Menguatkan AKAR RAMBUT
✔ Mengawal RAMBUT GUGUR
✔ Menggalakkan PERTUMBUHAN RAMBUT
✔ Menghilangkan KEGATALAN KULIT KEPALA

*******************************************
✿ NUSKEEN – ACNE CREAM :
*******************************************
✔ Merawat CELA
✔ Merawat PARUT
✔ Melembapkan KULIT
✔ Merawat masalah JERAWAT
✔ Menyeimbangkan TONA KULIT






Untuk dapatkan produk produk diatas pada HARGA RUNTUH! SILA:
**************************************************************************
Whatsapp: MieraBella<>No.Akaun (Maybank @ CIMB)<>Alamat
**************************************************************************
☏ FAST RESPON?
Whatsapp: 0196697500


Treenea Exclusive State Stokis
Pencarian Dealer dan Agents masih diperlukan 

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

Harga Runtuh Bikin Gegar Hati ~ Mierabella

Views

KULIT CERAH, LICIN, GEBU & HALUS SEAWAL 7 HARI! Dapatkan pada HARGA RENDAH! TAWARAN TERHAD!
MENCARI PENAWAR SEBENAR dengan Harga Berpatutan?
Dapatkan MieraBella Collagen by Treenea!
===================================================
***********************************************
>> KEHEBATAN MieraBella Collagen:
***********************************************
✔ ANTI-PENUAAN
✔ Membina SEL KULIT
✔ MENGANJALKAN KULIT
✔ Memudarkan PARUT JERAWAT
✔ Mengurangkan GARIS KEDUTAN
✔ Membekalkan TENAGA SEGERA
✔ Membantu MENGUATKAN RAMBUT
✔ MENCERAH & MELEMBAPKAN KULIT
✔ Menghilangkan JERAWAT & JERAGAT
✔ Merawat KULIT KUSAM & TAK BERMAYA
✔ Memberikan kulit CERAH, LICIN, GEBU & HALUS
***********************************************
>> MENGAPA MieraBella Collage?
***********************************************
✔ Diformulasi oleh SAINTIS (Kualiti Terjamin)
✔ Mengandungi Vitamin C
(mempercepatkan proses mendapatkan kulit idaman anda!)
✔ Diperkaya dengan PHOSPHLIPID KELAPA
(meningkatkan proses penyerapan PROTEIN dalam tubuh)
✔Sumber kolagen daripada KULIT IKAN LAUT DALAM
(jauh daripada pencemaran & mudah diserap oleh tubuh)
***************************************************
>> CARA PENGAMBILAN yang BERKESAN:
***************************************************
2 kapsul pagi & petang @ malam. Seelok-eloknya semasa perut kosong.
Senaman & pengambilan MieraBella bersama segelas jus oren juga membantu keberkesanan produk ini.
=================
KATA PENGGUNA!
=================
RISAU MUKA PUTIH TANGAN HITAM?
“Risau bila muka putih tangan hitam ??? Kini tak perlu risau lagi.. makan meirabella plus vco by treenea. Comfirm sekala.. satu badan putih. Dh setahun makan.. mmg tak cari hat lain dh... ”
TIADA LAGI FPUNDATION BERKATI - KATI!
““ Mission accomplish! Yes! Dah hampir 7 bulan makan MieraBella. Dah nampak result. Ni bukan edit na. Ni original punya..Yang penting kena sabar. Dulu kulit muka nampak kusam gila. Pakai foundation berkati-kati. Tapi sekarang tak perlu nak make up heavy. Sapu sikit je… Yg penting,MieraBella ni bukan effect kat muka je tau tapi seluruh badan, Luar & Dalam… ”
KULIT KERING & KUSAM? NO MORE!
“Perubahan ketara nak share ni... Siapa yang asyik tanya, ni lah hasilnya....tanpa kesan edit guna fon or pc.
Kulit muka Nini memang tak ada masalah tapi selalu kering dan kusam.
3 bulan ambil VCO Mierabella, perubahan KETARA dirasakan! ”
SUNBURN? MieraBella PENYELAMAT!
“ Baru seminggu ambil MieraBella, sunburn dah hilang! MALAH KULIT pun lembab, LEBIH HALUS & CERAH. Bukan muka saja tapi KAKI & TANGAN JUGA!”
MASALAH BERAT BADAN?
“Amal VCO & MieraBella dalam diet seharian dapat membantu mengawal berat badan! ”
JERAWAT BATU?
“JERAWAT BATU KRONIK dibantu secara berkesan dengan VCO & MieraBella. Seawal 45 HARI dapat kesan yang BEST!”
KULIT MUKA BERLUBANG, PARUT HTAM!
“PARUT, JERAWAT & JERAGAT BERKURANG! Kulit semakin cerah!”
KULIT JADI CERAH! PIPI RASA MACAM BOTOX!
"Saya suka, kulit jd cerah. Jerawat pasir akibat kulit berminyak slowly hilang, rasa kulit lembab dan lembut je..
pipi rasa mcm botox. Memang best kombo MieraBella & VCO Treenea"


 
**********************************************
[+] KANDUNGAN MieraBella Kolagen:
**********************************************
➊ Hydrolysed & Concentrate Coconut Milk Protein
➋ Glutathione
➌ Deep Sea Marine Collagen
➍ Vitamin C
***************************************
>> FAKTA PERLU ANDA TAHU!
***************************************
>> KEUNIKAN MIERABELLA BERGANTUNG PADA BAHAN YANG DIGUNAKAN!
➊ Hydrolysed & Concentrate Coconut Milk Protein
TAHUKAH ANDA Hydrolysed & Concentrate Coconut Milk Protein
merupakan serbuk santan kelapa yang diinovasikan dengan teknologi terbaru?
Lemak santan merupakan ASID LEMAK RANTAIAN SEDERHANA (MCFA) penting dalam:
✔ Menguatkan TULANG
✔ Membantu PERKEMBANGAN OTAK
✔ Membina SISTEM IMMUN TUBUH
✔ Pembekal nutrisi untuk proses PENURUNAN BERAT BADAN
Ini kerana MCFA cepat diasimilasi ke dalam tubuh. Ertinya, asid lemak ini tidak menjadi lemak di dalam tubuh sebagaimana yang berlaku kepada asid lemak rantaian panjang di dalam susu lembu.
Asid lemak dalam santan adalah asid laurik, iaitu lemak yang sejenis dengan lemak yang banyak ditemui dalam susu ibu.
➋ Glutathione
Agent DETOKSIFIKASI
MENEUTRAL TOKSIN ORGANIK, LOGAM BERAT, PELARUT & RACUN PEROSAK. Membantu badan mengeluarkan bahan ini melalui air kencing atau hempedu.
Meningkatkan SISTEM PERTAHANAN TUBUH
Glutathione merupakan ibu segala antioksidan yang melindungi tubuh manusia daripada serangan radikal bebas penyebab pelbagai penyakit berbahaya. Sistem imunisasi badan kita bergantung kepada bekalan glutathione yang mencukupi!
Mencantikkan KULIT
Menjadikan LIANG ROMA LEBIH KECIL, KULIT LEBIH PUTIH, GEBU, CERAH, HALUS & LICIN.
➌ Deep Sea Marine Collagen
Mengandungi kolagen berkualiti tinggi yang diambil daripada KULIT IKAN menggunakan Kolagen Ikan Laut Dalam.
✔ Kolagen bersumber ikan laut dalam merupakan sumber kolagen yang terbaik kerana mempunyai nilai protein yang tinggi dan jauh daripada pencemaran.
✔ Kelebihan kolagen ikan ialah strukturnya yang mirip dengan kolagen manusia dan saiz molekulnya yang paling kecil iaitu MW 1000 membolehkan ia lebih mudah diserap oleh tubuh manusia.
✔ Ia dihasilkan secara semulajadi tanpa menggunakan bahan kimia berbahaya.
✔ Kolagen ikan sangat mudah dihadam dan membantu membentuk semula kolagen yang kian menyusut pada bahagian sendi, tulang, kulit dan lain-lain.
✔ Kajian klinikal awal menunjukkan pengambilan kolagen ikan pada sukatan yang betul selama 66 hari mampu memperbaiki penuaan kulit sebanyak 80%.
MieraBella menggunakan kolagen KULIT IKAN yang terbukti memberikan KULIT YANG CANTIK, CERAH & GEBU.
➍ Vitamin C
Vitamin C membantu mempercepatkan proses mendapatkan kulit idaman anda! Penyelidikan terkini mendapati pengambilan Vitamin C membantu meningkatkan kandungan glutathione dalam badan dan merupakan kofaktor dalam pembentukan kolagen.
******************
PERHATIAN!
******************
>> CARA MENDAPATKAN MieraBella Kolagen pada HARGA PROMOSI!
☛ HARGA BIASA: RM75
☛ HARGA SEKARANG: ✔✔ HANYA RM60!!
★★ HARGA PROMOSI!
★★ 20% DISKAUN!
★★ JIMAT RM15!
★★ PERCUMA!HADIAH EKSKLUSIF TREENEA



********************************
BERTINDAK SEKARANG!
********************************
✔ MUKA BEBAS JERAWAT!
✔ TAK PERLU MAKE – UP TEBAL2!
✔ LIANG PORI MUKA LEBIH KECIL!
✔ KULIT CERAH & GEBU SELURUH BADAN
✔ TIADA LAGI FOUNDATION BERKATI – KATI!
✔ TIBA MASANYA DAPATKAN WAJAH BERSER!
★ CEPAT! CEPAT! CEPAT!
✘ AWAS!
✔TAWARAN TERHAD!
✔STOK JUGA TERHAD!

Untuk dapatkan MieraBella pada HARGA RUNTUH! SILA:
**************************************************************************
Whatsapp: MieraBella<>No.Akaun (Maybank @ CIMB)<>Alamat
**************************************************************************
☏ FAST RESPON?
Whatsapp: 0196697500

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

Review Mesin Jahit Global 505 ~ Terima Kasih Lazada

Views
Assalamualaikum

First entry untuk 2015 dan semangat baru, aura baru dan pelbagai perancangan untuk tahun ini. 

Misi membuat post entries 2014 yang ada tertangguh. 

Sekarang tengah menggila menjahit gara gara terbeli mesin jahit portable jenama Global 505. First time beli di lazada, service memang tiptop puas hati. Bayar barang petang ini. Esok dah sampai depan pintu rumah. Harga mesin jahit RM159 free delivery lagi. Dapat lagi diskaun RM10 sebab daftar newsletter lazada. Last total RM149. Kira mampu milik.


Sampai sahaja mesin jahit di rumah, boleh terus pakai hihi. Ada beli semeter kain cotton di Jakel masa raya puasa 2014 . Lama gila peram kain kan hahaha. 



Mesin jahit ini ada 8 jenis jahitan. Ada pedal kaki. Boleh pakai elektrik atau 4 biji bateri double A. 

Memang senang gila nak pakai. Lagi lagi untuk yang tiada kemahiran menjahit. Last menjahit dulu masa zaman tingkatan tiga dalam kelas Ekonomi Rumahtangga (ERT). 

Hasil jahitan pertama bantal untuk anak perempuan. Test test gitu. Segan nak tunjuk first hasil. Kita tunjuk second hasil sebab memang dah lama nak buat bantal empat segi sederhana besar untuk digunakan masa landing depan TV.






Siap dua biji dengan isian kekabu hihi

Saya memang rekemen siapa nak belajo menjahit sendiri atau nak jahit benda benda simple dirumah 😃

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial