Tuesday, 22 April 2014

Petua Untuk Mengurangkan Kesakitan dan Memudahkan Bersalin

Views

Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera

Hari ini berkongsi petua bagaimana nak mengurangkan kesakitan dan memudahkan bersalin bila tiba masa

1. Sewaktu kandungan anda berusia 6 bulan, mula amalkan meminum 1 sudu minyak kelapa. Minum sebanyak 3 kali dalam seminggu.

2. Apabila kandungan anda mencecah 9 bulan, tukar kekerapan pengambilan minyak kelapa tersebut. Dosnya tetap sama iaitu 1 sudu dan minumlah setiap hari sehingga tiba hari kelahiran anak anda. Seeloknya anda buatlah minyak kelapa itu sendiri. Ia bertujuan memastikan anda benar-benar meminum minyak kelapa yang bersih dan selamat.

3. Jangan lupa untuk selalu berdoa kepada Allah agar segala urusan melahirkan anak berjalan lancar serta dijauhi daripada segala perkara yang tidak diingini.

Pengalaman saya sendiri bersalin normal. Alhamdulillah bersalin dengan mudah dengan beberapa kali push sahaja cuma menunggu waktu bukaan sangat lama kerana baby pasif dan tidur ( cik gebu kuat tidur dalam perut ) hihi

Alhamdulillah pengambilan vco sepanjang mengandung. Baby lahir dengan rambut hitam dan lebat. Sampai nurse nurse puji puji rambut lebat. Even roommate dalam ward pun sama puji.

Ini baby saya Nik Alya Arissa atau nama glamour cik gebu sekarang 9 bulan. Opss ini rambut sekarang dia after botak masa pantang. Bukan rambut asal selepas bersalin.

Petua mudah nak rambut kilat lebat dan kulit baby lembap sentiasa ~ Saya sendiri guna Bubble Wash Baby Tropika sebab bahan utama adalah minyak kelapa dara.

Sekarang saya open offer 3 botol bubble wash RM100 termasuk postage untuk semanjung ( + RM10 Sabah Sarawak )

Yang berminat dengan baby tropika boleh dapatkan di www.facebook.com/GBST.arissacorner

Atau

0196697500

Whatapps / viber / sms / wechat
#asiahwellness #sayajual #sayarekemen #babytropika #putrajaya #bangi #equinepark #puncakjalil #bangigateway #kinara #sierra #cyberjaya #lestariputra

STRICTLY NO CALLS


Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

No comments:

Post a comment