Tuesday, 18 February 2014

Atasi Rasa Kembung Perut Semasa Mengandung dengan Baby Herbal Cream Tropika

Views
Assalamualaikum dan Salam Sejahtera

Alhamdulillah yang first time atau yang mengandung kali keberapa pasti takan lari dari kena masalah kembung perut semasa awal mengandung dan kadang kala setengah orang akan alami bila nak dekat dekat bersalin.

Jom kita baca bagaimana kembung perut terjadi especially pada 1st trimester

Kembung perut adalah simptom biasa yang dialami oleh wanita mengandung terutama pada trimester pertama dan ia adalah kerana perubahan hormon dalam badan. Hormon estrogen dan progesteron meningkat ketika kita mengandung dan hormon-hormon ini merehatkan tisu otot termasuk di bahagian gastrointestinal tract. Otot yang rehat ini yang menyebabkan kita rasa kembung dan tidak selesa.


Terdapat 3 cara dicadangkan untuk mengatasi masalah ini:

1. Memakai pakaian yang longgar dibahagian pinggang dan perut.
Apabila pakaian yang dipakai agak ketat dibahagian-bahagian ini, perut akan terasa 'ditekan', dan ini akanmenambah ketidakselesaan kita pada bahagian perut. Kadang-kala, ketidakselesaan ini akan menyebabkan rasa loya yang menjadi-jadi dan ingin muntah.


2. Makan pada jumlah yang kecil dan kerap.
Makan pada jumlah yang banyak juga pada sesuatu masa tidak membantu mengurangkan masalah kembung, malah ia boleh menambah rasa kurang selesa dan perasaan loya yang menjadi-jadi.Ibu mengandung disarankan membawa bersama makanan ringan seperti biskut atau roti bersama-sama apabila ke mana-mana tempat untuk mengelakkan perut berangin akibat lambat makan.


3. Elakkan makanan 'berangin'
Elakkan makanan berangin yang boleh menambah kembung perut. Masalah kembung ini mungkin berlarutan untuk beberapa bulan pertama sahaja, dan akan berakhir apabila kandungan mencecah trimester kedua dan ketiga.


Ibu mengandung boleh mencuba Baby Herbal Cream dari Baby Tropika
Ia selamat diguna kerana tidak panas.
Malah diperbuat dari Minyak Kelapa Dara
Tidak perlu risau masalah kembung perut malah masalah strechmark jugak boleh dielakkan


Selain dari rangkaian baby herbal cream, baby tropika jugak menyediakan set bodywash dan body oil untuk ibu mengandung, bayi dan seisi keluarga pun boleh pakai. Yang pasti bebas PARABEN dan SLSUntuk mengetahui lebih lanjut boleh layari 

Atau 

hubungi saya, Asiah
019-6697500 
Whatapps / Viber / SMS/ WeChat

Pastikan dapatkan special price dari saya dan exclusive guide dari saya

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

No comments:

Post a comment