Wednesday, 26 February 2014

Masalah Hormon dan Kecantikan ~ Manfaat GLA Complex Shaklee

Views
Assalamualaikum dan Salam Sejahtera
Setiap hari saya menerima pertanyaan mengenai GLA.
" Salam sis, saya terbaca mengenai GLA boleh atasi masalah hormon? Betul ke? "
" Salam akak, saya ada masalah period tak datang berbulan bulan. Boleh ke saya cuba GLA?"
" Salam sis, saya terjumpa blog sis. Saya nak tahu kebaikan GLA? Saya ada masalah jeragat yang serius "
Diatas antara soalan soalan famous yang saya dapat.
Hari ini saya nak kongsikan senarai MANFAAT UTAMA GLA COMPLEX SHAKLEE
1) Memelihara kesihatan – borage merupakan herba tradisi kegemaran orang Barat.
Fungsi borage :
- merawat ulser
- mengeluarkan virus
- melegakan kelesuan
- membersihkan kahak
- meringankan kebas urat saraf
- meningkatkan stamina
2) Mengawal hormin estrogen dan testosteron.
GLA membentuk prostaglandin untuk mengawal hormon lelaki dan wanita yang mana prostaglandin ini melegakan simptom PMS (simptom pra-haid) seperti kesakitan, mood swing, retensi air dan rasa sakit pada payudara.
3) Meningkatkan kesuburan pada wanita
GLA mampu mengawal dan mengatur ketidakstabilan hormon wanita sebagai langkah utama bagi meningkatkan kesuburan.
GLA juga mampu mengecutkan cyst dalam rahim wanita yang boleh menghalang proses kehamilan.
Selain itu, GLA complex membantu tubuh menghasilkan sejenis mukus yang dipanggil ‘cecair kesuburan’ di dalam rahim. ‘Cecair kesuburan’ ini memberi ‘ruang’ untuk telur dan sperma untuk terus hidup hingga 5 hari.
GLA juga memperbetulkan dan memperbaiki keadaan haid yang tidak teratur jika diambil secara konsisten setiap hari.
4) Melambatkan menopause (putus haid)
Memperbaiki keadaan menopaus seperti berpeluh-peluh , insomnia, dada berdebar-debar, ketidakhadaman, depresi dan rasa cepat marah. Pengambilan GLA jangka panjang juga mampu melambatkan proses penuaan, mengetatkan uterus dan menjadikan kulit kelihatan kulit lebih muda.
5) Mencantikkan kulit
Memperbaiki inflamasi kulit seperti ekzema, alergi, kegatalan, kulit kering, bintik penuaan, fungus dan kurap. Ia juga meringankan sakit dan bengkak yang terjadi dari rheumatisma dan artritis.
6) Mencantikkan rambut
Memperbaiki tekstur rambut, rambut kering dan masalah rambut gugur.
7) Pelangsingan
Merendahkan kolestrol LDL, menghalang penambahan berat badan, memberi tona pada kulit dan otot wanita secara berperingkat untuk mencapai bentuk badan yang cantik.
8) Menentang kanser
GLA adalah anti-oksidan yang meningkatkan sistem imunisasi tubuh, menghalang pertumbuhan sel tumor dan kanser.
9) Menghalang komplikasi diabetes
Merendahkan gula dalam darah, berkesan untuk diabetes semasa hamil dan usia tua. Meringankan kebas dan kesakitan disebabkan oleh paras gula dalam darah yang tinggi.
8) Menghalang tekanan darah tinggi
Menghalang pembekuan darah, merangsang peredaran darah, mengembangkan salur darah, memperbaiki tekanan darah tinggi, mengelak masalah jantung seperti Arteriosklerosis (pengerasan arteri - dinding arteri menjadi keras dan kurang lentur kerana bahan lemak terkumpul dibawah lapisan sebelah dalam dari dinding arteri) dan myocardial infarction (blood clot - salur darah tersumbat lantas menghalang pengaliran darah pada otot jantung).
9) Memperbaiki masalah prostat dan kerap kencing pada golongan lelaki.
10) Hiperaktif dan austisma (ADD/ADHD)
Terbukti secara klinikal bahawa minyak ikan GLA memperbaiki keadaan kanak-kanak berautisma, sukar memberi tumpuan untuk belajar dan hiperaktif.
Jika anda tergolong dalam mencari penyelesaian dan manfaat GLA adalah salah satu cara atasi masalah anda. Usah diragu ragu kerana Shaklee sudah bertapak berdekad dekad dipasaran.

Jom order GLA Complex Shaklee.
Bukan sahaja satu tapi semua manfaat akan anda dapat dari GLA Complex shaklee.

Ditambahkan dengan guide exclusive malah free gift menanti anda dari saya. 

Khas untuk customers dibawah guidance saya.
Eh ada lagi...nak tahu cara cara beli shaklee sambil dapat rebate cash? Dalam erti kata lain, sambil beli harga murah sambil dapat tebus duit.

Jom PM saya di asiahazhar@gmail.com
Atau
0196697500
Whatapps / viber / sms / wechat #asiahwellness


Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

Thursday, 20 February 2014

GURU WANITA PUNCA PELAJAR TERKENA KEJUTAN ELEKTRIK

Views
Assalamualaikum dan Salam Sejahtera
Seorang guru di Kuala Krai menjadi punca kepada insiden kejutan elektrik apabila dia mengagihkan Miracle Refreshing Spray (MRS) kepada pelajarnya.
Pelajarnya yg dikatakan mengantuk dan lesu ketika sesi PNP menjadi segar sekelip mata apabila menyapu MRS ke leher dan belakang telinga.
lantaran penggunaan MRS tadi terus menyentap dan menusuk serta merta hingga membuat kan pelajar tadi terus segar , nyaman dan bersemangat ingin belajar walaupun pd waktu tengahari.. Inilah kejutan elektrikal magical yg penuh "MIRACLE"

Sekarang bila pelajar mengantuk, cikgu dah xpayah ketuk..
sekarang bila guru yg mengantuk, pelajar tersengguk sengguk , pengetua dah xkutuk kutuk.. 

Apa solutionnya??
Nak tahu kena PM saya apa benda MRS ni..

Cerita asal : Shafiq Zahir
Mana-mana cikgu yang nak buat kejutan elektrik kepada student tanpa perlu disaman oleh ibubapa hubungilah saya ye.
0196697500
Asiah
Whatapps / viber / sms / wechat
#asiahwellness


Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

Shaklee Shaker 2014 ~ Jom Dapatkan Sebelum Terlambat

Views
Shaklee Shaker For SALE

Mari Mari pada customer yang 


mahu Shaklee Shakerrr...hanya RM10 (TIDAK TERMASUK

 POSTAGE). 



Kasi semangat untuk 


shake-shake dengan ESP atau CINCH atau MEALSHAKE


Place your order 

sekali dengan Shaklee Set Supplement pilihan anda...

Jimat Postage...





Minggu promo...promo sekaranggg...ayuhhh buat 


tempahan 


before pukul 5 petang 28hb Feb 2014




Contact terus 

019-6697500

atau 

email ke asiahazhar@gmail.com



Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

Tuesday, 18 February 2014

Atasi Rasa Kembung Perut Semasa Mengandung dengan Baby Herbal Cream Tropika

Views
Assalamualaikum dan Salam Sejahtera

Alhamdulillah yang first time atau yang mengandung kali keberapa pasti takan lari dari kena masalah kembung perut semasa awal mengandung dan kadang kala setengah orang akan alami bila nak dekat dekat bersalin.

Jom kita baca bagaimana kembung perut terjadi especially pada 1st trimester

Kembung perut adalah simptom biasa yang dialami oleh wanita mengandung terutama pada trimester pertama dan ia adalah kerana perubahan hormon dalam badan. Hormon estrogen dan progesteron meningkat ketika kita mengandung dan hormon-hormon ini merehatkan tisu otot termasuk di bahagian gastrointestinal tract. Otot yang rehat ini yang menyebabkan kita rasa kembung dan tidak selesa.


Terdapat 3 cara dicadangkan untuk mengatasi masalah ini:

1. Memakai pakaian yang longgar dibahagian pinggang dan perut.
Apabila pakaian yang dipakai agak ketat dibahagian-bahagian ini, perut akan terasa 'ditekan', dan ini akanmenambah ketidakselesaan kita pada bahagian perut. Kadang-kala, ketidakselesaan ini akan menyebabkan rasa loya yang menjadi-jadi dan ingin muntah.


2. Makan pada jumlah yang kecil dan kerap.
Makan pada jumlah yang banyak juga pada sesuatu masa tidak membantu mengurangkan masalah kembung, malah ia boleh menambah rasa kurang selesa dan perasaan loya yang menjadi-jadi.Ibu mengandung disarankan membawa bersama makanan ringan seperti biskut atau roti bersama-sama apabila ke mana-mana tempat untuk mengelakkan perut berangin akibat lambat makan.


3. Elakkan makanan 'berangin'
Elakkan makanan berangin yang boleh menambah kembung perut. Masalah kembung ini mungkin berlarutan untuk beberapa bulan pertama sahaja, dan akan berakhir apabila kandungan mencecah trimester kedua dan ketiga.


Ibu mengandung boleh mencuba Baby Herbal Cream dari Baby Tropika
Ia selamat diguna kerana tidak panas.
Malah diperbuat dari Minyak Kelapa Dara
Tidak perlu risau masalah kembung perut malah masalah strechmark jugak boleh dielakkan






Selain dari rangkaian baby herbal cream, baby tropika jugak menyediakan set bodywash dan body oil untuk ibu mengandung, bayi dan seisi keluarga pun boleh pakai. Yang pasti bebas PARABEN dan SLS



Untuk mengetahui lebih lanjut boleh layari 

Atau 

hubungi saya, Asiah
019-6697500 
Whatapps / Viber / SMS/ WeChat

Pastikan dapatkan special price dari saya dan exclusive guide dari saya

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

Saturday, 15 February 2014

Weekend Family Outing ~ Expo Doraemon 2014 Viva Home Cheras

Views

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera

Happy Weekend uollsss

Iolls berjalan jalan ke Expo Doraemon di Viva Home semalam (Sabtu)
Hari ini santai santai dirumah kot kot hihihi

Mari santai santai hari ini, scroll scroll gambar iolls dengan family iolls kat expo itu hihihi

Photo: We here at Doraemon Expo #nikalyarrisa

Ticket Expo Adult RM25
Ticket Expo Child RM19
Free Admission for 3 Years below











I m Flyinggg Flyingggg



BERTUKARR!!!! Shrinkkkksss eh sama je Hubby dan Alya


Roti Memory ~ Semoga lebih gigih mengira angka angka besar dan mengingat incoming ordersss




Betul-betul ada Roti Memory dijual dan boleh makan!!!a


Dorayaki Favorite Doraemon


Super SEDAPPPP!!!! SET C KIDS MEAL 
Dorayaki
Strawberry Slice
Banana Slice
Vanilla Ice Cream
Chocolate Belgium
Marsh Mellows
Hot Chocolate Drink with Doraemon Face

Seronok jengahhh dan scroll gambo yang cun cun comel ituuu hihihi
Jangan lupa jenguk ke sana...expo itu sampai 23 March 2014.
Rugi kalau tak pergi...bukan senangggg
Doraemonnnnn maiiii
Siapa zaman Doraemonnn pasti tahu!!! Betapa ketagihan dan lucu melihat setiap episodddd
owhhhh memory zaman budak budak hingusan!!! hahahaha

Well, have a nice weeekendd
Hope you like my humble review yang huk hukk macam ia ia je review hahaha

XOXO
Cik Puan Ac


Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

Thursday, 13 February 2014

Takut ke Bilik Air kerana Buasir ~ Jom Kita atasi Buasir dengan Supplement Shaklee

Views


Assalamualaikum dan Salam Sejahtera

Untuk mendapat kesihatan optimum dan usus yang bersih. 
Jadual pembuangan atau ' Toilet Bowl' harus lah hari hari
tapi kadangkala kerana kekurangan pengambilan air masak, sayuran dan buah-buahan penyebabkan terjadi SEMBELIT
Bila jadi SEMBELIT, secara automatik kita akan meneran lebih kuat dari biasa dan mengakibatkan tekanan kuat ke atas otot dubur dan menjadi bengkak.


Pernah alami situasi seperti gambar dibawah???


Saya pasti anda semua mesti pernah mengalami sembelit. Saya sendiri akui dulu dulu
sebelum mengenali Shaklee. Saya alami sembelit. Lagi lagi saya jenis tak suka minum air 

masak kerana takut asyik nak ke toilet membuang air kecil. Itu dulu lah...dulu ya.
Sekarang ini air masak itu teman baik saya sentiasa.
Bila saya minum??
Selepas bangun tidur
Sebelum tidur
Sebelum Solat
Selepas Solat
Sebelum makan
dan selepas makan
Confirm air botol berisi air masak ada disisi.
Dulu tidak tahu apa akibat sebab kurang minum air.
Siap kena berleter dengan Atuk sebab saya jenis tak minum air biarpun lepas makan nasi. 


Set Buasir Shaklee yang dicadangkan:-



OSTEMATRIX : 
bantu mengurangkan sembelit dan melancarkan pembuangan air besar serta memberi keselesaan kepada anda apabila mengalami luka di bahagian dubur.

OMEGA GUARD : 
Baik untuk sendi dan otot. Pesakit buasir akan mengalami kesakitan akibat daripada tekanan otot dubur ke atas bengkak tersebut sehingga menyebabkan proses pembuangan air besar menjadi amat perit. Jadi, omega membantu untuk mengecutkan otot yang bengkak tersebut.

ZINC COMPLEX : 
Disarankan kepada pesakit buasir yang tahapnya lebih tinggi seperti keluar najis bersama darah dan membuang air besar dengan rasa yang sangat perit. zinc complex membantu menyembuhkan luka di bahagian dalam dubur dengan lebih cepat.


Jom kita jengah testimonial yang telah mengambil SET SHAKLEE BUASIR

TESTIMONIAL 1



TESTIMONIAL 2


TESTIMONIAL 3 



Jom rawati masalah Buasir dengan SET BUASIR SHAKLEE
Harga?? Sangat-sangat berpatutan

Guide exclusive khas untuk customers Cik Puan Ac.

Order ke email asiahazhar@gmail.com dengan subject email: SET SHAKLEE BUASIR


Malah boleh hubungi saya di
019-6697500
Whatapps / WeChat / Viber / SMS
#asiahwellness
#ShakleeMalaysia

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial