Thursday, 9 January 2014

Malam Jumaat Pertama ~ Rasa Berdebar debar

Views
Assalamualaikum dan Salam Sejahtera

Amboiii tajuk headline posting
Pasti ramai click bila nampak je dua perkataan ' Malam Jumaat'

Sah sah ini Malam Jumaat Pertama saya 2014 di Malaysia :O
Berdebar-debar nak kongsi tips... (^^)
Malam Jumaat minggu lepas saya diluar Malaysia hihihi
Bercuti di Bandung sejak tahun 2013 dan pulang pada 3hb Jan 2014.

Uiksss mesti orang cakap 'Kayanya dia lama duk bandung, Indonesia. Mesti shopping sakan'.
Saya pergi 31hb Dec 2013 sampai ke 3hb Jan 2014.
Macam lama bebeno je saya dan family ke sana hihihi
Padahal beza tahun sahaja hihihi

Tips-Tips Bila Rasa-rasa JEM OVERSEA kongsi

1. JANGAN BERCUTI KE OVERSEA WAKTU NEW YEAR
Ya Ampun, ramai manusia oooooo sesak lagi oversea dari Malaysia
Rasa lebih baik sesak tempat kita tahu dari oversea
Hahahah takde le melarang nak cuti ke oversea tapi rancang dan pikir unexepected situation bakal akan kita hadapi 

2. BERSEDIA DENGAN BANYAK-BANYAK MAKANAN DALAM BEGPACK
Kelaparan wehhh dalam coaster, coaster dapat gerak seinch untuk setiap 20 minute ke 30 minute.
7 Jam nak sampai dari Tangkuban Perahu ke Bandar Bandung
Berasap semua di dalam coaster.
Driver lagi lah, dah penat tekan tekan break dengan pening perut kosong. 
Kesian supir kitorang hari itu tapi tetap melayan kitorang tip top


3. JANGAN MINUM AIR BEBANYAK
Kang jenuh tahan nak cari toilet satu hal  (~~)


Semua masih gembira menunjuk puncak Tangkuban Perahu, Bandung, Indonesia



Bersama Supir Paling Best di Bandung, Andri
Supir ini saya dah kenal 2 tahun lalu
Kalau nak no contact dia, boleh tinggal comment di dalam entry ini
Harga memang best gila dengan dia!!
Boleh kawtim punyaaa hihihi
Arrange coaster paling selesa dan sangat bestt gila!!!
Semua kagum dengan coaster yang disediakan untuk kami semua.





Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

1 comment:

  1. Day One Tour Bandung
    1. Jemput at Husein Sastranegara Airport
    2. Shopping & lunch at pasar baru
    3. Shopping at toko tiga
    4. Shopping at jl. riau factory outlet
    5. Dinner at R.M Ampera

    Day Two Tour Bandung
    1. Breakfast at Hotel
    2. Otw to Gunung Tangkuban Perahu
    3. Flotting Market
    4. Coffee Time at Lembang ( pulut/jagung bakar, etc )
    5 . Lunch at Kampung Daun
    6. Shopping at Cihampelas/Ciwalk
    7. Dinner at Bakso Malang Karapitan/Bakso Semar

    Day Three Tour Bandung
    1. Breakfast at Hotel
    2. Otw to Cibaduyut
    3. Lunch at RM Padang Sederhana/Simpang Raya
    4. Shopping for Handgift at Kartika Sari

    More Info Please Kindly to Call :
    WhatsApp/Text : andri +6281221988186 / Toto +6282216768825
    Email : astri.ryunita@gmail.com
    web : http://hayu4tuh.blogspot.com/

    ReplyDelete