Thursday, 16 January 2014

Hangat Berita Kangkung ~ Meh Cheq Share Pasal Treenea 1st Anniversary Dealer Reward

Views
Assalamualaikum dan Selamat Hari Thaipusam 2014 buat yang menyambut pada hari ini.
Ada yang cuti, ada yang kerja

Hangat keyword 'kangkung' seminggu ini kerana gara PM kita sebut pasal kangkung dalam ucapan beliau baru-baru ini hihi

Confirm ramai pi tekan sebab title kangkung hikhik
Today bukan nak kongsi cerita pasal kangkung
TAPI pasal AWESOME bila join team Treenea

Alhamdulillah, syukur rezeki dengan Treenea makin melimpah ruah
Dapat tempat ke-4 dalam Dealer Rewards baru baru ini.
Hadiah? Biarlah rahsia ~

Terpampang muka saya di FB Page Treenea hihihi
Nak mengetahui lebih lanjut, boleh click gambar dibawah

Photo: TREENEA 1st ANNIVERSARY DEALER REWARDS =)#Treenea berbesar hati untuk mengumumkan pemenang DEALER REWARDS sempena 1st Anniversary!Tempat ke-7 : Sabariah SabtuTempat ke-6:  Ain OmarTempat ke-5:  Nor Syazana Abdul HalimTempat ke-4:  Asiah Mohd AzharTAHNIAH buat semua pemenang! Nantikan pemenang Tempat pertama, kedua & ketiga =)


Nak Tahu bagaimana saya end up dengan Treenea?

Saya memula join biz on9, dengan menjual brand Catalyst. Masa itu jadi agent. Yelah, timba pengalaman dari bawah hihi

Dec 2012, Treenea baru je launch. Company baru dan brand baru. Masa itu, duk pikir masa depan pasal takan nak makan gaji semata-mata kerana kos hidup makin meningkat (** padahal kaki shopping **)
Saya grab peluang jadi dealer Treenea. Memang gamble lah, dah leh brand baru dan company baru tapi saya tak risau sebab leader diatas adalah well known people.
Saya follow mereka sejak diorang jugak biz on9 brand Catalyst.

Now look where we are now. Saya bersyukur sebab terbuka hati nak join Treenea.
Percaya dengan kebaikan dan leadership orang atasan is the key of success

Sekarang saya buka peluang pada yang nak join Treenea Team as an agent.
Modal RM300 dan ke atas.
Restock barang minimum RM150 dan ke atas
Tak perlu restock tiap-tiap bulan, restock on demand customers anda
Saya ada group FB untuk mobile agents saya untuk coaching malah via whatapps pada yang baru first time nak biznes on9.

Saya tak pernah risau pasal tiada customers bila makin ramai pesaing diluar sebab percaya pada Allah SWT. Bahagian rezeki masing-masing ditentukan. 
Makin kita kongsi, makin berpengetahuan kita
The more we share, the more we get. Insyallah.
Setiap pendapatan kita, sedikit sebanyak kongsi dengan ibu bapa.
Jangan lupa bersedekah dan bayar zakat.

One more tips for me.
Jangan kejar keuntungan yang besar sekaligus.
Mana lebih maanfaat? Keuntungan sekaligus atau continous support from your customers even sedikit keuntungan dari setiap orang. But lama-lama jadi bukit keuntungan itu.
Berniaga biar berkredibility biarpun sudah dipuncak atas.
Jangan berniaga hingga menidas orang bawah (Eg. Jual Murah sesangat dari harga agen / dealear ) especially yang baru nak berniaga tetapi mempunyai modal besar.

Enough said to that point.

Have a great weekend ahead dan jangan lupa jenguk jenguk my on9 shops
via this link --> Cik Puan Ac On9 Shops


Untuk tidak mengecewa pencarian keyword ' kangkung '.
Siapa nak lalu LDP boleh bawah siap-siap kangkung.
 Note: Gambar dibawah hanya PARODY sahaja.
Jangan pi sua kangkung kat tol gate girl /boy hihihi

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

No comments:

Post a Comment