Tuesday, 28 January 2014

Belyva PSS Promotion Chinese New Year 2014

Views
Assalamualaikum dan Salam Sejahtera
Jom dapatkan promosi  Belyva PSS CNY 2014
Harga berbaloi baloi sebab ada pakej 
1. SINGLE
2. DOUBLE
3. TRIPLE


Perghh ini bukan main main punya promotionnnn
JOM JOM DAPATKAN BEFORE KEHABISAN STOK
Dapatkan guide exclusive dari saya 
0196697500
Whatapps / viber / sms / wechat
#asiahwellness


Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

Wednesday, 22 January 2014

Persoalan Yang Seringkali Ditanya ~ Kenapa Berhenti Kerja ? Income Business Lagi Banyak dari Gaji ke?

Views
Assalamualaikum dan Salam Sejahtera

Sejak berhenti kerja biarpun sebelum berhenti kerja
Saya telah diasakkan dengan soalan-soalan
1. Kenapa berhenti kerja?
2. Tak sayang ke gaji tinggi berhenti?
3. Pasti ke business boleh cover expense sekarang?
4. Income business lagi masyuk dari gaji ke?

Let me tell you the truth story? 
1. Saya berhenti kerja sebab nak jaga sendiri anak saya. Dengan dunia sekarang, even pengasuh yang jaga baby sorang pun boleh dia dera ini kan hantar ke Nursery. Maaf bukan nak mengata semua Nursery or Pengasuh but lately even sejak mengandung lagi pelbagai berita yang kurang menyenangkan dan memilukan

2. Yes sayang gaji tinggi but yet masa dengan anak lebih berharga. It once in a lifetime to see them grow up from infant to toddler. Every steps and move it like a lottery to me when I see her.

3. Business income cover expense? Alhamdulillah, setakat ini no late payment dan sentiasa rezeki tak disangka-sangka masuk. Sungguh mudah menjemput rezeki. Dapatkan buku mudah menjemput rezeki di mana book store atau online seller. 
Memang wajib ada sorang satu. 

4. Income masyuk dari gaji? Jujur saya cakap, belum lagi tapi saya rasa bersyukur dengan rezeki hari hari masuk sambil menjaga anak. Alhamdulillah.  Sabah hari hari berdoa semoga income menjadi double, triple malah berganda-ganda sambil membantu orang lain yang baru berjinak start business. It aint easy but it will be worth while to have the golden time in your hand. Your the boss your also the worker. Work wisely with efficient time management.

Orang berbusiness bukan semua kaya okies. Bukan senang nak senang. 
Building up your reputation in business is aint easy malah kena ada perasan KEBAL MALU dan REDAHHH ooooo

Apa jua peluang di depan mata, ambil TAPI lihat dahulu dan kaji dahulu. TAPI lagi?? Jangan kaji terlalu lama hingga hilang peluang itu.

Sesiapa nak cuba ceburi bidang business?
Nak coaching dari saya?
InysaAllah saya akan cuba bantu yang mana saya mampu kongsikan ilmu yang ada

Jangan down bila start business
Tiada customers nak beli lagi
Guna konsep sharing dan bukan beriklan?? Wahh bagaimanakah begitu??
Nak tahu??

JOM like keempat-empat page dibawah


Follow Saya di FB Page Asiah Azhar

Comment dibawah  dengan meninggalkan email & ID FB masing-masing
setelah sudah buat perkara diatas?

Terima Kasih

Saya doakan anda berjaya dunia dan di akhirat



Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

Surat rasmi dr Suami utk tambah kuota!!!

Views

Razaki Hamid 
No 39, Jalan Dedap 9, 
Saujana Utama 2, 
Sg. Buloh. 

Rohana Jalil 
No 39, Jalan Dedap 9, 
Saujana Utama 2, 
Sg. Buloh. 

Puan, 
PERMOHONAN UNTUK BERPOLIGAMI 

Perkara di atas adalah di rujuk. 

2. Sebab utama permohonan ini di lakukan adalah kerana saya ingin melengkapkan kuota yang telah di peruntukkan bagi saya. Buat masa ini kuota yang telah di isi cuma satu, memandangkan masih ada 3 kekosongan, eloklah jika dapat di penuhi secepat mungkin. Pihak yang akan mengisi satu kekosongan ini buat masa ini ialah Cik Hana Fazura binti Ramli yang merupakan setiausaha saya di pejabat. Memandangkan komitmen yang beliau tunjukkan di pejabat amat baik, eloklah jika kita masukkan dia bersama kita di dalam organisasi keluarga kita. Kekosongan yang selebihnya akan di isi di masa akan datang. 

3. Untuk makluman pihak puan, yang sebenarnya masalah ini telah lama saya fikirkan tetapi memandangkan poket saya yang selalu nipis, terpaksalah saya tangguhkan dulu permohonan ini di samping kurangnye rasa keyakinan untuk mengemukakan permohonan ini. Kini, setelah saya dapat mengeluarkan kesemua duit pelaburan ASB saya, saya merasakan kembalinya semangat saya yang telah hilang selama ini. 

4. Permohonan ini amat setimpal kerana dengan kedudukan sekarang ia menguntungkan kedua belah pihak dan juga pihak ketiga. Selama ini hidup kita bahagia sebab jika tidak, manakan mungkin puan dapat menjadi seperti sekarang. Semua yang puan miliki sudah bertambah besar. Kereta besar, rumah besar, rantai besar dan pakaian besar. Jika dulu potongan puan seperti gitar, kini sudah bertukar menjadi drum. Oleh itu, sudilah kiranya dapat kita kongsi bersama insan lain kebahagiaan kita ini. 

5. Pihak puan juga dapat menikmati faedah dari kelulusan permohonan ini kerana puan akan tetap menikmati apa yang telah puan miliki sekarang dengan waktu bekerja lebih singkat dan sistem syif akan di perkenalkan iaitu 1 hari kerja dan 1 hari cuti rehat. Waktu bekerja yang selebihnya akan ditampung oleh pihak ketiga. Kebaikan yang puan akan nikmati ialah waktu rehat yang bebas kerana dalam puan bercuti, saya selaku Penyelia tidak akan memantau aktiviti yang puan lakukan. Pada waktu itu saya cuma akan fokus kepada hasil kerja pihak ketiga. Menguntungkan bukan? 

6. Segala kerjasama dari pihak puan saya dahulukan dengan ribuan terima kasih. Saya amat berharap pihak puan dapat meluluskan permohonan saya ini kerana adalah lebih baik jika kita dapat berkongsi kebahagiaan kita ini bersama insan lain. Saya harap permohonan saya ini di balas dengan senyuman penuh keikhlasan dari pihak puan dan tandatangan puan di atas kertas yang saya lampirkan bukannya balingan periuk nasi, pinggan-mangkuk, ketukan senduk dan perkara-perkara yang menyukarkan pihak puan untuk melakukannya. 

7. Saya harap puan sudi meluluskan permohonan ini. Hadirkanlah senyumanmu sebagaimana ketika kita menyambut orang baru bayi kita kedalam keluarga kita 10 tahun lepas. Situasinya lebih kurang sama dengan masa kini. Kita akan menerima orang baru juga cuma bezanya ialah jika 10 tahun yang lepas kita perlu menjaga dan membelainya dengan manja bersama tetapi kali ini, setiap urusan penjagaan dan belaian manja akan di laksanakan oleh saya sepenuhnya. 

8. Akhir kata, saya harap permohonan saya ini dapat dibalas secepat mungkin. Semoga kita bersama-bersama dengan ketiga akan dapat melaksanakan program ini dengan jayanya. 

Sekian, Terima Kasih. 

"BERKORBAN DAN BERKONGSI KEBAHAGIAAN LAMBANG RUMAHTANGGA BAHAGIA" 

Yang Ikhlas Memohon, 
Suamimu... 

-------------------------
Ni surat jwpan kpd yg nk tmbah kuota... 

Kepada: 

En. Razaki 

Surat daripada pihak tuan adalah dirujuk. Dukacita dimaklumkan, saya menolak permohonan berkenaan dengan hujah-hujah berikut. 

2. Untuk makluman pihak tuan, ini bukan kuota bumiputera yang wajib kena penuh. Tambahan kuota ini pastinya menyusahkan pihak tuan di kemudian hari.

3. Pihak saya juga berminat untuk mengenali perempuan tak sedar diri tu, macam dah tak ada lelaki lain dalam dunia ni. Saya juga bersedia untuk 'mencili-cilikan' perempuan itu dengan pihak tuan sekali pada bila2 masa.

3. Pihak tuan selalu kata tiada duit nak beli itu ini. Tapi nak kahwin punya fasal semua duit simpanan pihak tuan sanggup habiskan. Dulu kata duit ASB tu untuk masa depan, rupanya untuk bini masa depan. 

4. Pihak tuan cakap kata untung dua-dua pihak? Cantik muka tuan...ingat niaga barang ke! Sebenarnya pihak tuanlah yang mengaut keuntungan 100% hasil penambahan kuota itu, sedangkan saya tidak mendapat apa2. Oleh itu, saya tidak dapat menerima permohonan yang menguntungkan sebelah pihak ini.

5. Pihak tuan juga sesedap mulut mengata saya tong drum, sedangkan tuan sendiri tu masa mandi kaki pun tak nampak, jalan baru lima langkah dah penat, badan pun dah macam kungfu panda! Itu pun ada hati nak kahwin lagi konon. 

6. Kongsi? Tuan ingat ni kereta ke? Sedangkan tidak berkongsi pun tuan jarang2 'memberi nafkah', inikan pula berkongsi.

7. Kerja syif? Saya ingin menegaskan ini bukan kerja kilang. Tambahan pula dengan 'prestasi kerja' tuan yang kian merosot, saya yakin tuan tidak mampu menjalankan 'tanggungjawab' sebagai penyelia dengan berkesan. Saya selaku orang yang diselia oleh pihak tuan amat arif tentang 'prestasi' tuan yang tidak seberapa.

8. Cewah-cewah nak dibalas dengan senyuman penuh keikhlasan konon, kalau tuan berani balik la rumah, kita tengok sapa yang nak senyum sapa yang nak meraung. 

Oleh itu, permohonan tuan ditolak dan untuk makluman tuan, pihak saya sudah menyediakan segala peralatan untuk 'peperangan', itu pun kalau tuan berani untuk pulang ke rumah . 

Terima kasih, 

"SEDIA 'BERPERANG' DEMI RUMAHTANGGA"

Yang ikhlas [Isterimu]

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

Tuesday, 21 January 2014

Ready Stok Herb Lax Jan 2014

Views
Assalamualaikum dan Salam Sejahtera
Pada yang mencari cari stok herb lax.




Jom PM 
Asiah 
0196697500 
Whatapps / viber / sms / wechat







Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

Monday, 20 January 2014

Bagaimanakah cara nak mengatasi sakit urat & sakit sendi ini ????

Views

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Semakin bertambah usia, semakin kita hilang pelincir rawan sendi kita.
Lagi lagi yang kurang mengamalkan minum air masak 3 Liter sehari
Atau jarang-jarang bersenam
Atau paling paling busuk malas ~ Tidak minum minuman atau makan berasaskan tenusu

Yes, semakin kita berusia. Semakin kita kehilangan kalsium dibadan
Gigi start berlubang
Tulang berbunyi kriuk-kriuk
Malah kadang-kadang rasa lenguh-lenguh sendi dan tulang
Belum lagi yang pernah mengalami kecerderaan semasa bersukan atau kemalangan

Bagaimanakah cara mengatasi sakit urat & sakit sendi yang saban hari menhantui diri anda atau ahli keluarga tersayang anda?





Senang sahaja. 
Amalkan tiga kaedah ini:

✔ Kaedah 1 : Mengekalkan tulang rawan yang sihat

ADVANCE JOINT HEALTH TABLET (AJHT) memberikan manfaat kepada sendi dalam tiga(3) cara:

(i) menyokong keselesaan sendi
(ii) memelihara tisu penyambung yang sihat
(iii) meningkatkan kesan kusyen

✔ Kaedah 2 : Mengurangkan inflamasi

OMEGA GUARD Shaklee adalah omega3 yang melambatkan degradasi tulang rawan. ia boleh mengurangkan reaksi keradangan dalam sendi-sendi jadi ia boleh membantu mengurangkan gejala-gejala dalam penyakit sendi. Omega- juga bertindak sebagai pelincir. Ia membantu kita untuk bergerak dengan lebih bebas.Kajian terkini menunjukkan pengambilan asid lemak omega 3 bersama glukosamina dapat meningkatkan kesihatan sendi daripada mengambil glukosamina sahaja. 

✔ Kaedah 3 : Mengekalkan sel tulang yang sihat

OSTEMATRIX Kalsium penting untuk kesihatan tulang, otot dan ligamen. Magnesium pula diperlukan untuk mengasimilasikan kalsium ke dalam tulang dengan mencegah pembentukan kalsium dalam tisu-tisu lembut dan sendi-sendi. Ramai orang mengambil terlalu banyak kalsium tetapi tidak cukup magnesium. Kajian menunjukkan pengambilan kalsium berlebihan bukan sahaja membantu menguatkan tulang temulang tetapi juga membantu mengurangkan gejala osteoarthritis.

UNTUK LEBIH LANJUT

Hubungi untuk konsultasi



✉ Email: asiahazhar@gmail.com


✆ Call/SMS/WhatsApp: 019-6697500

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

Rambut Tahan Wangi Lama ~ Atasi dengan Hair Perfume

Views

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Saya nak kenalkan Hair Perfume Pertama di Malaysia.

Mesti ramai kan resah setiap kali lepas basuh rambut, 
tak sempat kering kan rambut terus pakai tudung.

Terus rambut bau kepam bucuk bucuk

Meh cuba hair perfume pertama di Malaysia

Tak perlu risau rambat berbau
Suami pun tercium cium bau rose menyenangkan

Ramai sudah cuba
Anda bila lagi

Jom check it out gambar-gambar Roses Hair Perfume



Harga Hair Perfume & Kelebihannya



Jom Baca Testimonial Dibawah
Apa kata mereka selepas menggunakan Roses Hair Perfume





atau 

Hubungi
Asiah
019-6697500
Whatapps / Viber / SMS/ WeChat

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

Bagaimana Nak Cam Antara Original Harum Malam dan Fake Harum Malam?

Views

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera

Pasti ramai tahu fenomena Harum Malam melanda para gadis dan para isteri. Malah para suami pun tak ketinggalan nak membeli buat sang isteri.

Disini saya ingin berkongsi info bagaimana nak cam antara original harum malam dan fake harum malam yang sedang melanda di pasaran sekarang.

Saya mahu anda hati-hati semasa pembelian lagi lagi bila ditawarkan harga jauh lebih murah dari harga yang telah ditetapkan oleh HQ Harum Malam.

Beli dari pengedar sah Harum Malam iaitu saya atau stokis berdekatan dengan anda tetapi saya tak dapat jamin stokis lain adalah pengedar sah atau tidak 
melain yang telah daftar menjadi agen di bawah saya.
Stokis lain anda boleh check dengan HQ Harum Malam.


Sebab kenapa perlu beli HM ORIGINAL??

1. Dikilangkan di kilang yang bertara GMP dan beragama Islam.

2. Produk keluaran Legacy Secret hanya dikilangkan di oleh pengilang beragama Islam sahaja.

3. Perlu diingatkan pengilang Islam hanya memproses bahan yang halal sahaja dan pengilang biasanya mempunyai client yang berbagai bangsa dan menggunakan mesin yang sama ya. Oleh itu fikirkanlah yang seterusnya apakah yang terjadi jika tercampur bahan campuran yang lain di mesin yang sama.

4. Kandungan HM adalah ekstrak semata maka pengguna akan dapat kesan dalam 2 hari.

5. Tiada pewarna dan perisa tiruan digunakan dalam proses pembuatan HM.

6. HM ori selamat diminum dan tidak mendatangkan bahaya pd tubuh badan & kesihatan anda.






Oleh itu tepuk dada tanya selera. Sesungguhnya bisnes ini juga satu ibadah. Sesungguhnya yang baik datang dari Allah dan yang buruk datang dari kita. 

KAMI BUKA UTK :

MINI AGEN
AGEN

Hubungi 
Asiah
019-6697500
Whatapps / Viber / SMS/ Wechat

Untuk mengetahui lebih lanjut,



Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

Thursday, 16 January 2014

Hangat Berita Kangkung ~ Meh Cheq Share Pasal Treenea 1st Anniversary Dealer Reward

Views
Assalamualaikum dan Selamat Hari Thaipusam 2014 buat yang menyambut pada hari ini.
Ada yang cuti, ada yang kerja

Hangat keyword 'kangkung' seminggu ini kerana gara PM kita sebut pasal kangkung dalam ucapan beliau baru-baru ini hihi

Confirm ramai pi tekan sebab title kangkung hikhik
Today bukan nak kongsi cerita pasal kangkung
TAPI pasal AWESOME bila join team Treenea

Alhamdulillah, syukur rezeki dengan Treenea makin melimpah ruah
Dapat tempat ke-4 dalam Dealer Rewards baru baru ini.
Hadiah? Biarlah rahsia ~

Terpampang muka saya di FB Page Treenea hihihi
Nak mengetahui lebih lanjut, boleh click gambar dibawah

Photo: TREENEA 1st ANNIVERSARY DEALER REWARDS =)#Treenea berbesar hati untuk mengumumkan pemenang DEALER REWARDS sempena 1st Anniversary!Tempat ke-7 : Sabariah SabtuTempat ke-6:  Ain OmarTempat ke-5:  Nor Syazana Abdul HalimTempat ke-4:  Asiah Mohd AzharTAHNIAH buat semua pemenang! Nantikan pemenang Tempat pertama, kedua & ketiga =)


Nak Tahu bagaimana saya end up dengan Treenea?

Saya memula join biz on9, dengan menjual brand Catalyst. Masa itu jadi agent. Yelah, timba pengalaman dari bawah hihi

Dec 2012, Treenea baru je launch. Company baru dan brand baru. Masa itu, duk pikir masa depan pasal takan nak makan gaji semata-mata kerana kos hidup makin meningkat (** padahal kaki shopping **)
Saya grab peluang jadi dealer Treenea. Memang gamble lah, dah leh brand baru dan company baru tapi saya tak risau sebab leader diatas adalah well known people.
Saya follow mereka sejak diorang jugak biz on9 brand Catalyst.

Now look where we are now. Saya bersyukur sebab terbuka hati nak join Treenea.
Percaya dengan kebaikan dan leadership orang atasan is the key of success

Sekarang saya buka peluang pada yang nak join Treenea Team as an agent.
Modal RM300 dan ke atas.
Restock barang minimum RM150 dan ke atas
Tak perlu restock tiap-tiap bulan, restock on demand customers anda
Saya ada group FB untuk mobile agents saya untuk coaching malah via whatapps pada yang baru first time nak biznes on9.

Saya tak pernah risau pasal tiada customers bila makin ramai pesaing diluar sebab percaya pada Allah SWT. Bahagian rezeki masing-masing ditentukan. 
Makin kita kongsi, makin berpengetahuan kita
The more we share, the more we get. Insyallah.
Setiap pendapatan kita, sedikit sebanyak kongsi dengan ibu bapa.
Jangan lupa bersedekah dan bayar zakat.

One more tips for me.
Jangan kejar keuntungan yang besar sekaligus.
Mana lebih maanfaat? Keuntungan sekaligus atau continous support from your customers even sedikit keuntungan dari setiap orang. But lama-lama jadi bukit keuntungan itu.
Berniaga biar berkredibility biarpun sudah dipuncak atas.
Jangan berniaga hingga menidas orang bawah (Eg. Jual Murah sesangat dari harga agen / dealear ) especially yang baru nak berniaga tetapi mempunyai modal besar.

Enough said to that point.

Have a great weekend ahead dan jangan lupa jenguk jenguk my on9 shops
via this link --> Cik Puan Ac On9 Shops


Untuk tidak mengecewa pencarian keyword ' kangkung '.
Siapa nak lalu LDP boleh bawah siap-siap kangkung.
 Note: Gambar dibawah hanya PARODY sahaja.
Jangan pi sua kangkung kat tol gate girl /boy hihihi

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

Thursday, 9 January 2014

Malam Jumaat Pertama ~ Rasa Berdebar debar

Views
Assalamualaikum dan Salam Sejahtera

Amboiii tajuk headline posting
Pasti ramai click bila nampak je dua perkataan ' Malam Jumaat'

Sah sah ini Malam Jumaat Pertama saya 2014 di Malaysia :O
Berdebar-debar nak kongsi tips... (^^)
Malam Jumaat minggu lepas saya diluar Malaysia hihihi
Bercuti di Bandung sejak tahun 2013 dan pulang pada 3hb Jan 2014.

Uiksss mesti orang cakap 'Kayanya dia lama duk bandung, Indonesia. Mesti shopping sakan'.
Saya pergi 31hb Dec 2013 sampai ke 3hb Jan 2014.
Macam lama bebeno je saya dan family ke sana hihihi
Padahal beza tahun sahaja hihihi

Tips-Tips Bila Rasa-rasa JEM OVERSEA kongsi

1. JANGAN BERCUTI KE OVERSEA WAKTU NEW YEAR
Ya Ampun, ramai manusia oooooo sesak lagi oversea dari Malaysia
Rasa lebih baik sesak tempat kita tahu dari oversea
Hahahah takde le melarang nak cuti ke oversea tapi rancang dan pikir unexepected situation bakal akan kita hadapi 

2. BERSEDIA DENGAN BANYAK-BANYAK MAKANAN DALAM BEGPACK
Kelaparan wehhh dalam coaster, coaster dapat gerak seinch untuk setiap 20 minute ke 30 minute.
7 Jam nak sampai dari Tangkuban Perahu ke Bandar Bandung
Berasap semua di dalam coaster.
Driver lagi lah, dah penat tekan tekan break dengan pening perut kosong. 
Kesian supir kitorang hari itu tapi tetap melayan kitorang tip top


3. JANGAN MINUM AIR BEBANYAK
Kang jenuh tahan nak cari toilet satu hal  (~~)


Semua masih gembira menunjuk puncak Tangkuban Perahu, Bandung, Indonesia



Bersama Supir Paling Best di Bandung, Andri
Supir ini saya dah kenal 2 tahun lalu
Kalau nak no contact dia, boleh tinggal comment di dalam entry ini
Harga memang best gila dengan dia!!
Boleh kawtim punyaaa hihihi
Arrange coaster paling selesa dan sangat bestt gila!!!
Semua kagum dengan coaster yang disediakan untuk kami semua.





Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

Dagu Runcing Seawal 7 Hari ~ Belyva PSS

Views
Assalamualaikum dan Salam Sejahtera

Intro ringkas, adakah anda mengalami sesuatu seperti dibawah???

====================
DAGU TERLALU BERLAPIS-LAPIS? 
PIPI TERLALU TEMBAM? 
PERUT TERLALU BUNCIT? 
====================

Tiap kali nak pakai shawl, muka asyik nampak bulat kembang semangkuk.
Pakai baju biarpun longgar, kena tiup dek angin. 
Terus nampak spare tyre...adoiii malu kannn

Produk baik saya perkenalkan, terhangat dipasaran
Belyva PSS



Pernah tengok dagu yang berlapis-lapis?
Bagi wanita yang mempunyai masalah ini
pada kebiasaannya akan mengalami sindrom begini:

1. Kelihatan gemuk di kawasan muka.

2. Hilang Seri wajah

3. Hilang Keyakinan untuk Berhadapan dan bergaul dengan orang lain.


====================
4 langkah berikut boleh diamalkan untuk
menyingkirkan dagu berlapis yang dimiliki
dengan lebih efektif.
====================

1.Kardio, bersukan, bersenam. Apabila badan kekurangan sumber tenaga yang sepatutnya (muscle glycogen) badan akan mula menggunakan lemak badan sebagai sumber tenaga alternatif.
Sumber tenaga ini (lemak) tidak terhad diambil dari satu-satu bahagian sahaja kerana apabila badan membakar lemak, ia akan mengambil lemak dari seluruh badan.

Boleh jadi ia adalah lemak dari bahagian tangan, kaki, dada dan bawah dagu. Perut (bagi lelaki) dan punggung (perempuan) adalah 2 tempat terakhir (paling liat) di mana badan akan ‘mengorek’ lemak badan. Maka, anda masih mempunyai peluang untuk menyingkirkan lemak di bawah dagu dengan sedikit mudah.

2.Kunyah gula-gula getah. Otot muka perlu dilatih untuk menjadi ‘kuat’ agar boleh membakar kalori secara teratur.
Salah satu daripadanya ialah dengan mengunyah gula-gula getah (pilih yang sugarfree).
Ubah mentaliti bahawa mengunyah gula-gula getah adalah kerana manisnya.

Jika boleh, sebiji gula-gula getah hendaklah dikunyah berjam-jam lamanya, sehingga muka menjadi kebas (baru berhenti).
Namun janganlah disalah anggap kerana ketika mengunyah gula-gula getah, otot muka sebenarnya TIDAK MEMBAKAR LEMAK, tetapi hanya membakar kalori. Lemak badan hanya dibakar secara intensif dengan banyaknya ketika kardio.

3.Senaman muka. Berdiri di hadapan cermin dan sebut A – E – I – O – U, gerakkan secara perlahan, namun cuba cekangkan otot muka (platysma) ketika menyebutnya.
Kemudian masamkan muka (mencebik) untuk beberapa saat, sambil diselang selikan dengan senyum yang amat lebar.
Ulangi ketiga-tiga langkah di atas selama 3-5 kali di hadapan cermin, setiap pagi, selepas menggosok gigi.

4.Senyum dan ketawalah selalu. Selain dari mewujudkan suasana yang lebih ceria dan harmoni bersama orang-orang sekeliling, senyum dan ketawa juga sebenarnya merupakan senaman-senaman kecil muka yang boleh dilakukan setiap hari.

Tahukah anda, sekurang-kurangnya 15 otot terutamanya di bahagian muka akan bekerja sekiranya anda ketawa?

====================
Ketahui Cara Cepat,
Pantas dan selamat
hilangkan Dagu Berlapis
====================

BELVYA PSS (PERFECT SHAPING SCRUB) merupakan set rawatan khas buat mereka yang ingin menyelesaikan masalah Dagu berlapis berlapis hanya dalam masa 7 hari.


===============================
KELEBIHAN BELVYA PERFECT SHAPING SCRUB :
===============================

1) Mengurangkan saiz lipid (molekul lemak)
2) Mengurangkan kuantiti lipid di dalam adipocytes (sel lemak)
3) Mengurangkan 1 hingga 2 inci dalam masa seminggu (terbukti secara klinikal)
4) Menegangkan kulit kendur akibat kehilangan berat badan yang cepat
5) Menghilangkan kehadiran selulit akibat dari kehamilan, baligh & berat badan turun naik.
6) Membentuk badan menjadi cantik
7) Menghilangkan lemak- lemak di muka serta meruncingkan dagu
8 ) Menghilangkan dagu berlapis (double chin)
9) Membantu membentuk hidung supaya kelihatan mancung dari biasa.
10) Menghilangkan stress & memberi kesegaran melalui 5 haruman aromatherapi
11) Menghilangkan bau badan sehingga tidak perlu memakai deodorant
12) Membuang sel-sel kulit mati & melembutkan kulit
13) Melawan jerawat dan merawat jerawat di badan
14) Mengurangkan tanda- tanda penuaan
15) Menggunakan teknologi nano yang terkini
16) Sangat berkesan untuk masalah perut buncit seperti orang mengandung


========================
KeberkesanaN Terbukti secara klinikal
=========================

✔ Mengandungi 5 essence aroma therapy
✔ 100% keluaran Bumiputera dan Muslim
✔ Dikilangkan dikilang berstatus GMP
✔ Kesan seawal 1 minggu.
✔ Segar dan tidak panas
✔ HALAL dan selamat digunakan.
✔ Tiada kesan sampingan
✔ Diformulasi dari USA
✔ Diiktiraf oleh KKM
✔ Pertama di Asia
✔ mendapat kelulusan kementerian kesihatan NOT130500554K


====================
JAMINAN 200% BERKESAN
====================

KAMI JAMIN ANDA PASTI :

✔ Mengurangkan 1-2 inci dalam masa 3 HARI (terbukti secara klinikal)
✔ Memiliki bentuk wajah yang bujur,dagu yang runcing & hidung yg lebih mancung dari biasa.
✔ Menghilangkan masalah selulit dan rekahan dibadan
✔ Menegang, menghalus dan melembutkan kulit
✔ Tidak panas, anti stress dan segar melalui campuran 5 haruman aromatherapy
✔ 100% tiada kesan sampingan, mempunyai kelulusan kkm,halal & selamat digunakan.
✔ Menghilangkan bau badan yang tidak menyelerakan pasangan


=========================
RAMUAN BELVYA TERDIRI DARIPADA:
=========================

Salicylic Acid, Silica, Alpha Hydroxy Acid, Sea Salt, Polyethylene Beads, Essential Oils, Regu Shape, Menthol. Spirulina, Chitosan.

=================
SIAPA YANG SESUAI
MENGGUNAKAN BELVYA?
=================

√ Remaja berusia 13 tahun ke atas
√ Lelaki dan Perempuan

=========================
CARA PENGGUNAAN TERBAIK
=========================

1. Basahkan dulu kawasan yang hendak disapu.
2. Sapu dan urut arah lawan jam.
3. Biarkan 2 minit supaya scrub meresap ke dalam kulit.
4. Akhir sekali boleh bilas dan mandi seperti biasa.

TIPSS!! Ingin mendapat kesan yang lebih WOW? Bilas dan mandi dengan menggunakan air suam.


======================
SOALAN YANG BIASA PELANGGAN
TANYA TENTANG BELVYA:
======================

Q: adakah saya dijamin kurus dan runcing apabila saya menggunakan belvya pss?
A : secara klinikal 97% berjaya mengurangkan lemak, inci dan runcing. Kesan bergantung kepada individu,Testimoni mencecah 200 dalam masa 3 bulan pertama di pasaran.

Q : adakah ibu mengandung, berpantang, myusu boleh mgunakan Belvya Pss?
A : Ya, ibu menyusu,masih berpantang boleh gunakan belvya. Bg hamil pun boleh cume tidak boleh disapu pd perut, pinggang dan payudara. Saranan kami apabila kandungan mencecah 6 bulan keatas

Q : saya baru lepas bersalin czer, boleh ke saya menggunakan belvya pss pada perut?
A : Boleh guna belvya pss , tapi setelah 6 bulan bsalin czer.

Q : adakah kulit yg sensetif dan berjerawat boleh menggunakan Belvya Pss?
A : belvya pss sesuai utk semua skin malah belvya anti jerawat dan menghapuskan jerawat. selain itu kulit lebih licin lembut dan cerah.

Q : Jika kulit saya luka adakah saya boleh memakai Belvya Pss?
A : tidak boleh. Seeloknya berhentikan memakai belvya pss sekiranya anda mempunyai luka

Q : 1 jar BELVYA PSS boleh tahan bp lama?
A : Tahan 1 bulan tapi ia juga bergantung kepada berapa besar kwsn yg ingin disapu dan kekerapan anda menggunakan belvya pss.

Q : Bolehkah Belvya Pss disapu pada payudara?
A : Boleh digunakan pada payudara utk tujuan membuang lemak dan menganjalkannya

Q : Apakah had umur pengguna belvya pss?
A : 13 tahun ke atas. sesuai utk lelaki dan perempuan

Q: Adakah belvya pss selamat digunakan setiap hari tanpa kesan sampingan?
A : Ya, belvya pss boleh digunakan setiap hari dengan selamat kerana belvya pss mempunyai kelulusan kementerian kesihatan NOT130500554K

Q : Adakah pantang yg perlu saya elakkan sepanjang pemakaian belvya pss?
A : Tiada pantang, cuma jika disertakan dengan diet yg sihat, senaman dll anda akan lebih cepat kurus.

Q : Apabila bdn dan muka saya dh kurus. saya masih boleh teruskan memakai belvya pss atau tidak?
A : Masih boleh teruskan seperti biasa

Q : Jika saya berhenti menggunakan belvya pss adakah muka dan badan saya akan kembali asal?
A : Susah untuk kembali kepada asal tapi jika tidak dikawal, lemak itu akan kembali ada pada badan dan muka anda.

Q : Bilakah tarikh expired date belvya PSS?
A: Expired date boleh tahan selama 2 tahun


=========================
TESTIMONI PENGGUNA BELVYA PSS
=========================

"Alhamdulillah dengan perfect shaping scrub muka nampak lebih bujur & lebih kecil,dagu lebih runcing,pipi tidak bulat lagi, tiada lagi dagu dua. Dan paling syok hidung nampak muncung dari biasa. Hanya dalam masa seminggu. Aroma Scrub yang sangat wangi & rasa nyaman je. Best!"


HUWAIDA
"INCI DA LOSS 3CM, PIPI DA KEMPIS SMPI FAMILY SENDIRI PUN MULA2 X CAM WOWWW..WLUPN DA 2MINGGU GUNA SCRUB PSS STILL BANYAK LAGI BEST KAN..NANTI NAK ORDER LAGI LAH..TERUJAAAAA!!


ANIS
"Pipi dh semakin mengecil..anis yakin dgn kehebatan produk belvya..dan terus ambil peluang utk berbisnes bersama belvya..Alhamdulillah"


TERIMA KASIH KEPADA LEBIH 15000 PENGGUNA SETIA YANG TELAH MEMBERI KEPERCAYAAN KEPADA PRODUK KAMI

IKUTI KISAH MEREKA BERSAMA BELVYA PSS-> Click Sini



===============
BERMINAT NAK ORDER
===============

Untuk order anda boleh:

 Cara Untuk Order


1. ☎ SMS / WHATAPP / WeChat 019-6697500

atau 
2. Add saya di FB Asiah Azhar dan PM saya 

JANGAN MENYESAL DAN MENGIGIT JARI KERANA TERLEPAS BELVYA.

SMS "BEL" hantar ke 019 6697500 untuk pembelian sekarang!


Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial