Thursday, 4 December 2014

Selak Sana Selak Sini ~ Masih Kecewa Tanda Tidak Puas Hati

Views
Selak sana selak sini, riak muka masih terbayang-bayang kekecewaan after mencuba bermacam-macam petua atau produk dipasaran.

Hari hari tengok kesepahan dari bantal katil ke lantai rumah atau lagi teruk selepas mandi. 
Nak ke mana mana pun terasa hilang keyakinan diri kerana SEBAB KAU WAHAI KELEMUMUR!!!

KELEMUMUR PENYEBAB UTAMA mahkota perempuan atau lelaki menjadi mangsa.
Semakin hari semakin tipis hingga ada yang berlompang-lompang botak.
Rambut berminyak teruk biarpun sudah basuh rambut dengan shampoo antidandruff.

Sakit hati bila rasa cantik cantik..handsome handsome untuk majlis atau kerja atau bersuka ria...TETAPI punah apabila nampak salji KELEMUMUR turun bak hujan ke bahu baju. 
Biarpun sapu dengan sticker roller IKEA pun, sajli KELEMUMUR akan turun semula apabila kita menggerakkan kepala, tersisir rambut dengan tangan atau terkena angin.



Apa Punca Rambut Kelemumur?

Seborrheic dermatitis (gatal-gatal, kulit kepala berminyak) – punca biasa menyebabkan kelemumur.

Ia kelihatan merah, kulit kepala berminyak diselaputi keruping putih atau kuning. Ia bukan sahaja berlaku pada kulit kepala malah di kawasan kulit yang mengandungi liang minyak, seperti kening, tepi hidung, belakang telinga, tulang dada, celah kangkang dan kadang kala pada bahagian ketiak.

Seborrheic dermatitis juga boleh berlaku dari usia bayi dilahirkan (ruam lampin) dan beransur hilang pada usia satu tahun.

Bagi mereka yang dijangkiti HIV, masalah ini lebih serius berbanding biasa. Menurut Dr. Gangaram, biasanya doktor boleh mengenal pasti pesakit yang menghidap HIV berdasarkan keadaan kulit kepala mereka yang mengalami kegatalan serius hingga merebak ke bahagian lain.

Sumber : Utusan Online

Elakkan masalah KELEMUMUR bertambah teruk. Jangan tunggu hingga kelemumur menyebabkan kegatalan dari kepala merebak ke bahagian kulit lain.

Dengan penggunaan NUTREES - HAIR REVITALIZER dari Treenea.



*********************************************
✿ NUTREES – HAIR REVITALIZER :
*********************************************
✔ Mengawal KELEMUMUR
✔ Menguatkan AKAR RAMBUT
✔ Mengawal RAMBUT GUGUR
✔ Menggalakkan PERTUMBUHAN RAMBUT
✔ Menghilangkan KEGATALAN KULIT KEPALA

Harga: RM59.00
Tempoh penggunaan: 1-2 bulan

*********************************************
 Testimonial
*********************************************















Harga Nutress RM59 / RM62 SS
60ml

FREE POSTAGE
COD AREA EQUINE PARK, CYBERJAYA, BANGI, PUTRAJAYA DAN SEKITAR 

Mahu mengetahui lebih lanjut
Hubungi saya, ESS Selangor Treenea
019 66 97 500

#VCO #TREENEA #NUTREES #AVCO

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

Tuesday, 2 December 2014

Apa itu Activate Virgin Coconut Oil?

Views
AVCO ▶ Scientist’s Latest Discovery Clinically Proven, Safe & Effective

★ FORMULA terkini daripada TREENEA dengan kerjasama MARDI dan DR KAMARIAH LONG berjaya menghasilkan produk SKIN CARE & HAIR CARE berasaskan AVCO.





*************************************************
APAKAH AVCO (ACTIVATED VIRGIN COCONUT OIL?
**************************************************
▶ AVCO merupakan KAJIAN & PENEMUAN TERBARU SAINTIS, Dr Kamariah Long bersama beberapa SAINTIS TERKEMUKA di luar Negara.

▶Dihasilkan melalui proses Bioteknologi di mana proses dan bahan aktif semulajadi telah mendapat hak cipta di MALAYSIA, JEPUN, SINGAPURA, FILIPINA dan INDIA.

▶ Bahan aktif semulajadi yang terdapat dalam AVCO mempunyai CIRI ANTIMIKROB berspektrum luas dan sangat berkesan terhadap BAKTERIA & KULAT

▶ Ujian klinikal yang dijalankan menunjukkan AVCO sangat berkesan MENCEGAH JERAWAT & KELEMUMUR dengan penggunaan yang MINIMA.

*********************************
CIRI-CIRI PRODUK AVCO :
*********************************
✔ DIUJI secara KLINIKAL
✔ Penyelesaian masalah JERAWAT
✔ Berkesan pada KEPEKATAN yang RENDAH
✔ Rawatan KURATIF dan PROFILAKTIK
✔ Mengawal KELEMUMUR

*******************************************
2 PRODUK TERBARU TREENEA :
*******************************************
☛ Produk PERTAMA di DUNIA menggunakan AVCO
☛ PENEMUAN TERBARU SAINTIS di dalam & luar negara
☛ Diuji secara KLINIKAL
☛ Terbukti SELAMAT & BERKESAN
☛ Kerjasama MARDI




FREE POSTAGE
COD AREA EQUINE PARK, PUNCAK JALIL,
CYBERJAYA, BANGI, PUTRAJAYA DAN SEKITAR 


Mahu mengetahui lebih lanjut.
Hubungi saya, Executive Stockist Selangor Treenea
019 66 97 500

#VCO #TREENEA #NUSKEEN #AVCO
#ESSTREENEASELANGOR 

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

Monday, 1 December 2014

Koleksi Batch 1 Nursing Cover US Designer Cotton ~ Nursing With Versatile By Cik Gebu

Views























Follow Instagram ByCikGebu

Untuk sentiasa tahu update terkini

Keep Calm 
and 
Support ' By Cik Gebu '

ORDER KE 
012 - 4247022 atau bycikgebu@gmail.com

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

Hari Ini Sapu, Esok dah Kecut ~ Nuskeen Treenea

Views




>Masalah bekas parut jerawat batu!
>Bernanah & bengkak!
>Parut merah - merah!

#TreeneaNuskeen - Acne Cream


 


 BERKESAN SEAWAL 5 HARI!

> Baru guna 5 hari! Kesan sangat mengagumkan!
> Jerawat kecut!
> Bekas jerawat makin PUDAR!

 



Harga Nuskeen RM54 / RM57 SS
30ml

FREE POSTAGE
COD AREA EQUINE PARK, CYBERJAYA, BANGI, PUTRAJAYA DAN SEKITAR 


Mahu mengetahui lebih lanjut.
Hubungi saya, ESS Selangor Treenea
019 66 97 500

#VCO #TREENEA #NUSKEEN #AVCO

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

Friday, 28 November 2014

Nursing With Versatile ~ By Cik Gebu

Views
Nursing With Versatile
By Cik Gebu

Follow Instagram ByCikGebu

Untuk sentiasa tahu update terkini

Keep Calm 
and 
Support ' By Cik Gebu '

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

Thursday, 27 November 2014

Teaser Nursing Cover US Designer Cotton ~ By Cik Gebu

Views
 
Ada 24 unik design untuk first batch nursing cover untuk dipilih.
Corak corak tertarik kaboom. 
Lain dari lain dan yang penting 100%  cotton lembut. 
Rasa seperti aircond, anak selesa menyusu dan ibu tidak perlu segan silu menyusu di kawasan public.

Nursing With Versatile
By Cik Gebu

Nantikan launching produks kami ya

Follow Instagram ByCikGebu

Untuk sentiasa tahu update terkini

Keep Calm 
and 
Support ' By Cik Gebu '

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

Penderitaan Berakhir ~ Treenea Nutrees

Views

Testimoni 3 Hari penggunaan Treenea Nutrees!

Waktu solat, waktu tidur rasa sakit sangat sebab ada masalah kulit kepala di belakang kepala. Memang sakit sampai tak selesa nak baring dan ambil masa untuk tidur.

14 Nov - Kali pertama guna produk tu rasa gatal yang teramat sangat kat tempat sakit.

17 Nov - Kali ketiga guna produk tu mulai nampak kesan positif yang memberansangkan. Tempat sakit mula kering dan kelumumur pun berkurang.

Penggunaan produk tersebut masih diteruskan.

Cik Saodah Binti Ali, Jitra.

Cik Saodah selepas sebulan penggunaan Treenea Nutrees!

 
 KINI LEBIH SELESA BERTUDUNG!

> Rambut GUGUR kurang kelihatan di bilik air & lantai!
> Tiada lagi KULIT KERING & KELEMUMUR!
> Harga MAMPU MILIK & BERKESAN!

# Treenea Nutrees - Hair Revitalizer!

 

Harga Nutrees RM59 / RM62 SS
60ml

FREE POSTAGE
COD AREA EQUINE PARK, CYBERJAYA, BANGI, PUTRAJAYA DAN SEKITAR 


Mahu mengetahui lebih lanjut.
Hubungi saya, ESS Selangor Treenea
019 66 97 500
 

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

Thursday, 6 November 2014

100% BERKESAN untuk masalah RESDUNG!

Views
Derita masalah RESDUNG & ALAHAN yang MENGGANGGU, MERIMASKAN & MENYAKITKAN?

>> Kami ada JALAN PENYELASIAN yang MUDAH!

[+] KATA PENGGUNA:
"Seawal 1 minggu dapat rasai tahap masalah resdung BERKURANGAN!"

"Sangat berbaloi. 3 minggu penggunaan VCO Treenea, sudah dapat alami kesan yang menakjubkan. Masalah resdung & jerawat dapat diatasi dengan penggunaan Minyak Kelapa Dara!"

"Alhamdulillah, saya kini tidak lagi bersin sewaktu tidur malam. Memang sangat berpuas hati. Minyak Kelapa Dara Treenea memang MUJARAB!"

"Kulit kembali lembap, masalah senggugut selesai, tiada bersin pagi & alahan pada habuk. Yang penting makanan kegemaran saya, udang dan ayam kini dapat saya nikmati!."

"Syukur, kulit moist, jerawat makin berkurang, migrain juga berkurangan. Yang paling best, TIADA LAGI BERSIN di pagi hari & SAY GOODBYE to nafas berbau!"

>> Dapatkan Minyak Kelapa Dara (VCO) Treenea SEKARANG!
 

 
[+] Mengapa VCO?
>> VCO bersifat ANTI-BAKTERIA, ANTI-KULAT & ANTI-VIRAL.
>> MUSTAJAB membantu menyelesaikan masalah RESDUNG!
>> Digunakan sejak turun temurun.TERBUKTI BERKESAN merawat pelbagai penyakit.
>> 100% Selamat.

[+] Mengapa VCO Treenea?
>> Minyak Kelapa Dara ORGANIK
>> Lebih berkesan & tahan lama (sehingga 2 tahun)
>> Kerana VCO Treenea di FORMULASI OLEH PAKAR
>> Berbau harum (juga digemari oleh dewasa & kanak2)
>> Tinggi kandungan ANTIOKSIDAN (tambahan Vitamin E)
>> Berwarna JERNIH (kaedah penghasilan terbaik, Cold Pressed)
>> Terdapat dalam 2 bentuk MUDAH AMBIL

1. Softgel
::: Mudah dibawa kemana2
::: Harga sangat berpatutan
::: Kecil & Licin (mudah telan)
::: Boleh juga dikunyah (rasa minyak kelapa dara asli yang enak)

2. Cecair
::: Boleh digunakan untuk makan & luaran
::: Digemari kerana bau & rasa yang enak
::: Memudahkan pengambilan buat kanak2
::: Terdapat dalam 2 perisa ENAK; Asli & Nenas

[+] Cara Pengambilan
>> Softgel
2- 4 kapsul X 2 kali sehari

>> Cecair
2 - 4 sudu x 2 kali sehari

******************************************************************
Soalan LAZIM DITANYA (FAQ) :

Q - Berapa lama kesan akan dapat dirasai?
A - Seawal 1 Minggu. Bergantung pada tahap masalah resdung anda. Disarankan untuk anda mengambil secara konsistent. Dalam 1 bulan pertama juga anda boleh merasai kelainan yang ketara.

Q - Tips penggunaan yang berkesan?
A - Amalkan VCO 3 kapsul @ sudu 2 kali sehari & secara konsistent. Pastikan anda mengambil Air Putih dalam kadar yang mencukupi.

Q - Bolehkah anak saya berumur bawah 12 tahun dapat amalkan VCO?
A - Jawapannya adalah boleh. Golongan bayi & ibu hamil turut dapat mendapat kebaikan VCO Treenea.

Q - Bolehkan ibu hamil mengambil VCO?
A - Boleh sangat. VCO bukan saja membantu masalah ALERGI tetapi juga mengurangkan 'MORNING SICKNESS' & membekalkan tenaga malah MEMUDAHKAN PROSES BERSALIN!

Q - Bolehkah kaum lelaki mengambil VCO?
A - Boleh. VCO sesuai untuk lelaki. Masalah seperti resdung, jerawat, letih lesu, kencing manis, darah tinggi & kolestrol tinggi turut dapat dibantu oleh VCO Treenea!

[+] Tiba masanya anda dapatkan produk yang BETUL2 BERKESAN & SELESAIKAN masalah resdung yang MENGANGGU & MERIMASKAN.

[+] Katakan TIDAK pada UBAT & 'DRUGS' yang mengancam KESIHATAN KITA!

[+] BEBASKAN MASALAH YG MEMBELENGGU DIRI!
Nikmati kehidupan kita dengan bahan yang 100% SELAMAT!



FREE POSTAGE
COD AREA EQUINE PARK, CYBERJAYA, BANGI, PUTRAJAYA DAN SEKITAR

Mahu mengetahui lebih lanjut.
Hubungi saya, ESS Selangor Treenea
019 66 97 500

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

Bedung Modern Seperti Aircond ~ Swaddle Pod Eyelet by Gugu

Views
 Assalamualaikum dan Salam Sejahtera

Ada yang masih mencari cari bedung paling senang nak pakai dan senang dipakai ke bayi baru lahir hingga berat 7 KG. 
Nak tukar lampin tanpa susah susah nak buka bedung seperti bedung traditional.

Saya perkenalkan Swaddle Pod Eyelet by Gugu.

Swaddle ini diciptakan dan direka dengan mengutamakan keselamatan tidur bayi.

Swaddle ini sangat ideal untuk bayi baru lahir, melahirkan rasa nyaman seperti berada di dalam rahim ibu dan menjaga tidur bayi supaya tidur lebih tenang dan tidak mudah terkejut.

Bedong ini yang sangat nyaman dan mudah digunakan. Caranya mudah dengan membuka zip dan kemudiannya masukkan bayi kedalam Swaddle lalu tutup zip kembali. Dihasilkan dari bahan yang lembut, kombinasi sempurna cotton dan spandex, mampu melar mengikuti gerakan bayi.

Cara Pemakaian :
• Buka zip pada Swaddle
• Masukkan bayi dengan tangan tertekup dan kaki lurus
• Tutup kembali zip dan tidurkan bayi secara terlentang



Buat masa ini ada 3 design terkini dari keluaran Gugu untuk Swaddle Pod Eyelet
Animal @ Zoo
Cream Panda
Star


Gugu Swaddle Pod Eyelet Star





Gugu Swaddle Pod Eyelet Cream Panda


Gugu Swaddle Pod Eyelet Star







Maklumat Lebih Lanjut seperti dibawah
  • Praktikal dan sangat mudah digunakan. Hanya zipkan sahaja, bayi dibedung dengan kemas dan selesa seperti dalam rahim ibu
  • Ukuran panjang Gugu Swaddle Pod telah disesuaikan dengan purata saiz bayi di Malaysia - saiz ialah 58 cm panjang dan 21 cm lebar
  • Rekaan ergonomic menyerupai rahim ibu
  • Curve pada design dapat membantu untuk memberikan bayi rasa seperti dipeluk. Tangan bayi masih boleh bergerak bebas tapi tidak dapat keluar dari Gugu Swaddle Pod. Ini dapat memberikan bayi keselesaan - bayi dapat bertenang dan tidur dengan lena.
  • Diperbuat daripada fabrik kapas elastik (cotton spandex) yang sesuai dengan cuaca panas di Malaysia. Fabrik yang sejuk dan nyaman menyebabkan bayi tidak rasa panas
  • Fabrik bersifat memeri (elastik dan streachable), jadi bayi tidak akan rasa ketat
  • Boleh digunakan oleh bayi yang baru lahir, sehingga mencapai berat 7kg
  • Berzip dua hala (berkembar) dengan zip YKK yang lebih tahan lasak. Zip berkembar memudahkan menyalin lampin atau mengalih bayi ke kerusi kereta. Apabila menyalin lampin, hanya perlu buka zip daripada bawah. Tangan bayi yang masih dibedung membuatkan dia masih lena seperti dipeluk
  • Jangan risau dengan penggunaan zip. Tiada bahagian zip yang menyentuh kulit bayi anda yang sangat mulus. Bahagian bawah zip dan kepala zip mempunyai lapik agar kulit bayi yang sensitif tidak akan bersentuhan dengan zip
  • Potongan leher yang kemas dan lebar memastikan bayi sentiasa selesa
  • Tali pengikat beserta butang boleh digunakan untuk mengikat bahagian bawah Gugu Swaddle Pod, terutamanya bagi bayi kecil/pendek, jadi ia akan lebih fit dengan badan bayi
  • Tangan yang masuk kemas ke dalam Gugu Swaddle Pod memudahkan proses penyusuan. Bayi juga terhalang daripada mencakar muka sendiri
  • Fabrik mudah dijaga dan boleh dibasuh dengan mesin basuh       


    Ready stock di Kedai By Cik Gebu

    Hubungi 
    019 6697500
    Whatapps / SMS  

    Atau 
    Layari website By Cik Gebu

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

Sunday, 19 October 2014

Dealer and Agents Treenea Wanted 2014

Views
Assalamualaikum dan Salam Sejahtera

Pencarian Dealer Treenea seluruh Malaysia.
Jana pendapatan dengan minimum modal pertama RM850 dan restock barangan untuk kemudian minimum RM500.

Pencarian Agent Treenea seluruh Malaysia
Jana pendapatan dengan minimum modal pertama RM300 dan restock barangan seterusnya bila bila hanya minimum RM300 dan ke atas.

FREE POSTAGE
COD AREA EQUINE PARK, CYBERJAYA, BANGI, PUTRAJAYA DAN SEKITAR

Mahu mengetahui lebih lanjut.
Hubungi saya, ESS Selangor Treenea
019 66 97 500

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

Tuesday, 14 October 2014

Terbaru Terbaru Set Baby Nature Gift Sets ~ Peach dan Sweet untuk Bubble Wash dan Baby Hair Body Oil

Views
Assalamualaikum dan Salam Sejahtera

Memperkenalkan Baby Nature's Gift Set dengan latest additional Bubble Wash pilihan. Sebelum ini hanya Lavender Bubble Wash dengan Lavender Oil atau Sweet Bubble Wash +Lavender Oil atau Sweet Bubble Wash + Lavender Oil. 

Sekarang ada tambahan lagi dua pilihan Bubble Wash Happy ( Bau Peach) + Peach Baby Hair Body Oil atau Bubble Wash Sweet ( Bau Roses ) dengan combo Roses Baby Hair Body Oil

Total ada 6 pilihan Baby Nature's Gift Set dipasaran.
Boleh dijadikan hadiah buat kawan kawan yang baru bersalin
Boleh jadikan travel kit untuk semasa berjalan

Kalau mahu jadikan hadiahkan ke sesiapa
Saya menawar khidmat wrapping sekali untuk dihadiahkan ke penerima


Ready stock di Kedai By Cik Gebu

Hubungi 
019 6697500
Whatapps / SMS



 





Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

Wednesday, 1 October 2014

Tips Cara Penggunaan Berkesan VCOA atau Minyak Kelapa Dara Treenea

Views
Assalamualaikum dan Salam Sejahtera

Perkongsian petang ini mengenai tips cara pengguna berkesan selepas pembelian VCO / Minyak Kelapa Dara Treenea

 
 



Berminat untuk mengetahui lebih lanjut vco treenea.
Mahu saya bantu dalam menjana pendapatan sebagai agent atau dealer.

Hubungi saya di 019 6697500 whatapps atau SMS

Layari
VCOA & Lumiere Face Savon by Treenea 

untuk dapatkan lebih informasi



Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

Saturday, 27 September 2014

Homemade Lacatation Cookies Tropika ~ Cranberry, Dark Choc, Choc Chip dan Pumpkin Seed

Views
Assalamualaikum dan Salam Sejahtera

Bersawang blog tidak bermaksud business pun bersawang.
Saya perkenalkan produk terbaru untuk ibu ibu menyusu dari line range Tropika

Homemade Lactation Cookies

Tropika memperkenalkan EMPAT JENIS COOKIES
Chocolate Chip Oatmeal
Pumpkin Seed
Dark Chocolate
Cranberry Oatmeal







Cara - Cara Pengambilan Lactation Cookies


Petua untuk banyak susu dengan Tropika Homemade Lactation Cookies, mommy dinasihatkan banyak minum air at least 3 liter sehari, banyakkan rehat, dapatkan tidur yang cukup, no stress & enjoy this wonderful journey.

Testimonial - Testimonial Lactation Cookies

 



 

Harga Pasaran RM29.90 / RM32 SS
Pada yang berminat untuk order
boleh hubungi
019 66 97500
SMS / Whatapps 

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial