Saturday, 30 November 2013

Cara Selamat Turunkan Power Kaca Mata

Views
Assalamualaikum dan Hi

Siapa disini yang bermata empat? Dengar macam bunyi alien bermata empat, padahal saya merujuk pada yang berspek mata

Umur berapa anda bermata empat? Saya bermata empat sebelum masuk Universiti. Kerana masa banyak free, saya jadi driver sepenuh masa buat mak saya.
Satu hari yang indah, cuaca pun cerah cantikss sahaja, pada hari itu. Macam biasa, selepas lunch,hantar mak ke office. Balik dari office mak, saya seperti biasa lalu di lorong antara asrama kolej. Sekali tengah nak belok ke rumah. Dengar BANGG!!! aikss...saya dah tengok kira dan kanan sebelum membelok. Sekali tengok dari cermin driver, adik bongsu dengan kawan dia tergolek di atas jalan raya. Minyak hitam motor tertumpah. Pintu driver berlengkuk teruk. 
Sangat sangat seriusly saya tak nampak pun motor kawan adik dengan adik masa itu.
Kesian kawan adik baru sahaja tukar minyak hitam motor. Diorang baru pulang dari sekolah.
Kena marah teruk dengan mak hahahha pasal langgar anak orang, adik sendiri dan kereta berlengkuk. Fobia terus nak bawak kereta untuk SEMINGGU je hahaha
Selepas kejadian mak bawak pergi jumpa optician check mata, silau tinggi. Gara-gara suka membaca dalam cahaya yang suram suram. Sakit mata if pasang lampu sebab white page reflect balik. Akhirnya makan diri kerana suka baca dalam cahaya kurang.
Bermata empat. Owh sangat buruk ok sebab saya muka dah bentuk kecik. Nak cari spek yang tak mengembangkan tudung amat lah payah.
Nak pakai contact lens, power cuma 25 dua dua belah tapi silau yang tinggi.
Sedih kot, nampak macam budak NERD hahaha
even memang budak NERD masa study dahulu.

Cukup kisah saya menjadi bermata empat hihihi.

Apa yang menyebabkan saya atau sesiapa yang bermata empat kerana 
kekurangan vitamin A.

Cara untuk dapatkan vitamin A dari bayam, hati, mentega, buah-buahan, lobak merah, labu, susu dan ikan di dalam diet bagi mendapatkan lebih banyak vitamin A.

TAPI kerana kita Malaysia suka masak secara goreng. Menyebabkan vitamin A di dalam makanan musnah semasa masak.

Jadi cara terbaik untuk dapatkan vitamin A yang kita perlukan, Carotomax Shaklee

Apa itu Carotomax?

Carotomax adalah campuran unik alpha-carotene, astaxanthin, beta-carotene, lutein, lycopene, and zeaxanthin yang menghasilkan carotenoid yang lengkap.


Apakah carotenoids? 
Carotenoid adalah pigmen yang membentuk warna sayur-sayuran. Ia memberi warna oren kepada carrot, tomato dan sebagainya.



Apakah fungsi dan kebaikan carotenoid?

1. Melindungi sel daripada kesan pemusnahan oleh radikal bebas

2. Sumber Vitamin A terbaik

3. Meningkatkan sistem imunisasi

4. Membetulkan fungsi organ tubuh

Sumber yang mengandungi carotenoid adalah lobak, kentang, bayam, tomato dan lain-lain sayuran. Cara yang terbaik untuk mengekalkan kandungan carotenoid ialah dengan mengambil sayuran ini TANPA DIMASAK.

FUNGSI LAIN CAROTENOID:

✔ Mencegah kanser

✔ Penting untuk pertumbuhan tisu ephithelial seperti kulit, membra di dalam saluran penghadaman, serta pernafasan. Tisu ini bertindak sebagai penghalang utama kepada jangkitan penyakit.

✔ Diperlukan semasa selsema, batuk dan gangguan-gangguan penyakit yang ringan.

✔ Terlibat dalam penghasilan sperma dan ovum.

✔ Penting untuk pertumbuhan tulang yang sihat.

✔ Meningkatkan sistem kekebalan dengan memperbaiki fungsi sel darah putih.

✔ Membina semula sel-sel yang rosak.

✔ Melindungi dari rabun malam.

✔ Menjaga kesihatan mata.

✔ Merangsang pertumbuhan tulang yang kuat, gigi, gusi serta kulit dan rambut yang sihat serta keihatan umum.

✔ Digunakan dalam rawatan jerawat, ulcer, bisul, dan sebagainya

Tanda-tanda kekurangan:

✔Masalah jerawat
✔ Hilang lembapan pada kulit, mulut dan rambut
✔ Tumbesaran terencat
✔ Masalah tidur dan insomnia
✔ Kulit yang menebal pada telapak tangan dan kaki
✔ Masalah rabun malam.

Miliki Carotomex Shaklee sekarang. Bagaimana??

 INGIN DAPATKAN GUIDE YANG BAIK DARI SAYA?? 
EMAIL MASALAH ANDA KE 
asiahazhar@gmail.com

atau

whatapps / WeChat / Viber / SMS
019-6697500



Pada regular customers saya yang berminat nak join Group Dazzling Diamond, 
sambil makan shaklee, sambil jana pendapatan pada yang betul-betul nak mengubah kehidupan biasa ke LUAR BIASA seperti saya, IBU SEPENUH MASA

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

No comments:

Post a Comment