Wednesday, 6 November 2013

BAGAIMANA VIVIX & RESVERATROL BERFUNGSI SEBAGAI PENAWAR DIABETES/KENCING MANIS?

Views
Assalamualaikum dan salam sejahtera

Jom baca testimoni berikut:

"semalam dapat tau kencing manis suami dah turun daripada paras 15 ke 10 dalam masa tak sampai 2 minggu" (Nor Azreen Zulkafli, klik sini untuk testimoni lengkap:http://on.fb.me/19BjHUk)

"bacaan darah 1/5/2012: 22.3 mmol/L, 18/5/2012: 7.7 mmol/L" (Sue, klik sini untuk testimoni lengkap: http://on.fb.me/1gqxkd8)

"kadar bacaan abah agak tinggi sekitar 17 & 18 tetapi selepas konsisten vivix 2 minggu bacaan kembali normal (5.4)" (Halimatun Saadiah, klik sini untuk testimoni lengkap:http://on.fb.me/179D9bY)

"bapa mertua tak perlu cucuk insulin lepas amalkan vivix" (Izan Rizal, klik sini untuk testimoni lengkap: http://on.fb.me/1b4gmNL)

Baca 8 lagi testimoni di sini: http://on.fb.me/179D9bY

*************************************APA ITU VIVIX?

Vivix adalah sejenis cecair pekat berwarna merah yang terhasil daripada kandungan anggur muskat & tumbuh-tumbuhan lain. Di dalam Vivix terdapat ramuan yang dipanggil resveratrol yang bersifat anti oksida, anti inflamasi & anti kanser.

APA ITU RESVERATROL?

Resveratrol ialah sejenis phenol semulajadi yang wujud di dalam tumbuhan anggur terutamanya jenis muskat dan anggur kulit merah serta Knotweed Jepun.

Kajian saintifik menunjukkan resveratrol sangat memainkan peranan dalam memanjangkan usia kerana ia dapat melawan penuaan pada tahap sel.

BAGAIMANA VIVIX & RESVERATROL BERFUNGSI SEBAGAI PENAWAR DIABETES/KENCING MANIS?

Terdapat 2 cara resveratrol membantu pesakit diabetes/kencing manis:

1. Meningkatkan sensitiviti tubuh terhadap hormon insulin:

Rintangan insulin adalah satu daripada faktor penyumbang utama diabetes/kencing manis. Jika sensitiviti tubuh terhadap insulin dapat ditingkatkan, kita boleh memberhentikan diabetes/kencing manis.

Apabila tubuh kita hilang sensitiviti terhadap insulin, tubuh akan mengeluarkan lebih banyak insulin untuk mengawal aras gula dalam darah. Jadi resveratrol pula mampu meningkatkan sensitiviti tubuh kita terhadap insulin oleh itu mengurangkan amaun insulin yang diperlukan untuk mengawal aras gula dalam darah.

2. Mengaktifkan enzim yang sangat berkuasa dalam tubuh kita.

Untuk mencegah atau menyembuhkan diabetes/kencing manis, satu enzim iaitu dikenali sebagai enzim SIRT1 mestilah diaktifkan yang mana enzim ini bertanggungjawab terhadap rembesan hormon insulin dan tahap sensitivitinya.

*************************************

Jika ada di kalangan ahli keluarga anda yang menderita diabetes/kencing manis, jom dapatkan Vivix Shaklee sekarang pada harga promo November!

PAKEJ A:
* BELI 6 PERCUMA 1
* PERCUMA KEAHLIAN SEUMUR HIDUP
* PERCUMA POS
* REBAT RM240 PADA 15HB DISEMBER
* PELUANG MEMULAKAN PERNIAGAAN DENGAN TEAM SHAKLEE KAMI

PAKEJ B:
* BELI 2 BOTOL
* PERCUMA KEAHLIAN SEUMUR HIDUP
* PERCUMA POS
* REBAT RM35 PADA 15HB DISEMBER
* PELUANG MEMULAKAN PERNIAGAAN DENGAN TEAM SHAKLEE KAMI

Nak beli sebotol je pun boleh..

Berminat? 

Hubungi untuk konsultasi:

✉ Email: asiahazhar@gmail.com
✆ Call/SMS/WhatsApp: 019-6697500
➲ COD Area: Subang Jaya, Shah Alam, Seri Kembangan, Putrajaya, Puncak Jalil, Kinara, Bangi

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

No comments:

Post a comment