Saturday, 30 November 2013

Cara Selamat Turunkan Power Kaca Mata

Views
Assalamualaikum dan Hi

Siapa disini yang bermata empat? Dengar macam bunyi alien bermata empat, padahal saya merujuk pada yang berspek mata

Umur berapa anda bermata empat? Saya bermata empat sebelum masuk Universiti. Kerana masa banyak free, saya jadi driver sepenuh masa buat mak saya.
Satu hari yang indah, cuaca pun cerah cantikss sahaja, pada hari itu. Macam biasa, selepas lunch,hantar mak ke office. Balik dari office mak, saya seperti biasa lalu di lorong antara asrama kolej. Sekali tengah nak belok ke rumah. Dengar BANGG!!! aikss...saya dah tengok kira dan kanan sebelum membelok. Sekali tengok dari cermin driver, adik bongsu dengan kawan dia tergolek di atas jalan raya. Minyak hitam motor tertumpah. Pintu driver berlengkuk teruk. 
Sangat sangat seriusly saya tak nampak pun motor kawan adik dengan adik masa itu.
Kesian kawan adik baru sahaja tukar minyak hitam motor. Diorang baru pulang dari sekolah.
Kena marah teruk dengan mak hahahha pasal langgar anak orang, adik sendiri dan kereta berlengkuk. Fobia terus nak bawak kereta untuk SEMINGGU je hahaha
Selepas kejadian mak bawak pergi jumpa optician check mata, silau tinggi. Gara-gara suka membaca dalam cahaya yang suram suram. Sakit mata if pasang lampu sebab white page reflect balik. Akhirnya makan diri kerana suka baca dalam cahaya kurang.
Bermata empat. Owh sangat buruk ok sebab saya muka dah bentuk kecik. Nak cari spek yang tak mengembangkan tudung amat lah payah.
Nak pakai contact lens, power cuma 25 dua dua belah tapi silau yang tinggi.
Sedih kot, nampak macam budak NERD hahaha
even memang budak NERD masa study dahulu.

Cukup kisah saya menjadi bermata empat hihihi.

Apa yang menyebabkan saya atau sesiapa yang bermata empat kerana 
kekurangan vitamin A.

Cara untuk dapatkan vitamin A dari bayam, hati, mentega, buah-buahan, lobak merah, labu, susu dan ikan di dalam diet bagi mendapatkan lebih banyak vitamin A.

TAPI kerana kita Malaysia suka masak secara goreng. Menyebabkan vitamin A di dalam makanan musnah semasa masak.

Jadi cara terbaik untuk dapatkan vitamin A yang kita perlukan, Carotomax Shaklee

Apa itu Carotomax?

Carotomax adalah campuran unik alpha-carotene, astaxanthin, beta-carotene, lutein, lycopene, and zeaxanthin yang menghasilkan carotenoid yang lengkap.


Apakah carotenoids? 
Carotenoid adalah pigmen yang membentuk warna sayur-sayuran. Ia memberi warna oren kepada carrot, tomato dan sebagainya.



Apakah fungsi dan kebaikan carotenoid?

1. Melindungi sel daripada kesan pemusnahan oleh radikal bebas

2. Sumber Vitamin A terbaik

3. Meningkatkan sistem imunisasi

4. Membetulkan fungsi organ tubuh

Sumber yang mengandungi carotenoid adalah lobak, kentang, bayam, tomato dan lain-lain sayuran. Cara yang terbaik untuk mengekalkan kandungan carotenoid ialah dengan mengambil sayuran ini TANPA DIMASAK.

FUNGSI LAIN CAROTENOID:

✔ Mencegah kanser

✔ Penting untuk pertumbuhan tisu ephithelial seperti kulit, membra di dalam saluran penghadaman, serta pernafasan. Tisu ini bertindak sebagai penghalang utama kepada jangkitan penyakit.

✔ Diperlukan semasa selsema, batuk dan gangguan-gangguan penyakit yang ringan.

✔ Terlibat dalam penghasilan sperma dan ovum.

✔ Penting untuk pertumbuhan tulang yang sihat.

✔ Meningkatkan sistem kekebalan dengan memperbaiki fungsi sel darah putih.

✔ Membina semula sel-sel yang rosak.

✔ Melindungi dari rabun malam.

✔ Menjaga kesihatan mata.

✔ Merangsang pertumbuhan tulang yang kuat, gigi, gusi serta kulit dan rambut yang sihat serta keihatan umum.

✔ Digunakan dalam rawatan jerawat, ulcer, bisul, dan sebagainya

Tanda-tanda kekurangan:

✔Masalah jerawat
✔ Hilang lembapan pada kulit, mulut dan rambut
✔ Tumbesaran terencat
✔ Masalah tidur dan insomnia
✔ Kulit yang menebal pada telapak tangan dan kaki
✔ Masalah rabun malam.

Miliki Carotomex Shaklee sekarang. Bagaimana??

 INGIN DAPATKAN GUIDE YANG BAIK DARI SAYA?? 
EMAIL MASALAH ANDA KE 
asiahazhar@gmail.com

atau

whatapps / WeChat / Viber / SMS
019-6697500



Pada regular customers saya yang berminat nak join Group Dazzling Diamond, 
sambil makan shaklee, sambil jana pendapatan pada yang betul-betul nak mengubah kehidupan biasa ke LUAR BIASA seperti saya, IBU SEPENUH MASA

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

Friday, 29 November 2013

GLA Bukan Sahaja Untuk Masalah Period TAPI Pelbagai Kebaikan

Views
Assalamualaikum dan Hi

Happy Black Friday kepada yang menyambut. Merata-rata status Black Friday.
Mesti ada yang tertanya-tanya apa itu Black Friday?
Black Friday adalah hari Jumaat berikut selepas minggu hari kesyukuran buat agama Kristian. 

Sebenarnya yang bestnya Black Friday sebab 
SHOPPING SALE MURAH MURAH GILA!!!!
Harga runtuh runtuh sangat-sangat kerana menjelang Chrismas.
Ramai akan start membeli belah pada hari tersebut dan merupakan cuti umum di US & UK .

Pada yang pernah ke oversea, study di US / UK
tahu penangan Black Friday ada hari yang ditunggu-tunggu setiap tahun.

Dah faham apa itu Black Friday kan...

Selain shopping hadiah-hadiah seperti barangan
Mungkin kali ini ada yang nak hadiahkan Set Kesihatan Shaklee

Apa yang buat GLA Complex sangat special bila digabungkan dengan 
vitamin-vitamin shaklee yang lain?
~ Set Kulit Licin Gebu ~
~ Set Subur & Awet Muda ~
~ Set Penjagaan Diri Keseluruhan ~
~ Set Awet Muda Paling Cepat ~
~ Set Kawal Kencing Manis ~
~ Set Maintain Berat Badan Sambil Cantiks ~

Jom kita tengok gambar rumusan dibawah


Testimonial Pengguna-Pengguna GLA


" Alhamdulillah, tadi pergi scan check Cyst dah kecut 1cm. Dulu 4cm, sekarang dah 3cm.
Insyallah kalau sambung makan, Cyst mampu hilang. Terima kasih perkenalkan produk ini " ~ Farhana

" Salam, nak share. Baru makan sehari GLA Shaklee. Period terus datang selepas setengah setahun tak datang. Memang rasa rindu nak rasa senggugut itu hahahah " 
~ Fiza

" Selepas bersalin dan anak 4 orang. Period jadi tak teratur. Sekarang terasa seperti wanita normal semula selepas makan GLA " 
~ Hawatif



ANDA ADA MASALAH KESIHATAN DALAMAN? INGIN DAPATKAN GUIDE YANG BAIK DARI SAYA?? EMAIL MASALAH ANDA KE 
asiahazhar@gmail.com

atau

whatapps / WeChat / Viber / SMS
019-6697500



Pada regular customers saya yang berminat nak join Group Dazzling Diamond, 
sambil makan shaklee, sambil jana pendapatan pada yang betul-betul nak mengubah kehidupan biasa ke LUAR BIASA seperti saya, IBU SEPENUH MASA

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

Monday, 25 November 2013

Kurus Cara Selamat Hanya Dengan Scrub Belyva

Views

BELVYA Perfect Shaping Scrub


TIBA-TIBA RUNCING SELEPAS MANDI!! MAKIN KERAP MANDI MAKIN RUNCING.WOWWW!! EVERYTIME SATISFACTION GUARANTEE hanya dengan 
Belvya Perfect Shaping Scrub. HANYA RM 85/ SS RM90. 

KAMI JAMIN ANDA PASTI 
✔Mengurangkan 1-2 inci dalam masa 1 minggu (terbukti secara klinikal) 
✔Memiliki wajah yang bujur,dagu yang runcing & hidung yg lebih mancung dari biasa. 
✔Menghilangkan bau badan yang tidak menyelerakan pasangan 
✔Menghilangkan masalah selulit dan rekahan dibadan
✔Menegang, menghalus dan melembutkan kulit
✔Tidak panas, anti stress dan segar melalui campuran 5 haruman aromatherapy 
✔100% tiada kesan sampingan, mempunyai kelulusan kkm,halal & selamat digunakan.


TERIMA KASIH KEPADA 5000 PENGGUNA SETIA YANG TELAH MEMBERI KEPERCAYAAN KEPADA PRODUK Belvya


<< CARA PENGGUNAAN TERBAIK >>
1. Basahkan dulu kawasan yang hendak disapu. 
2. Sapu dan urut arah lawan jam. 
3. Biarkan 2 minit supaya scrub meresap ke dalam kulit. 
4. Akhir sekali boleh bilas dan mandi seperti biasa.

TIPSS!! Ingin mendapat kesan yang lebih WOW? Bilas dan mandi dengan menggunakan air suam.

JOM KITA TENGOK APA KATA MEREKA --> CLICK DISINI



ANDA JIMAT WANG ANDA!
ANDA JIMAT MASA UNTUK KURUS!
ANDA JIMAT TENAGA UNTUK SENAMAN! 
ANDA JIMAT KESIHATAN ANDA TANPA MAKAN UBAT KURUS!

Whatapps / Viber / SMS / Wechat


019-6697500

Asiah

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

Friday, 15 November 2013

10 Soalan Popular mengenai faedah dan kebaikan Energizing Soy Protein atau ESP Shaklee

Views
Assalamualaikum dan Hi

10 Soalan Popular mengenai 

Energizing Soy Protein

 (ESP)

1. Apa itu Energizing Soy Protein atau ESP
2. Mana yang lebih bagus untuk susu ibu antara ESP dengan Alfalfa?
3. Berapa harga satu canister ESP?
4. Berapa lama boleh tahan/digunakan untuk satu canister ESP?
5. Siapa yang tidak boleh mengambil ESP?
6. Apa rasa ESP sebenarnya?
7. Jika saya ingin order hari ini, bila saya boleh terima?
8. Adakah masih perlu ESP jika saya sudah ambil Alfalfa?
9. Apakah kebaikan dan kelebihan lain ESP ini?
10. Bagaimana saya hendak order ESP ini?

1. Apa itu Energizing Soy Protein atau  ESP?
Ia adalah protein soya yang berkualiti tinggi. Didatangkan dalam bentuk satu canister dan berbentuk serbuk. ESP boleh dibancuh dengan minuman kegemaran anda seperti milo, horlick, susu atau buah yang dikisar bersama. ESP digalakkan dibancuh dengan air sejuk atau suam demi memelihara protein supaya tidak termusnah pada suhu yang tinggi.

2. Mana yang lebih bagus untuk susu ibu antara ESP dengan Alfalfa? 
Protein membantu pembentukan sel dan merupakan kandungan yang penting dalam susu ibu. Alfalfa juga mengandungi protein TETAPI dalam kuantiti yang sedikit berbanding ESP. Sebenarnya, kedua-duanya bagus untuk ibu dan kesannya adalah berbeza kepada setiap individu. Sekiranya anda ada bajet tertentu,  harga Alfalfa lebih murah berbanding ESP. Paling penting, bagi menjamin keberkesanan dan susu bertambah, kekerapan penyusuan haruslah dalam tempoh setiap 3-4 jam dan tujuannya supaya payudara dapat dikosongkan.

3. Berapa harga satu canister ESP?


Harga ESP bagi Semenanjung ialah RM150. Manakala bagi Sabah dan Sarawak ialah RM155.

(Sila hubungi saya untuk mendapatkan harga istimewa).

4. Berapa lama boleh tahan/digunakan untuk satu canister ESP?
 Dengan kadar pengambilan sebanyak 3 sudu sehari, satu canister ESP boleh bertahan sehingga satu bulan setengah.



5. Siapa yang tidak boleh mengambil ESP? Siapa yang boleh mengambil ESP?
Hanya individu yang mempunyai masalah buah pinggang dan kesukaran memproses protein sahaja yang tidak digalakkan.
Sesuai untuk semua lapisan:
1. Ibu-ibu yang sibuk: ESP membantu memberi tenaga berpanjangan, badan lebih sihat dan kekal cergas.
2. Wanita yang ingin menguruskan badan: Hanya bancuhan ESP dengan minuman kegemaran pada setiap pagi, memberikan rasa kenyang yang lebih lama. Tiada lagi sarapan yang berat-berat!
3. Ibu-ibu yang menyusu anak: Membantu memperbanyakkan dan mengekalkan permintaan (supply) susu di samping digabungkan dengan pengambilan air yang secukupnya serta proses pengepaman susu yang konsisten.
4. Pesakit kencing manis: Mempunyai indeks glisemik yang rendah, melambatkan penyerapan glukosa dalam darah dan mengawal paras glukosa.
5. Wanita yang mementingkan penjagaan kulit muka: Membantu menghilangkan parut jerawat di muka, menjadikan kulit muka halus-mulus, gebu dan berseri untuk tatapan si dia yang tersayang. WOW…!!!
DAN lelaki, wanita, tua, muda, ibu mengandung, ibu menyusu, pesakit diabetes, selepas pembedahan, kesuburan, kecantikan, ibu berpantang, yang berdiet, ingin tambah tenaga. Pendek kata, anda, saya, kamu dan dia yang sihat dan ingin kekal sihat. Insha-Allah!

6. Apa rasa ESP sebenarnya? 


ESP Shaklee berperasa mild soya. Sekiranya anda tidak gemar atau tak menyukai rasa soya, ada pelbagai resepi ESP lain yang boleh dicuba.



7. Jika saya ingin order hari ini, bila saya boleh terima?
READY STOCK
Insha-Allah, penghantaran mengambil masa 1-4 hari bekerja bergantung kepada kawasan anda. 

8. Adakah masih perlu ESP jika saya sudah ambil Alfalfa? 


Boleh. Anda boleh mengambil kedua-duanya sekali jika anda mahu dan berkemampuan. Alfalfa dan protein mengandungi banyak kebaikan dan kelebihan lain yang baik untuk kesihatan anda.



9. Apakah kebaikan dan kelebihan lain ESP ini?
  • Membantu pembentukan sel-sel baru.
  • Terbaik untuk individu yang dalam proses pemulihan selepas pembedahan.
  • Terbaik untuk kesihatan dan kecantikan kulit dan rambut.
  • Membantu pembinaan tubuh kanak-kanak. Justeru, anda boleh kongsi dengan anak yang berusia  1 tahun ke atas & keluarga.
  • Memberi rasa kenyang bagi individu yang dalam proses mengurangkan berat badan.




TAHUKAH ANDA?
25 PERATUS daripada tubuh badan manusia dibina daripada PROTEIN.
Contohnya seperti kuku, kulit, otot-otot sebenarnya berasal daripada protein. Percaya atau tidak, itulah kenyataannya.
Ringkasannya, struktur dalam tubuh badan manusia dibina daripada susunan berikut:
SEL ——> TISU ——–> ORGAN ———> SISTEM
Struktur badan kita terdiri daripada SEL. Kemudian, sel-sel ini akan membentuk tisu-tisu. Seterusnya, tisu-tisu akan membentuk organ dan akhir sekali, organ-organ ini akan membentuk sistem.  Oleh sebab itu, badan kita SANGAT memerlukan PROTEIN.
Ingin tahu mengapa? Sebabnya PROTEIN adalah makanan utama bagi  sel tubuh manusia. Sel-sel yang sihat akan dapat menghasilkan tubuh badan yang sihat dan cergas.
Setiap hari, anda akan makan lauk-lauk yang mengandungi sumber protein bukan? Seperti ayam, daging, telur, ikan, kekacang dan banyak lagi.
TETAPI,
Tahukah anda yang sebenarnya PROTEIN ini sangat MUDAH TERMUSNAH apabila dikenakan SUHU TINGGI? Contohnya anda goreng ikan. Berapa banyak PROTEIN yang tinggal? Anda tak tahu kan? JADI, apa kata anda ambil ESP sebagai sumber PROTEIN yang lebih berkualiti. Oh! Semestinya ESP mematuhi kriteria pemilihan soya yang selamat. Paling penting, ESP sentiasa SELAMAT, sentiasa BERKESAN dan sentiasa MESRA ALAM. RAMAI YANG TELAH MERASA KEBAIKAN DAN BETAPA BAGUSNYA ESP SELEPAS MENGAMBIL SECARA KONSISTEN SELAMA 3 HINGGA 4 MINGGU. Ada yang kata, kulit makin licinlah, kulit makin lembut, parut jerawat makin pudar, rambut dah kurang gugur, susu makin banyak, suami makin sayang dan macam-macam lagi!

10. Bagaimana nak order ESP?
EMAIL KE 
asiahazhar@gmail.com

atau

whatapps / WeChat / Viber / SMS
019-6697500


Pada regular customers saya yang berminat nak join Group Dazzling Diamond, 
sambil makan shaklee, sambil jana pendapatan pada yang betul-betul nak mengubah kehidupan biasa ke LUAR BIASA seperti saya, IBU SEPENUH MASA

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

Thursday, 14 November 2013

Bagaimana Nak Minum 3 Liter Air Kosong Sehari?

Views
Assalamualaikum dan Salam Sejahtera

Setiap kali saya guide selepas pembelian supplement. Mesti saya selitkan wajib minum sekurang-kurang 3 Liter air sehari.

Responds yang saya dapat?
~ Banyaknya nak minum air 3 Liter!!
~ Nanti asyik ke toilet bila minum air banyak
~ Saya jenis tak minum air banyak
~ Saya tiada masa nak minum 3 Liter sehari

Hari ini saya nak berkongsi Tips bagaimana nak minum 3 Liter air sehari, sebelum itu sebab apa yang saya SANGAT-SANGAT TEKAN KAN 3 LITER AIR SEHARI??




Anda perlu minum air kosong yang banyak sekurang-kurang 3 liter sehari bila mengambil 


supplement kerana ini membantu membebaskan toksin dari badan dan memperbaiki sel-sel 

yang rosak. Jika kurang minum anda mungkin akan mengalami  HEALING CRISIS

Anda akan lihat kesan lebih baik dan cepat jika anda amalkan minum air yang banyak setiap


 hari.


BAGAIMANA NAK MINUM

3 LITER AIR KOSONG 

SEHARI?


◆ Minum 250ml air kosong sebaik sahaja anda bangun tidur.

◆ Minum 250ml air kosong sebelum mandi pagi.

◆ Minum 250ml air kosong 30 minit sebelum sarapan pagi.

◆ Minum 250ml air kosong 1 jam selepas sarapan pagi.

◆ Minum 250ml air kosong 30 minit sebelum makan tengahari.

◆ Minum 250ml air kosong 1 jam selepas makan tengahari.

◆ Minum 250ml air kosong 30 minit sebelum minum petang.

◆ Minum 250ml air kosong 1 jam selepas minum petang.

◆ Minum 250ml air kosong 30 minit sebelum makan malam.

◆ Minum 250ml air kosong 1 jam selepas makan makan.

◆ Minum 250ml air kosong selepas 5 minit mencuci wajah

◆ Minum 250ml air kosong sebelum tidur


Cukup dah 3 liter air kosong anda minum sehari 


TIPS MUDAH MINUM AIR KOSONG :

◆ Minum air daripada botol yang ada straw




◆ Sentiasa bawa botol air dengan anda ke mana-mana




◆ Tambahkan hirisan lemon ke dalam air anda




◆ Gunakan botol air yang ada sukatan bacaan liter



Malah terbukti perbezaan seseorang wanita yang telah mengkaji pada wajah nya apabila 

minum air 3 Liter sehari  untuk mengetahui lebih lanjut, click link ini 


Walau apa jua supplement yang anda ambil, pastikan minum 3 liter air sehari.

Untuk mendapatkan Supplement Treenea & Shaklee Ready Stock

Boleh hubungi saya di 



Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

BELVYA Perfect Shaping Scrub RM85 (S/M) atau RM90 (S/S)

Views



BELVYA Perfect Shaping Scrub

Impikan wajah bujur berdagu runcing?
Mahu perut kempis pinggang yang langsing?
Benci lihat peha berselulit dan lengan geleber?
Gosok dulu bahagian bermasalah anda dengan Belvya Perfect Shaping Scrub sebelum mandi!
Lihat keajaibannya dalam mengurangkan saiz badan 1-2 inci seminggu!!

Selepas ini..
- baju yang sendat2 tak muat boleh pakai semula..
- seluar yang ketat2 tak boleh kancing boleh sarung semula..


KELEBIHAN BELVYA PERFECT SHAPING SCRUB :

1) Mengurangkan saiz lipid (molekul lemak)
2) Mengurangkan kuantiti lipid di dalam adipocytes (sel lemak)
3) Mengurangkan 1 hingga 2 inci dalam masa seminggu (terbukti secara klinikal)
4) Menegangkan kulit kendur akibat kehilangan berat badan yang cepat
5) Menghilangkan kehadiran selulit akibat dari kehamilan, baligh & berat badan turun naik. 
6) Membentuk badan menjadi cantik 
7) Menghilangkan lemak- lemak di muka serta meruncingkan dagu
8 ) Menghilangkan dagu berlapis (double chin)
9) Membantu membentuk hidung supaya kelihatan mancung dari biasa.
10) Menghilangkan stress & memberi kesegaran melalui 5 haruman aromatherapi 
11) Menghilangkan bau badan sehingga tidak perlu memakai deodorant
12) Membuang sel-sel kulit mati & melembutkan kulit
13) Melawan jerawat dan merawat jerawat di badan
14) Mengurangkan tanda- tanda penuaan
15) Menggunakan teknologi nano yang terkini
16) Sangat berkesan untuk masalah perut buncit seperti orang mengandung

Bukan saja berperanan menghapuskan selulit dan lemak degil, malah Belvya mampu menjadikan anda lebih segar dan bertenaga selepas mandi, selain membuatkan kulit lebih bersih, lembut dan cerah serta menghapuskan bau badan yang tidak diingini..


TAHU KAH ANDA..


** Garam Laut Mati dalam Belvya Perfect Shaping Scrub mengandungi pelbagai keistimewaan, antara nya.. 
1. Mengandungi kandungan mineral yg tinggi (feeding your skin with mineral)
2. Mengandungi Anti-bakteria utk kulit (merawat Ekzema & Psoriasis)
3. Menanggalkan sel kulit mati & menggantikan dengan sel kulit baru
4. Berkesan sebagai agen anti-penuaan
5. Melembabkan kulit yg kering
6. Mengecutkan Jerawat
7. Anti-Toksin (mengandungi ion negatif)
8. Anti-selulit
9. Menghaluskan & melembutkan kulit
10. Efektif menegangkan kulit yg berkedut/kendur
11. Anti oksida yg tinggi
12. Energizing
13. Menghilangkan lebihan minyak & kotoran pd kulit


CARA  PENGGUNAAN BELVYA







JOM KITA TENGOK GAMBAR TESTIMONIAL





Testimonial-testimonial Belvya  --> Click disini

TERMS CONDITION UNTUK 
WANITA MENGANDUNG, 
MENYUSU, 
PENYAKIT KULIT DAN LUKA



 Hubungi saya untuk dapatkan 
BELVYA Perfect Shaping Scrub 
RM85 (S/M)
RM90 (S/S)





Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

Wednesday, 13 November 2013

~ Jom VCO Dengan Ibu Mengandung + Pantang + Menyusu dan Bayi

Views
Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera

Pengambilan VCOAntioxidants (VCOA) atau Minyak Kelapa Dara keluaran TREENEA semasa hamil adalah sangat bagus dan tidak mendatangkan sebarang kemudaratan atau kesan sampingan kerana produk kami adalah 100% asli tanpa menggunakan sebarang bahan kimia atau pewarna tiruan. 

TREENEA juga adalah sebuah Syarikat Bumiputera dan produk-produknya telah mendapat pengiktirafan sijil HALAL.

                          

Antara kebaikan VCOA untuk ibu mengandung:

- Mengatasi masalah kulit berminyak & kulit kering

- Menghilangkan strechmark

- Tiada masalah keputihan ketika hamil.

- Membekalkan tenaga segera yang mencegah rasa letih & mengantuk

- Membantu mengurangkan 'morning sickness'

- Berupaya memperbaiki kandungan asid di dalam rahim & mengimbangi paras hormon wanita yang sentiasa berubah-ubah.

- Mengawal paras hormon dan kesuburan serta meningkatkan metabolisme badan.

- Memudahkan & melancarkan proses ibu bersalin secara normal.

- Mengurangkan risiko komplikasi & mengelakkan kelahiran bayi pramatang.

- Mengurangkan sembelit/buasir yang sering dihadapi kerana ia memperbaiki sistem penghadaman dan pencernaan dalam badan.

- Mengawal kandungan gula dalam darah sepanjang kehamilan.

- Mengurangkan risiko tekanan darah tinggi semasa hamil.

- Meningkatkan kualiti persekitaran rahim & susu ibu

- Melembutkan kulit bayi & mengurangkan masalah jaundice (demam kuning).

- Dapat mengelakkan kekejangan dan ketegangan otot semasa hamil (sapu pada betis dan peha)

- Sapuan pada luka bersalin juga dapat mencegah jangkitan kuman, mempercepatkan proses penyembuhan & mengelakkan parut.

- Menghilangkan jerawat/parut, bintik hitam & putih.

- Sebagai minyak urutan bagi rawatan ibu-ibu dalam pantang.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~VCOA UNTUK KESUBURAN ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Selain bagus untuk kesihatan dalaman dan luaran, pengambilan VCOA juga digalakkan bagi pasangan suami isteri yang mengalami masalah kesuburan dan sedang merancang untuk mendapatkan zuriat kerana VCOA berfungsi sebagai agen pelincir. VCOA juga bertindak untuk mengekalkan kesuburan bagi kaum lelaki mahupun wanita terutamanya yang telah berkahwin.

Ada side effect ke VCOA ni?

Jangan risau, VCOA tiada side effect kerana ianya bukannya ubat tetapi merupakan supplement / makanan tambahan. Setakat ini, lebih daripada 15 orang yang telah mengamalkan VCOA secara konsisten dah Alhamdulillah berjaya mendapat zuriat. Rezeki itu sememangnya datang daripada Allah, tetapi kita juga harus berusaha untuk mendapatkan sesuatu perkara yang lebih baik.

Soalan yang biasanya diajukan oleh pengguna VCOAntioxidants (VCOA)

ORANG MENGANDUNG BOLEH MAKAN KE? ADA SIDE EFFECT TAK?
Jawapannya BOLEH. Tiada sebarang side effect untuk kandungan, kesihatan mahupun bayi. Ianya 100% daripada minyak kelapa dara Gred A dan diperkaya dengan Vitamin A, D & E. Ada juga sesetengah daripada mereka yang berkongsi VCOA merupakan MILK BOOSTER!

SEWAKTU MENGANDUNG
VCO dapat membekalkan tenaga, mampu mengurangkan rasa keletihan dan InsyaAllah dapat memudahkan proses bersalin. Pengambilan Minyak Kelapa Dara merupakan antara petua untuk memudahkan proses kelahiran. Ia juga boleh mengelakkan jaundice (demam kuning) kepada bayi. Masalah parut harimau atau strechmark dapat dikurangkan & ia lebih baik lagi jika disapukan pada perut.

SEWAKTU MENYUSUKAN
Amalkan VCOA seperti biasa. Bayi juga akan turut mendapat khasiat VCOA dalam masa yang sama untuk kulit yang sihat & putih bersih. Sapukan VCOA pada rambut bayi agar cepat tumbuh. Kandungan Asid Laurik dalam VCOA sangat baik untuk mencegah virus,kulat dan bakteria daripada menyerang ibu dan anak.

SEMASA DALAM PANTANG
Amalkan VCOA seperti biasa, Tiada pantang/bentan. Jadikan VCOA sebagai makanan tambahan anda setiap hari. Badan akan sentiasa bertenaga dan yang paling penting kulit sentiasa lembap dan tidak kering.

Credit to Treenea 

Sekarang PROMOSI TREENEA sedang berlangsung,


ambil lah peluang ini untuk JIMAT SERENDAH RM50 

untuk supplement 

kesihatan seisi keluarga. 

Hubungi Saya di



Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial