Wednesday, 23 October 2013

Review Great Baby Skin Tropika Natural Bubble Wash Sweet & Baby Herbal Cream

Views
Assalamualaikum dan Hi Semua


Entry kali ini, saya nak review Great Baby Skin Tropika produk. Produk ini hangat dipasaran khas untuk penggunaan pada bayi. Secara basic, setiap produk ada minyak kelapa dara sebagai salah satu bahan.



Yang buat saya tertarik, sebab penggunaan minyak kelapa dara. Saya sendiri pengamal VCO Treenea. Selain it, saya tertarik dengan packaging dia sangat sweet and comel especially logo teddy bear. 



Saya jenis suka buat research dulu before membeli. Google review and tanya pada kawan-kawan yang sudah menggunakan pada anak mereka. Paling hangat dipasaran Great Baby Skin Set Newborn Lavendar RM100. Tapi saya baca review, bau lavendar kuat even though bau lavendar supposely menenangkan emosi. Selepas membaca bermacam-macam review.



Saya end up beli dua barang dahulu dengan harga RM80++ termasuk postage 

1. Natural Bubble Wash Sweet - Rose 
2. Baby Herbal Cream Telon







Paling saya suka-suka sangat Natual Bubble Wash Sweet. Bau rose dia sweet and menusuk kalbu. Rasa geram nak cium-cium je baby saya banyak-banyak kali. Syok tengok dia suka time mandi. Tiap kali cakap...Jom Hot Bath...Laju muka Alya tersenyum-senyum. Saya pun rasa nak je mandi dengan sabun Natural Bubble Wash Sweet.


Next, Baby Herbal Cream. Yang ini saya suka sebab dia jenis cream based. Senang nak sapu and ajaib memang cepat hilang selsema anak atau dengar dia bernafas susah. Saya biasa sapu bila dengan nafas dia berbunyi atau bersin-bersin sebab saya tak berapa suka bau dia. 

Tapi yang penting, kalau baby terpegang ke ape..tak perlu risau macam pakai vicks sebab vicks sejuk je..ada baby yang dah pandai masuk mulut bagai atau terpegang vicks..kang tertonyoh mata...tak ke huru hara nanti gegar rumah dengan sore kepedihan. 

Kulit baby lembut and bestt kannn...Pasti kita wanita nak jugak kulit selembut and selicin masa muda remaja. Tap sebab faktor persekitaran, pemakanan, emosi and tak cukup tidur penyebab kulit semakin kusam, jerawat tumbuh bagai cendawan, mata berlingkaran gelap seperti mata panda. Silap-silap hari bulan, diri sendiri tak sanggup tengok muka di cermin. Hasilnya diri semakin kurang berkeyakinan, even pakai baju cantik-cantik tapi rasa still kekurangan sebab raut wajah overshadow. 

Disini, saya bantu dengan cara guide yang sangat istimewa khas buat customers saya yang ingin...SUNGGUH-SUNGGUH nak tampil dengan kulit yang lebih sihat. TAPI kulit yang bermasalah kena dirawati dengan vitamin kulit yang betul. 

Kita sebagai wanita, badan pun nak pakai lama. TAPI kadang-kala kita lupa, badan kita ibarat enjin kereta. Perlu diservice dan ditukar minyak hitam. Sama seperti badan kita, memerlukan vitamin tambahan sebab setiap hari kita kehilangan nutrisi yang badan kita perlu. Malah pemakanan mempengaruhi lagi lagi kalau yang setiap makan makanan berminyak, berlemak tapi tidak memakan sayur-sayuran atau buah-buahan.

Kulit kita perlu tiga basic vitamin yang utama
--> Vitamin B Complex
--> Vitamin C Sustainable 500mg
--> Vitamin E




Kenapa tiga vitamins ini penting?

 B Complex
--> Mengembalikan kulit bersinar dari kusam
--> 120 biji untuk 3 bulan

Vitamin C
--> Menggantikan vit c di dalam badan
--> Baik untuk gigi, tulang dan gusi
--> Mencantikkan Kulit
--> 180 biji untuk 6 bulan

Vitamn E
--> Menambah keanjalan kulit
--> Menutup liang liang roma
--> Mempudarkan parut

Jika baju, kasut, handbag mampu dilaburkan untuk bergaya tapi apa guna kalau raut wajah cantik kerana tebal makeup berinci-inci. Malah nampak bukit-bukit sana sini takan mampu disorok oleh makeup yang tebal.


Pelaburan vitamin kulit selama 3 bulan untuk Vitamin B and Vitamin E tapi Vitamin C untuk 6 bulan. Pelaburan jangka masa panjang yang sangat berbaloi dan murah. 

DITEGASKAN HANYA YANG BERSUNGGUH-SUNGGUH NAK BERUBAH, SAYA DISINI AKAN MEMBANTU


♥♥ 50 ORANG PERTAMA DAPAT HARGA PROMO FULLSET ♥♥ 

★★ ORDER ★★
WHATAPPS / SMS / VIBER
TAIP SETDF JARAK NAMA EMAIL
KE 0196697500

ATAU 
EMAIL KE asiahazhar@gmail.com SUBJECT EMAIL: SET D SKINCARE FULLSET

KULIT YANG CANTIK DENGANN VITAMIN KULIT SHAKLEE

ASIAH #SHAKLEE
Pengedar Sah Shaklee
SID 914373
0196697500

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

No comments:

Post a Comment