Tuesday, 8 October 2013

Resdung Musuh Utama Pada yang Alergi Habuk, Seafood, Belacan ~ Jom Pulihkan dengan Set Resdung Promo

Views
Assalamualaikum dan Hi Semua,

Situasi 1
Awak-awak yang pepagi bangun, rasa hidung tersumbat kerana asyik bersin tak henti-henti. Hidung rasa gatal-gatal sampai merah jadi nya bila asyik duk tonyoh-tonyoh. Legakan bila dapat tonyoh-tonyoh hidung, rasa puas ati tapi kejab je. Ada setengah orang ingat sebab cuaca pagi yang sebabkan keadaan begitu tapi sebenarnya... AWAK ADA RESDUNG!!!

Situasi 2
Pergi tepi pantai, ada restaurant-restaurant seafood. Of course nak pekena seafood buffet. Teringat saya pada TopSpot Kuching dan Bagan Lalang. Heaven dengan seafoodddd..awwwummmm...ok berbalik pada cerita seafood. Order macam-macam seafood, sampai je makanan..baru makan ngap skit. Tetiba terbersin sekali, dua pastu hamikkk bersambung-sambunggg...CONFRIM AWAK ADA RESDUNG!!!

Situasi 3
Ujung minggu, biasa santai kat rumah tapi kebiasaan awal pagi mesti aktiviti nak mengemas rumah. Lagi-lagi yang memang kerja Isnin - Jumaat, hujung minggu sahaja ada nak mengemas rumah dari habuk terkumpul selama 5 hari. Tengah kibas-kibas cadar, sapu sawang-sawang, sapu lantai...Tetiba bersin, ok fine..ingat sebab habuk masuk hidung...Sekali berkali-kali over...sampai dah berair-air mata....SAH ADA RESDUNG!!!

Siapa pernah alami mana-mana situasi diatas? 
Saya sendiri alami semua situasi itu, bila dah start bersin-bersin...terus akan demam and flu. Membuat saya terlalu jadi perfectionist bila penjagaan diri...dulu duk rumah bujang. Memang saya cerewet, sangat cerewet dengan kekotoran even skit sahaja. Saya rasa sangat-sangat tak selesa. Kita ini bukan superwoman, semua boleh jadi gilap, bersih 100%...of course tak nak jadi macam watak Bree dalam citer Desperate Housewives. Kerana asyik bersin, mata berair..maka emosi kita turut terganggu. Maka, apa pun nak buat pun tak boleh. Kalau keluar nak pergi makan seafood, lagi lah..rasa sayuu sebab tak boleh makan sepuas-puas hati. Sebab tahu, esoknya kalau tak bersin...jerawat yang tak berpusat akan naik merata-rata di muka. 


Apa itu Resdung?
Keadaan dimana infeksi atau alergi yang menjadikan tisu membran sinus membengkak dan bewarna merah. 
simptom seseorang itu mengalami:

  • hidung tersumbat,
  • terasa sakit 
  • tekanan di beberapa kawasan muka,
  • selalunya mengeluarkan cecair (selsema) bewarna kuning, 
  • sakit kepala
  •  kepala rasa berat
  • letih
  • batuk2 
  • sakit tekak
Bagi membantu mengurangkan simptom-simptom resdung, Set Resdung Shaklee berasaskan  bahan semulajadi dapat membantu mengurangkan.  Jika rajin diamalkan, dengan izin Allah resdung anda akan hilang. 


Set Resdung Shaklee Terdiri Daripada
  • Alfalfa 
    • kaya dengan sumber klorofil dan membantu mengurangkan keradangan terutama akibat eczema, resdung, alergi dan gegata. 
  • B-complex
    • pemuliharaan selaput lendir yang sihat dan membantu pengeluaran antibodi badan, membantu hati dalam penghasilan glikogen yang diperlukan oleh kulit utk menyingkirkan sel-sel mati, memelihara sistem saraf dan bergungsi sebagai anti stress.
  • Vitamin C
    • membantu mencegah penyempitan tiub bronkoil, meningkatkan fungsi T-cell dan macrophage yg berfungsi sebagai antibodi badan, meningkatkan penyembuhan tisu. Pengambilan vitamin C dengan dos tertentu bagus utk rawatan resdung.



Dapatkan harga istimewa 
dan 
promo harga untuk bulan oktober 
untuk 10 yang terawal

boleh email ke

asiahazhar@gmail.com 

atau

Whatapps/Viber/SMS 0196697500

Jenguk-jenguk FB Page: Shaklee Trial Sets Shoppe








Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

No comments:

Post a Comment