Thursday, 31 October 2013

~ Jangan Pandang Remeh Sengugut Teruk Tiap-Tiap Bulan

Views
Bismillah ir-Rahman ir-Rahim

Assalamualaikum and Selamat Sejahtera.

Bila cik period datang setiap bulan, mesti ada setengah dari kita kaum wanita yang masih mengalami masalah sengugut dari zaman remaja hingga selepas berkahwin. 

Ada yang setelah berkahwin alami masalah sengugut hingga mengugat kesuburan kerana 
--> Period tak teratur ~ Susah nak tentukan waktu subur untuk bersama
--> Sakit perut melampau ~ Diri menjadi lemah hingga seharian terlantar atas katil seharian
-->  Emosi tidak stabil kerana kesakitan melampau
-->  Fibroid ~ Ketumbuhan dalam rahim
-->  Cyst

Faktor-faktor diserang sengugut: 
--> Diet yang berlemak, rendah protein dan rendah serat 
--> Pengambilan gula yang banyak dan alkohol serta kopi 
--> Wanita yang merokok 
--> Rehat yang tidak mencukupi dan tekanan yang tinggi di tempat kerja dan sekolah            boleh mengganggu keseimbangan bahan kimia di dalam badan

Jangan dipandang remeh apabila diserang sengugut kerana kemungkinan
  • Fibroid : Tumor atau ketumbuhan yang terbentuk sama ada di luar, dalam atau pada dinding uterus. Ketumbuhan pada ruang pelvis termasuklah seperti ovarian cyst atau masalah polip yang boleh menyebabkan sengugut.

  • Pelvik : Jangkitan pada uterus, tiub fallopio atau ovari. Jangkitan kuman pada organ reproduksi boleh memberikan sakit sengugut terutama yang tersebar melalui hubungan seks.



Jangan terlalu bergantung pada pil sintetik ~ pain killer untuk senggugut kerana pil sintetik akan berada di dalam tubuh badan dalam jangka panjang. Lebih baik beralih ke GLA Complex Shaklee yang diperbuat 100% bahan semulajadi. Makan dan akan nyah melalui system perkumuhan tanpa meninggalkan apa-apa kesan

Apa itu GLA Complex Shaklee?
GLA Complex Shaklee merupakan kombinasi minyak borage yang mengandungi asid gamma linolenik (GLA), asid linolenik (LA), minyak bunga matahari dan vitamin E. 

Mari kita baca kebaikan GLA COmplex Shaklee :


· Membantu mengawal dan mengatur kitaran haid.

· Meningkatkan kesuburan.

· Melegakan PMS (Pre-Menstuatation Syndrome)
· Membantu dalam menangani menopause.
· Menguatkan kuku & rambut.
· Menjadikan kulit lebih sihat & berseri-seri.
· Membantu menangani ekzema.
· Melegakan symptom akibat Rhematoid Artritis.
· Mengandungi vitamin E untuk menguatkan dinding arteri.
· Menguatkn immuniti badan.
· Mempelahankn process penuaan.
· Mengurangkan “blood clot” yang menyebabkan serangan jantung.
· Mengawal kencing manis
· Mengawal kolesterol.
· Bagus untuk saraf. 


GLA boleh diambil oleh lelaki dan wanita




Mari lihat testimoni dibawah





★★ ORDER ★★

WHATAPPS / SMS / VIBER


KE 0196697500

ATAU 
EMAIL KE asiahazhar@gmail.com 
 Serta saya akan guide semua customer2 yang purchase dengan saya SAHAJA :) Dan jangan risau, saya akan guide dan ajar jugak cara2 makan yang betul set vitamin ni.

ASIAH 



Pengedar Sah Shaklee

SID 914373

0196697500


    Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

    Tuesday, 29 October 2013

    Rawati Ulser Mulut Dengan VCOA Treenea

    Views
    Assalamualaikum and Hi...

    Siapa pernah kena Ulser Mulut?
    SAY I 

    Confirm pernah kena walau sekali kan. Sakit sangat bila-bila nak makan atau gosok gigi. Even berlaga gigi atau telan air liur pun perit kan.

    Hari ini saya nak berkongsi pasal Ulser Mulut.

    Apa itu Ulser Mulut?
    Ulser mulut merupakan luka dalam mulut yang berwarna putih atau kuning yang dikelilingi oleh warna kemerahan dan menyakitkan.



    Apakah yang menyebabkan ulser mulut?
    Penyebab sebenar ulser mulut tidak diketahui. 
    Ia mungkin terjadi disebabkan oleh :
    1 . Stress
    2. Perubahan hormon
    3. Jangkitan bakteria, virus atau fungus (infeksi)
    4. Kekurangan zat makanan (zat besi, vit B12, dan asid folik)
    5. Alahan
    6. Radioterapi
    7. Kimoterapi
    8. Sistem imunisasi badan yang lemah

    Tanda-tanda ulser mulut termasuk :
    1. Rasa membakar dalam mulut
    2. Kesakitan
    3. Tidak selesa
    4. Hilang selera makan
    5. Demam


    Berapa lama ulser mulut akan sembuh?
    Kesakitan biasanya akan berkurangan dalam tempoh 3-4 hari tetapi ulser akan mengambil masa selama 10-14 hari untuk sembuh. 


    Perhatian 
    Dapatkan pemeriksaan di klinik pergigian jika ulser berlanjutan selepas dua minggu untuk memastikan ia bukan lesi kanser dan pra-kanser.

    Kaedah menangani ulser mulut
    Jika anda kerap mengalami ulser,amalkan, penjagaan kesihatan mulut yang baik seperti:
    1. Pemeriksaan gigi berkala
    2. Gigi yang bersih
    3. Amalkan makan secara sihat
    4. Elakkan pengambilan jus yang masam dan makanan pedas.

    Apa yang boleh anda lakukan?

    Untuk melegakan rasa sakit, anda boleh mencuba petua-petua berikut :

    1. Gunakan bahan kumuran antiseptik
    2. Sapu gel atau krim penahan sakit
    3. Kekalkan kebersihan mulut yang baik
    4. Makan makanan lembut
    5. Elakkan makan makanan panas dan pedas
    6. Banyakkan minum air
    7. VCO Treenea --- >> Ini memang mujarab!!!

    SEBAB saya sendiri mengalami ulser beberapa hari lalu.
    MAKA dengan gigih saya telan 4 biji VCOA softgel sebelum tidur untuk 2 malam berturut-turut. Sekali fuhhhh esok pagi..Alhamdulillah sudah tiada!!! Kalau tak jenuh nak gosok gigi pun sakit bila terkena berus gigi

    Hanya dengan VCOA Treenea --> 100% Bahan semulajadi.
    Tak perlu nak tenyeh bonjela atau oral aid ke mulut.

    >> Order Treenea << 
    Whatapps / SMS / Viber
    019-6697500
    Asiah

    Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

    Tester Lumiere Face Savon Untuk Dijual

    Views
    Ramai yang tanya ada jual tester Lumiere Face Savon(LFS) tak? 
    --> Ada sayang. 
    --> Gambar dibawah. 
    --> Satu bar dibahagi kepada 4. 




    LFS ni boleh digunakan oleh lelaki dan perempuan. Boleh juga jadi sabun mandi untuk hilangkan kesan selulit, stretchmarks, pelipat gelap atau sunburn

    Tester tahan sehingga 2-3 minggu penggunaan. Dan mungkin juga tahan lebih dari tu sebab LFS bukan jenis sabun yang mudah cair bila terdedah di kawasan lembab.

    Sesuai untuk semua jenis kulit. Antara bahan dalam LFS ialah VCO, Tea Tree Oil, Vit C, Madu, Rose Hip Oil.

    Saya sarankan cuci muka lebih kurang 3 kali sehari. (Walau apa2 pencuci muka pun). Sebab jika banyak2 kali uols cuci muka sehari, kulit muka akan jadi kering. Ini bukan kalau guna LFS je. Semua cleanser pun camtu. Hihi. Dapat info dari beauticians. 


    Credit info: Eazy



    Sms / whatapps / viber


    0196697500

    Asiah
    #vco 
    #mierabella

    Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

    Sunday, 27 October 2013

    Frequent Answers Questions (FAQ) Lumiere Face Savon

    Views
    Assalamualaikum and Hi

    Hari ini saya nak berkongsi Frequent Answers Questions yang sering ditanya oleh kebanyakan customers yang mahu mencuba membeli Lumiere Face Savon (LFS)




    1. Adakah LFS halal?
    --> Ya 
    --> Halal kerana semua bahan-bahan semulajadi sahaja digunakan untuk membuatnya.

    2. Adakah LFS ada lulusan Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) ?
    --> Ya
    --> Maklumat KKM LFS
             Company: TREENEA SDN. BHD.
             Product: Lumiere Face Savon
             Notification no: NOT 130901371 K
    --> Boleh check No KKM LFS di laman web KKM, click disini

    3. Adakah sesuai dengan semua kulit?
    --> Ya

    4. Adakah berlaku healing crisis seperti kulit naik jerawat?
    --> Ya
    --> Tapi hanya segelintir individual sahaja
    --> Dinasihatkan untuk neutral kan muka selama 3 hari sebelum bertukar menggunakan LFS

    5. Adakah LFS boleh pakai dibadan?
    --> Ya
    --> Masalah jerawat, parut-parut dibadan
    --> Atau untuk moistkan kulit badan

    6. Adakah ibu mengandung atau menyusu boleh pakai?
    --> Ya
    --> Bebas bahan-bahan kimia

    7. Berapa lama LFS boleh tahan?
    --> Minimum 2 bulan 
    --> Maximum 4 bulan 
    --> Tapi still depends pada penggunaan individual 

    8. Berapa harga LFS?
    --> Semanjung RM49 untuk 1 unit atau RM90 untuk 2 unit
    --> Sabah/Sarawak RM52 untuk 1 unit atau RM95 untuk 2 unit

    9. Apa perbezaan LFS dengan produk-produk diluar?
    --> LFS bebas bahan kimia and mempunyai expiring date 2 tahun dari manufacture date. 
    --> Sebab bahan semula jadi tiada pengawet
    --> Muka, badan bebas dari bahan kimia compare dengan produk-produk lain.  


    Mahu lebih lanjut mengenai LFS dan Testimonial
    Boleh berkunjung ke 


    atau


    WHATAPPS / SMS / VIBER
    0196697500
    Asiah #treenea #lumierefacesavon

    Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

    Review BB Cushion Laniege and Stroller Sweet Cherry

    Views
    Assalamualaikum and Hi

    Alhamdulillah hari ini hari mengisi waktu bersama suami tercinta and anak. Kami meronda ke Tesco Ampang hingga ke Jusco Balakong. Balik awal dalam pukul 3 dengan harapan petang nanti ktorg nak keluar semula ke taman-taman Putrajaya dengan new stroller Alya. Hihihi...Saya sempat merembat new stroller untuk Alya tapi of course lah abahnya membayar. Terima kasih hubby!!! Your the bestt. Harga affordable RM439 untuk beroda 3 and boleh pakai sampai toddler. 

    Sementara menunggu Quinny hadiah dari kawan saya. Sepatut pergi pick up sejak awal bulan September tapi sampai ke hari ini. Saya busy and kawan pun busy dengan kerja masing-masing even satu office. And Alya semakin hari semakin hantappp...bermusle-muscle udah mummy mu Alya. Tidak mampu kami berdua bergilir gilir dukung semasa berjalan-jalan tanpa stroller.

    Tadaaa ini stroller baru Alya. Berwarna dark purple jenama Sweet Cherry. Sangattt cantiks and compact untuk disimpan. Plus ringan untuk saya sendiri simpan and buka. Beroda 3 lagi...memang tahap puas hati ktorg beli yang ini. Saya lupa macam mana nak lipat. Nanti saya upload balik gambar how compact stroller ini.


    Ok berbalik pada topik bb cushion. Semalam keluar dengan bff ke area Jalan TAR and SOGO. Sempat saya merembat BB Cushion Laniege. Sebenarnya dari preggy lagi dah berkenan nak beli ganti bb cream yang sudah habis tapi kerana dek sarat preggy. Last-last saya beli bedak arab russet masa mengandung. Kejab je saya satisfied dengan bedak arab itu. Hihihi...rasa macam pakai tepung dimuka.

    Apa yang saya boleh kata mengenai BB Cushion Laniege?? 
    Sangat sangat superb best!!! Memang jatuh hati masa beauty consultant Laniege touch up di muka. Sempat dia cakap kulit muka saya sangat cantiks bila dia remove bedak dari muka saya. Phewittt kembang semangkuk sekejab masa itu. Bila dia pakaikan dap dap di muka saya. Saya rasa sangat flawless pakai and muka nampak "glassy". Lupa pulak nama beauty consultant Laniege itu. She very nice. Memang terus rembat. Patut rembat sekali lipstick No 118 tapi out of stock. Harga sangat affordable. RM145 termasuk refill. Maksud dalam compact dah ada satu isi bb cushion and on top of that. Ada spare satu lagi. Sangat berbaloiii.
    Selain dari itu, saya dapat free sample water bank iaitu latest produk Laniege. Free membership lifetime. Voucher untuk beli bb cushion dengan harga RM120 --> INI BEST SEBAB BOLEH BELI SIAP SIAP STOK HAHAHAH. Voucher-voucher lain,  dapat freegift bila bawak BFF ke Laniege and she signup jadi membership Laniege. Fuh berpeluh peluh tengok voucher best-best.


    Today first trial pakai bb cushion keluar jalan-jalan. Senang sungguh nak pakai...dap dap kat muka. Secara automatik dia resap ke kulit muka tanpa tinggal muka kecapuk atau macam hantu zombie. Saya rasa muka sangat cantiksss hari ini hahahaha....Puji diri sendiri jelah kan...kekekkeke...
    And paling paling teruja sebab saya kulit berminyak di T Zone. Biasa kalau pakai apa apa mesti confirm kawasan T zone dah pudar kaler bedak. TAPI TIDAK BB CUSHION INI. HANYA MINYAK SAHAJA KELUAR AND MUKA STILL MAINTAIN KALER BB CUSHION ITU. Memang patut BB Cushion Laniege dapat award as best seller BB and No 1.



    Yang pasti...saya akan stick lama dengan Laniege BB Cushion dan akan beli semula bila habis.


    Kalau nak beli cuba check di FB Page Laniege Malaysia untuk mencari booth atau kedai berdekatan awak.

    * Laniege Malaysia tidak membayar saya untuk membuat produk review ini. Ini review personally diri saya sendiri*



    Enjoy the rest of Sunday Evening.
    Asiah Azhar also known as Cik Puan Ac
     





    Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

    Saturday, 26 October 2013

    Kulit Semakin Cantik Tubuh Semakin Sihat Semasa Tidur Dengan Supplement Yang Betul

    Views
    Assalamualaikum dan Hi

    Hangat di Facebook, twitter, instagram pasal gula naik RM0.34 sen. Malah dengan issue GST yang akan berkuatkuasa 1 April 2014. Membuat ramai gelisah terutama yang kaki shopping tegar --> Seperti saya....Owh no more shopping next year is it??!!! Adakah mampu saya mengawal nafsu shopping saya...we see next year hihihi....

    Pendapat saya mengenai Bajet 2014. (Macam ada orang peduli je pendapat awak kan cik puan AC!!!)  Konon-konon "membantu" rakyat dengan mengurangkan intake gula bersamaan kurang pesakit diabetic?? Atau barang-barang keperluan harian yang lain akan meningkat kerana hampir kesemua makanan and minuman perlu gula sebagai salah satu bahan?? 

    Bosan kan orang asyik bercerita pasal hal-hal bajet...

    Jom saya nak kongsi routine supplement saya sebelum tidur. Saya ada 3 jenis supplement dan 2 jenis lotion yang saya pakai setiap malam tanpa jemu. Mesti orang ingat, tak muak ke hari-hari telan bermacam-macam supplement and kena stick pada jadual routine supplement. Bagi saya, kesedaran mengenai kesihatan saya dan kulit cantik untuk diri saya, suami dan keluarga. Sebab saya perlu sihat, nak jaga suami, anak, rumah dan pada masa sama saya bekerja ofis sambil berbusiness online. Yes, saya akui kepenatan, lesu, tak cukup tidur boleh pengaruhi kesihatan dan kulit saya. Jadi, untuk mengelak saya berbadan tak sihat dan muka badan menunjuk usia lebih tua dari umur sebenar ---> Saya makan supplement vitamins. 

    Tapi bukan sebarang vitamins yang saya makan. Hanya 100% bahan semulajadi vitamins sahaja yang saya makan. Kerana vitamins semulajadi tiada pewarna dan yang penting bebas dari kandungan dadah.

    Sebelum tidur, saya akan makan dan minum
    1. Vitamin E Shaklee --> Seperti gula-gula coklat bentuknya
    2. VCOA Softgel Treenea  
    3. BB Plus Collagen --> Minuman berperisa seperti Ribena







    Sebelum landing di katil atau before bum bum kan kepala ke bantal, 
    1. Herbal Blend Shaklee --> Sapu ke tempat-tempat kulit kering seperti tumit kaki, tangan
    2. VCOA Liquid Treenea --> Sapu ke muka untuk lock moist muka



    Mahu lebih lanjut mengenai setiap produk




    Hubungi saya,

    Asiah Mohd Azhar (ID 914373)

    Email: asiahazhar@gmail.com
    CALL / SMS/ Whatsapp/ Viber 019-6697500


    Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

    Rumusan Vitamin Vitamin Shaklee

    Views
    Assalamualaikum and Hi.
    Hari ini kita santai santai...weekend bersama family and rakan-rakan sambil sambil amik angin petang....
    Saya pun nak santai santai story secara ringkas vitamin-vitamin shaklee
    1. ENERGIZING SOY PROTEIN
    • Sumber terbaik daripada kacang soya
    • Mengandungi protin lengkap (9 essential amino asid)
    • Protin mental
    • Kolesterol “o” serta rendah lemak
    • PER(Protein Efficiency Ratio) yang tinggi – 2:5
    2.Vivix
    • Anggur Muscadine - sumber terbaik antioksidan dan mempunyai ciri antiradang
    • Elderberry atau Sambucus Nigra - ebantu penyembuhan diabetes, perlindungan terhadap     infeksi virus, dan sesak nafas.
    • Purpple Carot - umber terbaik vitamin A, Ia mengurangkan risiko penyakit jantung.
    • Polygonum Cuspidatum - membantu melambatkan proses penuaan,merendahkan kolesterol, merendahkan tekanan darah, meninggikan prestasi atlet, dn megurangkan berat badan
    3. VITA-LEA
    • Mengandungi 12 vitamin dan 7 Galian pada kadar yang seimbang
    • Larutan yang cepat (17 minutes disintegration time)
    • Folic Acid dan Biotin 100%
    • 2 biji membekalkan 600 mg calcium
    • Diuji oleh 48 saintis selama 198 jam bagi setiap ‘batch’
    4. VITA -C 500 mg SUSTAINED RELEASE
    • Pelepasan perlahan-lahan – 100mg setiap jam selama 5 jam
    • Bio-flavonoid C complex
    • Sumber terbaik – Rose hip
    • 1 biji mengandungi vitamin C seperti mengambil 7.5 biji oren segar
    5. B-COMPLEX
    • Sumber terbaik – Torula dan Brewers Yeast
    • Mengandungi 8 jenis vitamin B
    • 100% Folic Acid dan 100% Biotin
    • Tidak mengandungi pewarna tiruan
    6. OSTEOMATRIX
    • Mengandungi calcium citrate, magnesium, phosphorus dan vitamin D
    • Vitamin D memastikan penyerapan
    • Larutan yang segera (10 saat)
    7. ALFALFA
    • Ditanam tanpa baja dan semburan kimia
    • Hanya pucuk sahaja digunakan (bukan sprout)
    • Dikeringkan secara semulajadi
    • Mengandungi lebih daripada 40 jenis zat untuk kesihatan
    8. VITA -E 400 IU
    • Mengandungi ‘d-alpha tocopherols’- vitamin E asli
    • Sumber terbaik – soya
    • 1 biji vitamin E sepertimana terdapat dalam 11 cawan minyak soya
    • Mengandungi selenium(sejenis mineral) untuk sinergi
    9. BETA CAROTENE (CAROTOMAX)
    • Sumber terkaya – Dunaliella Algae
    • 1 1b = 170 1b carrot
    • Teknik pemerosesan yang tidak menggunakan bahan kimia
    • Penggunaan kapsul untuk memastikan kesegaran
    10. GARLIC
    • Dual-odor control formula
    • Cool-dry method of processing
    • Larut di bahagian kedua system pencernaan
    • Bentuk tablet terbaik, bukan minyak (garlic pearls)
    11. LECITHIN
    • Sumber terbaik – kacang soya
    • Mengandungi Cholin & Inositol
    • Cholin (kolina) membantu kecerdasan minda
    • Inositol membantu ‘even distribution of body fat’
    • Setiap kapsul mengandungi 520 mg lecithin
    12. OMEGA GUARD
    • Sumber terbaik ikan perairan sejuk (bukan hati ikan kod)
    • Cholesterol free
    • “Bio-available” – tersedia untuk diserap oleh badan
    • 3 kapsul membekalkan 975 mg asid lemak omega -3
    13. GLA COMPLEX (EPO)
    • Sumber tebaik – borage seed
    14. ZINC
    • Bioavailable Zinc Gluconate untuk penyerapan yang terbaik
    15. HERB-LAX
    • Melepasi ujian masa (> 35 tahun)
    • Antara barangan terawal Shaklee
    • Mengandungi 8 bahan utama ( senna leaves,licorice roots, alfalfa, Fennel seed, anise seed, rhubarb root, blue malva flower and culver root)
    16. PERFORMANCE DRINK
    • Mengandungi Opticarb – formula karbohiderat yang unik
    • Setiap gelas memberi tenaga untuk otot-otot 67% lebih Gatorade
    • Menggantikan air, tenaga dan elektrolit dengan cepat untuk lebih stamina
    17. MEAL SHAKES
    • Meal in a shake
    • Satu hidangan = 1/3 keperluan vitamin asas, protin, galian, galian surih (trace minerals), dan 3 gm serat
    Dapatkan Shaklee hari ini. Hanya yang terbaik untuk kesihatan kita!

    ★★ ORDER ★★
    WHATAPPS / SMS / VIBER
    TAIP SETDF JARAK NAMA EMAIL
    KE 0196697500

    ATAU 
    EMAIL KE asiahazhar@gmail.com SUBJECT EMAIL: NAMA SET SHAKLEE 


    ASIAH #SHAKLEE
    Pengedar Sah Shaklee
    SID 914373
    0196697500

    Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

    Thursday, 24 October 2013

    Alami Kegatalan Pada Kemaluan ~ Rawati Dengan ALFALFA COMPLEX Shaklee

    Views

    Assalamualaikum dan Hi.


    Masalah yang sering dihadapi kaum wanita

    1. Alami Kegatalan pada kemaluan? 
    2. Selalu keluar cecair yang berwarna putih dan kekuningan disertai dengan bau? 
    3. Ketidakselesaan apabila “bersama” suami? 
    4. Terpaksa memakai ‘panty-liner’ setiap hari? 
    5. Haruslah mengamalkan ALFALFA COMPLEX. 






    Kebaikan Alfalfa Complex: 
    •Melegakan sakit sendi dan belakang.
    •Menghilangkan kelesuan dan tekanan.
    •Memberi sensasi ‘rasa sejuk’ (alfalfa Shaklee mengandungi minyak Peppermint)
    •Memberi kelegaan semasa haid.
    •Merawat arthitis
    •Bagus untuk elergi dan ekzema
    •Merawat asma
    •Mencuci usus bagi membuang toksik
    •mencuci buah pinggang dan merawat kencing kotor disebabkan jangkita dalam buah pinggang
    •Meneutralkan asid dalam badan
    •Merawat masalah keputihan pada wanita
    •Membesar dan menegangkan payudara
    •Bertindak seperti kacip fatimah kepada para isteri
    •Memulihkan urat selepas bersalin
    •Membantu masalah penghadaman dan pencernaan
    •Meningkatkan stamina seorang suami
    •Melegakan sembelit 


    ♥♥ 50 ORANG PERTAMA DAPAT HARGA PROMO ♥♥ 

    ★★ ORDER ★★
    WHATAPPS / SMS / VIBER
    TAIP SETDF JARAK NAMA EMAIL
    KE 0196697500

    ATAU 
    EMAIL KE asiahazhar@gmail.com SUBJECT EMAIL: ALFALFA

    KULIT YANG CANTIK DENGANN VITAMIN KULIT SHAKLEE

    ASIAH #SHAKLEE
    Pengedar Sah Shaklee
    SID 914373
    0196697500

    Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

    Wednesday, 23 October 2013

    Review Great Baby Skin Tropika Natural Bubble Wash Sweet & Baby Herbal Cream

    Views
    Assalamualaikum dan Hi Semua


    Entry kali ini, saya nak review Great Baby Skin Tropika produk. Produk ini hangat dipasaran khas untuk penggunaan pada bayi. Secara basic, setiap produk ada minyak kelapa dara sebagai salah satu bahan.



    Yang buat saya tertarik, sebab penggunaan minyak kelapa dara. Saya sendiri pengamal VCO Treenea. Selain it, saya tertarik dengan packaging dia sangat sweet and comel especially logo teddy bear. 



    Saya jenis suka buat research dulu before membeli. Google review and tanya pada kawan-kawan yang sudah menggunakan pada anak mereka. Paling hangat dipasaran Great Baby Skin Set Newborn Lavendar RM100. Tapi saya baca review, bau lavendar kuat even though bau lavendar supposely menenangkan emosi. Selepas membaca bermacam-macam review.



    Saya end up beli dua barang dahulu dengan harga RM80++ termasuk postage 

    1. Natural Bubble Wash Sweet - Rose 
    2. Baby Herbal Cream Telon







    Paling saya suka-suka sangat Natual Bubble Wash Sweet. Bau rose dia sweet and menusuk kalbu. Rasa geram nak cium-cium je baby saya banyak-banyak kali. Syok tengok dia suka time mandi. Tiap kali cakap...Jom Hot Bath...Laju muka Alya tersenyum-senyum. Saya pun rasa nak je mandi dengan sabun Natural Bubble Wash Sweet.


    Next, Baby Herbal Cream. Yang ini saya suka sebab dia jenis cream based. Senang nak sapu and ajaib memang cepat hilang selsema anak atau dengar dia bernafas susah. Saya biasa sapu bila dengan nafas dia berbunyi atau bersin-bersin sebab saya tak berapa suka bau dia. 

    Tapi yang penting, kalau baby terpegang ke ape..tak perlu risau macam pakai vicks sebab vicks sejuk je..ada baby yang dah pandai masuk mulut bagai atau terpegang vicks..kang tertonyoh mata...tak ke huru hara nanti gegar rumah dengan sore kepedihan. 

    Kulit baby lembut and bestt kannn...Pasti kita wanita nak jugak kulit selembut and selicin masa muda remaja. Tap sebab faktor persekitaran, pemakanan, emosi and tak cukup tidur penyebab kulit semakin kusam, jerawat tumbuh bagai cendawan, mata berlingkaran gelap seperti mata panda. Silap-silap hari bulan, diri sendiri tak sanggup tengok muka di cermin. Hasilnya diri semakin kurang berkeyakinan, even pakai baju cantik-cantik tapi rasa still kekurangan sebab raut wajah overshadow. 

    Disini, saya bantu dengan cara guide yang sangat istimewa khas buat customers saya yang ingin...SUNGGUH-SUNGGUH nak tampil dengan kulit yang lebih sihat. TAPI kulit yang bermasalah kena dirawati dengan vitamin kulit yang betul. 

    Kita sebagai wanita, badan pun nak pakai lama. TAPI kadang-kala kita lupa, badan kita ibarat enjin kereta. Perlu diservice dan ditukar minyak hitam. Sama seperti badan kita, memerlukan vitamin tambahan sebab setiap hari kita kehilangan nutrisi yang badan kita perlu. Malah pemakanan mempengaruhi lagi lagi kalau yang setiap makan makanan berminyak, berlemak tapi tidak memakan sayur-sayuran atau buah-buahan.

    Kulit kita perlu tiga basic vitamin yang utama
    --> Vitamin B Complex
    --> Vitamin C Sustainable 500mg
    --> Vitamin E




    Kenapa tiga vitamins ini penting?

     B Complex
    --> Mengembalikan kulit bersinar dari kusam
    --> 120 biji untuk 3 bulan

    Vitamin C
    --> Menggantikan vit c di dalam badan
    --> Baik untuk gigi, tulang dan gusi
    --> Mencantikkan Kulit
    --> 180 biji untuk 6 bulan

    Vitamn E
    --> Menambah keanjalan kulit
    --> Menutup liang liang roma
    --> Mempudarkan parut

    Jika baju, kasut, handbag mampu dilaburkan untuk bergaya tapi apa guna kalau raut wajah cantik kerana tebal makeup berinci-inci. Malah nampak bukit-bukit sana sini takan mampu disorok oleh makeup yang tebal.


    Pelaburan vitamin kulit selama 3 bulan untuk Vitamin B and Vitamin E tapi Vitamin C untuk 6 bulan. Pelaburan jangka masa panjang yang sangat berbaloi dan murah. 

    DITEGASKAN HANYA YANG BERSUNGGUH-SUNGGUH NAK BERUBAH, SAYA DISINI AKAN MEMBANTU


    ♥♥ 50 ORANG PERTAMA DAPAT HARGA PROMO FULLSET ♥♥ 

    ★★ ORDER ★★
    WHATAPPS / SMS / VIBER
    TAIP SETDF JARAK NAMA EMAIL
    KE 0196697500

    ATAU 
    EMAIL KE asiahazhar@gmail.com SUBJECT EMAIL: SET D SKINCARE FULLSET

    KULIT YANG CANTIK DENGANN VITAMIN KULIT SHAKLEE

    ASIAH #SHAKLEE
    Pengedar Sah Shaklee
    SID 914373
    0196697500

    Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

    Tuesday, 22 October 2013

    READY STOK VITAMIN C 500 MG SUSTAINABLE OCT 2013

    Views

    Assalamualaikum

    Vitamin C Sustainable 500mg 180 biji untuk 6 bulan sudah kembali.

    Limited stok sebab ramai dah place order. Masih ada lagi belum bertuan punya.

    50 yang terawal akan dapat khidmat pos laju pantas

    Whatapps / viber / sms
    0196697500
    Asiah #shaklee #shakleedistributor


    Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

    Tuesday, 8 October 2013

    Resdung Musuh Utama Pada yang Alergi Habuk, Seafood, Belacan ~ Jom Pulihkan dengan Set Resdung Promo

    Views
    Assalamualaikum dan Hi Semua,

    Situasi 1
    Awak-awak yang pepagi bangun, rasa hidung tersumbat kerana asyik bersin tak henti-henti. Hidung rasa gatal-gatal sampai merah jadi nya bila asyik duk tonyoh-tonyoh. Legakan bila dapat tonyoh-tonyoh hidung, rasa puas ati tapi kejab je. Ada setengah orang ingat sebab cuaca pagi yang sebabkan keadaan begitu tapi sebenarnya... AWAK ADA RESDUNG!!!

    Situasi 2
    Pergi tepi pantai, ada restaurant-restaurant seafood. Of course nak pekena seafood buffet. Teringat saya pada TopSpot Kuching dan Bagan Lalang. Heaven dengan seafoodddd..awwwummmm...ok berbalik pada cerita seafood. Order macam-macam seafood, sampai je makanan..baru makan ngap skit. Tetiba terbersin sekali, dua pastu hamikkk bersambung-sambunggg...CONFRIM AWAK ADA RESDUNG!!!

    Situasi 3
    Ujung minggu, biasa santai kat rumah tapi kebiasaan awal pagi mesti aktiviti nak mengemas rumah. Lagi-lagi yang memang kerja Isnin - Jumaat, hujung minggu sahaja ada nak mengemas rumah dari habuk terkumpul selama 5 hari. Tengah kibas-kibas cadar, sapu sawang-sawang, sapu lantai...Tetiba bersin, ok fine..ingat sebab habuk masuk hidung...Sekali berkali-kali over...sampai dah berair-air mata....SAH ADA RESDUNG!!!

    Siapa pernah alami mana-mana situasi diatas? 
    Saya sendiri alami semua situasi itu, bila dah start bersin-bersin...terus akan demam and flu. Membuat saya terlalu jadi perfectionist bila penjagaan diri...dulu duk rumah bujang. Memang saya cerewet, sangat cerewet dengan kekotoran even skit sahaja. Saya rasa sangat-sangat tak selesa. Kita ini bukan superwoman, semua boleh jadi gilap, bersih 100%...of course tak nak jadi macam watak Bree dalam citer Desperate Housewives. Kerana asyik bersin, mata berair..maka emosi kita turut terganggu. Maka, apa pun nak buat pun tak boleh. Kalau keluar nak pergi makan seafood, lagi lah..rasa sayuu sebab tak boleh makan sepuas-puas hati. Sebab tahu, esoknya kalau tak bersin...jerawat yang tak berpusat akan naik merata-rata di muka. 


    Apa itu Resdung?
    Keadaan dimana infeksi atau alergi yang menjadikan tisu membran sinus membengkak dan bewarna merah. 
    simptom seseorang itu mengalami:

    • hidung tersumbat,
    • terasa sakit 
    • tekanan di beberapa kawasan muka,
    • selalunya mengeluarkan cecair (selsema) bewarna kuning, 
    • sakit kepala
    •  kepala rasa berat
    • letih
    • batuk2 
    • sakit tekak
    Bagi membantu mengurangkan simptom-simptom resdung, Set Resdung Shaklee berasaskan  bahan semulajadi dapat membantu mengurangkan.  Jika rajin diamalkan, dengan izin Allah resdung anda akan hilang. 


    Set Resdung Shaklee Terdiri Daripada
    • Alfalfa 
      • kaya dengan sumber klorofil dan membantu mengurangkan keradangan terutama akibat eczema, resdung, alergi dan gegata. 
    • B-complex
      • pemuliharaan selaput lendir yang sihat dan membantu pengeluaran antibodi badan, membantu hati dalam penghasilan glikogen yang diperlukan oleh kulit utk menyingkirkan sel-sel mati, memelihara sistem saraf dan bergungsi sebagai anti stress.
    • Vitamin C
      • membantu mencegah penyempitan tiub bronkoil, meningkatkan fungsi T-cell dan macrophage yg berfungsi sebagai antibodi badan, meningkatkan penyembuhan tisu. Pengambilan vitamin C dengan dos tertentu bagus utk rawatan resdung.



    Dapatkan harga istimewa 
    dan 
    promo harga untuk bulan oktober 
    untuk 10 yang terawal

    boleh email ke

    asiahazhar@gmail.com 

    atau

    Whatapps/Viber/SMS 0196697500

    Jenguk-jenguk FB Page: Shaklee Trial Sets Shoppe








    Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial