Wednesday, 18 September 2013

Saya Mahu Bertenaga, Susu Banyak dan Luka Cepat Baik - Set Basic Pantang Shaklee RM100 / RM110 SS

Views
Assalamualaikum and Hi...

Pada ibu-ibu yang sedang mengandung and sudah masuk trimester ketiga, pasti mencari-cari set pantang paling murah tapi mampu memberi anda rasa

1. Bertenaga semasa pantang. Dua minggu pertama adalah minggu yang amat-amat kritikal sebab penyesuaian badan yang lemah dan pada masa sama kena jaga anak kecil. Tak kira sudah banyak kali bersalin atau pertama kali bersalin.

2. Luka cepat baik. Bila luka cepat baik...pasti anda bertenaga. Emosi lebih stabil and rasa segar bugar mahu jaga anak tanpa rasa leceh menunggu berminggu-minggu mahu luka cepat baik. 

3. Hasil susu banyak untuk bayi. Ini penting, jika tidak. Anak asyik menangis and awak jugak rasa letih sebab susu yang dihasilkan sedikit and tak mampu menampung keperluannya. Bayi baru lahir akan sentiasa mahu disusui setiap setengah jam. Pada ibu-ibu berkerjaya, masa dalam pantang boleh start buat stok sebab supply susu lebih tinggi dari demand kerana bayi baru lahir demand rendah dari supply. 

4. Vitamin semulajadi. Tiada unsur herba lagi-lagi bila bayi kena kuning / jaundice. Herba  / Jamu tidak sesuai dimakan oleh ibu-ibu dalam pantang sebab PANAS dan bayi jaundice perlu sentiasa disusukan. Untuk mengelakkan ibu dalam pantang lemah and rasa letih kerana sentiasa perlu susukan anak. Apa kata cuba Shaklee. 

Jom jenguk apa yang ada dalam Pakej 
Set Basic Pantang Shaklee RM100 / RM110 SS
40 biji Vitamin B Complex
40 biji Vitalea
40 biji Vitamin C Chewable
40 biji Zinc

Kenapa saya sendiri pilih Set Basic Pantang untuk dalaman saya?

Dari pengalaman saya memakan set ini, saya rasa lebih bertenaga and mampu mengawal emosi even ini pengalaman pertama saya menimang cahaya mata. Yes, saya akui 2 minggu pertama amat mencabar sekali tapi terima kasih pada multivitamins dalam set basic pantang shaklee...saya mampu harungi 44 hari saya dengan berjaya. Tidak lupa jugak, mandian herba untuk luaran (Saya recommend pakai  Set Tanamera tapi saya beli looses bukan the whole set) dan bertungku ---> Terima kasih pada mak mentua and ayah mentua sediakan mandian herba original (They made the herba bath from scratch) hihihi... Manakala bengkung saya ada dua jenis. Satu saya pakai yang lilit traditional and satu lagi saya beli bengkung modern. And yes, Alhamdulillah susu saya memang melimpah ruah untuk anak saya. Jadi saya pump sentiasa bila dia tidur. Jadi bila saya nak mandi atau buat kerja lain. Ahli family yang lain boleh tolong beri susu pada anak saya. Saya simpan stok susu yang chill dalam fridge, senang dipanaskan dan saya pulak takde kelam kabut nak kena mandi terkejar-kejar. Kena jaga diri jugak untuk suami kan. Masa dalam pantang kena betul pantang and ensure body shape kembali pada asal. Pigment-pigment gelap sebab hormon masa mengandung dapat disental-sental, jadi kadang-kala kena mandi lelama tapi bayi tak izinkan kerana mahu menyusu. 


Shhhh nak tahu rahsia perut kempis saya tak? WAJIB PAKAI BENGKUNG ( Yang ini memang MIL selalu pesan after mandi, before makan, before tidur ) Jadi jangan malas-malas ya. Sebab renyah nak pakai bengkung traditional, saya mula membeli lagi satu jenis bengkung iaitu bengkung modern sekali gel sireh. Gabungan kedua-dua ini..sangat mantapss and senanggg...Tapi makesure 2 minggu pertama pakai bengkung traditional punya dahulu sebab rahim terlalu kembang. Lebih elok pakai bengkung tradtional dahulu.


Memandangkan saya jenis kuat berjalan. Untuk mengelak dari baby saya menangis-menangis sementara saya cari nursing room. Untuk safety, saya beli nursing cover yang kemas berzip seperti di bawah. Senang lepas guna, lipat-lipat and zip. Terus simpan dalam handbeg. Nursing cover ini saya beli di Qaseh Bonda Memang pantas service dia. Recommended. Even nak dekat hari raya, saya dapat surat berisi sampul duit raya jenama Qaseh Bonda.



Sekarang ini, orang melihat saya seperti bukan orang lepas bersalin even anak baru 2 bulan++. Masuk kerja, kawan-kawan kerja terkejut and even customer-customer atau agents saya pun terkejut melihat saya. 

Selain set basic pantang shaklee, awak semua boleh kurus sambil menyusu anak tanpa pantang makan. Nak tahu lebih lanjut?? Hubungi saya secepat mungkin, mungkin awak boleh cepat kurus seperti anak dara before masuk kerja semula atau pasang badan sebelum ketibaan 100 pantang dengan suami :)



Senarai kedai yang saya membeli-belah on9
Set Tanamera secara loose --> FB Page: Postnatal Care Set Bersalin Tanamera
Set Nonaroguy secara loose --> Web Page: NR2U
Bengkung Modern --> Web Page: BengkungModen.com
Nursing Cover --> FB Page: Qaseh Bonda


Pada yang mahu membeli Shaklee Set Pantang atau mana-mana set lain
boleh hubungi saya
SMS/ WA 019-6697500
atau
Email: asiahazhar@gmail.com





Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

No comments:

Post a Comment