Friday, 27 September 2013

~ Jom BerLumiere Treenea - Review Lumiere Face Savon Stokis Putrajaya

Views

Assalamualaikum and Hi....

Alhamdulillah..Hari ini tiba stok Lumiere Face Savon Batch 1. Terima kasih pada encik hubby yang pergi ke PWTC awal pagi untuk mengambil stok di booth Treenea. Ada event Karnival Kerjaya BN Youth di Dewan Tun Razak 1. Booth Treenea no A159. Boleh check it out pada yang nak pergi ke sana pada Sabtu and ahad dari pukul 10 pagi hingga 6 petang. Ada lucky drawwww di booth itu...So ramai-ramai serbu.

Pada yang area Putrajaya, Seri Kembangan, Cyberjaya, Puncak Jalil, Bangi, Dengkil, Puchong, Subang, UPM, Sri Serdang dan sekitar. Boleh dapatkan stok secara COD dari saya. Contact terus 019-6697500 via Whatapps/Viber/SMS/Call.

Sebagai Stokis Putrajaya Lumiere Face Savon by Treenea. Saya perlu lah mengguna and kasi review secara personal baru boleh jual kan..kann....

First review, mari check packagingggg.....oh maii leh jatuh hati sebab ada butterfly effectsss...saya dah lah sangat obses dengan butterflyyyy pattern. Tak kira baju printed butterfly, cincin butterfly, dan sebagainya. 

Mari tengok first gambooo..Zasssss
1. Packaging sangat simple and menariksss...Hamikk beso lagi packaging dari tapak tangan
2. Jeng jengg...wahh dibalut dengan butterfly paperrrsss
3. Lasssttt....sabun kaler biru lauttt...tenang je tengok sabun ini. Sebesor tapak tangan. 90g. Sangat padat ok sabun ini.


                                  

Moh...kita tengok pulak kandungan dalam Lumiere by Treenea...
Kandungan utama dihighlightkan...
1. Phospholipids 
2. Rose Hip Oil

Sebelum itu, before ramai bertanya-tanya....
Lumiere ini ada chop KKM and GMP di kotaknya..check out gambo dibawah....Jangan tak perasan pulakk yaaa...So jangan risauuu. Sabun yang kandungan dia diluluskan oleh KKM.
                                   

Mesti tertanya-tanya...amenda dua bahan utama ini kan....
Saya pun merisik-risik khabar dari Encik Google.

1. Phospholipids 

Phospholipids kelapa yang dipercayai dapat membantu meningkatkan proses penyerapan protein kedalam tubuh badan. Bahan aktif ini juga bertindak menghalang kehilangan kollagen daripada kulit dan secara tidak langsung melambatkan proses penuaan.


2. Rose Hip Oil --> Minyak Rose Hip

Rose hip oil adalah Ekstrak dari biji bunga Rosa Mosqueta yang merupakan sejenis bunga mawar yang hanya tumbuh di negara Chili. Minyak Rosehip (Rosehip Oil) adalah perawatan organik bagi merawat punca kulit bermasalah. Ia sangat kaya dengan asid lemak perlu (essential fatty acid) iaitu komponen yang amat penting dalam melindungi dan menyihatkan kulit. Sekiranya kamu berhadapan dengan masalah kulit yang tidak sembuh-sembuh selepas mencuba pelbagai produk, apa kata mencuba rosehip oil sebagai perawatan intensif. Ia selamat, semulajadi dan tiada kesan sampingan.

Antara masalah kulit yang boleh sembuh dengan keajaiban rosehip oil termasuklah:-
  1. parut, termasuk parut akne dan kesan parut lama
  2. ekzema
  3. kesan kulit terbakar, dan kesan kulit terkena selaran matahari (sunburn)
  4. menghidrasi kulit yang kekeringan
  5. membaiki sel kulit yang rosak
  6. mengurangkan kedut
  7. merawat kulit matang dan menua
Haaaa...amik dua-dua bahan yang sangat-sangat superbbbbbb....even dapat pamplet Treenea jugak war-warkan 100% terbukti berkesan Lumiere kerana gabungan dua bahan-bahan ini
                                    

Jadi apa lagiii...Jangan pulak tangguh tangguhhh nak cuba Lumiere awesomeee ini...

1 Ketul RM49
2 Ketul RM90

Kalau 10 ketul, RM320 ---> Jimat berganda-ganda and terus automatik jadi Agent Lumiere under Stokis Putrajaya. Pakat-pakat dengan kawan-kawan untuk beli borong terus...

Kalau nak borong 30 ke atas...ada lagi harga special
Kalau nak borong 80 ke atas....lagi lagi harga kaw-kaw special...

FREE POSTAGE SELURUH NEGARA

CONTACT 019-6697500 UNTUK TEMPAHAH. 
BATCH 1 SEMAKIN SUSUT. CEPAT PANTAS DAPATKAN STOK YA

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

No comments:

Post a Comment