Tuesday, 21 May 2013

SAYA 32 MINGGU MENGANDUNG SAMBIL BERSHAKLEE PREGGY SET

Views
Assalamualaikum...

Lama tak berceloteh dalam blog...asyik sharing pasal Shaklee sahajakan...pasti semua bosan hihihi....
Sekarang saya dah masuk 32 minggu mengandung....Preparation untuk baby NAA dah hampir lengkap untuk menyambut dia. Penat lahai mummy and abah dia shopping sejak April sampai ke lani....ada lagi list barang-barang nak mark down.....yang saki baki itu mummy NAA beli on9 sahaja...tak mampu dah mummy NAA nak pi jalan-jalan cari hihihi....Seronok mummy nak shopping jalan-jalan..tapi nak mengangkutttnyaaa...sedo-sedo dah penuh tangan...dah seperti kebiasaan...mummy pi seret je plastik kat lantaiii...tak kisahhh hahahaha....sebab biasa lah abah NAA kerja shift. Mummy NAA pun tak kisah hihihih...lagi senang mummy NAA nak cekau apa nak beli suka-suka hati hahahahah

Setel bab shopping, kawan-kawan yang dah jadi mak-mak ini..nasihat suh start cuci-cuci baju baby and sediakan beg hospital. Even moyang NAA pun dah bebel kan mummy NAA tak sediakan beg lagi even masa itu dah 7 bulan....

Jadi lah mummy NAA terlebih rajin, last two weeks, setel mendobi massively baju-baju, blanket, barut-barut and lain-lain tapi bukan mummy cuci. Takat tolong rendam je. Abah dia kena kerah cuci dengan tangannn and sidai hihihi...ble tengok baju-baju dia and segala bagai benda dia. Mummy rasa ini mengalah wardrobe mummy dia dah ini...padahal mummy dia yang beli barang-barang baby NAA. Hahahahaha....lupa pulak nak snap baju-baju bagai bersidai hari itu...

Mummy NAA guna pencuci NappiKlean khas cuci untuk baby NAA...bauuu lembutt je. Beli kat giant size kecik dulu....takut baby tak tahan dengan pencuci NappiKlean masa akan datang, takde rasa membazir. Tapi so far baca review pasal NappiKlean and tanya pada pakar mommy-mommy yang dah berpengalaman.

Beg preparation hospital mummy and baby NAA dah ready dalam kereta....wutwuttttt mummmy risooooooo lahaiiiii...debo debo bila agaknyaaa...tiap kali wiwi, duk check check...first time preggy, non ado pengalaman bersalin lagi...takat google-google info dari blogger-blogger and website-website preggy mommy yang terserempak dalam search engine.

Setakat ini, mummy NAA sihat walafiat...bertenaga ke sana sini sebab dari awal dah makan Set Shaklee Preggy. Cume sebulan sahaja lemau and mual-mual...itu tak boleh nak elak even makan supplement...lagipun itu pengalaman (^^)/. Setiap kali pemeriksaan semua pass with flying colourss...chewaahhhh.....Baby pun berkembang dengan baik setiap kali checkup....kalau berminat dengan set Shaklee boleh jenguk-jenguk on9 shop saya SHAKLEE SET TRIAL SHOPPE


Last checkup today dengan Hospital Putrajaya. Baby dah 1.9kg...wahh anak mummy makin berkembanggg...rasa baru je timbang kat Klinik Qistina pada hari Jumaat lepas, 1.5kg. Naik 400 gram dalam masa 4 hari...patut lah mummy rasa tak boleh berdiri lama-lama udah....nak 2kg dah.

Yang mummy NAA paling bersyukur...baby NAA punya rezeki sangat murahhhh....Kenapa dikata begitu? Zaasssss check out apa yang baby NAA dah dapat before lahir lagi....

Hadiah-hadiah baby NAA dapat before lahir...sungguhlah bertuahhh kannn
1. Moyang-moyang dari Keluarga Perak (Keluarga Cik Puan Ac) dah hadiahkan set bantal kekabu baby yang lengkap.
2. Kawan ofis cik puan dah hadiahkan Maxi Cosi and Quinny
3. Abah dia belikan gelang emas - Pasti semua tahu dah gender baby hihihihi bila sebut gelang emas hohoho

Setakat ini lah saya bercelotehhh yaaa.....

PROMOSI SEHINGGA 31 MAY 2013 DARI SAYA UNTUK SAMBUT 8 BULAN MENGANDUNG....

FREE POSTAGE UNTUK BARANG-BARANG TREENEA
TREENEA PILLS 60 BIJI RM40
TREENEA LIQUID 180ML RM40
MIERABELLA COLLAGEN + VIT C 60 BIJI RM75

SHAKLEE FULLSET!!! HARGA AHLI SAYA BERIKAN PADA YANG ORDER DENGAN SAYA...HANYA TAMBAH STANDARD POSTAGE RM10 UNTUK SEMANJUNG ATAU RM20 SABAH/SARAWAK UNTUK DIRECT PENGHANTARAN DARI SHAKLEE HQ KE PINTU RUMAH ANDA.....

JANGAN LEPAS KAN PELUANG INI!!!!


Hubungi saya,


Asiah Mohd Azhar (ID 914373)
Email: asiahazhar@gmail.com
SMS/ whatsapp 019-6697500



Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

No comments:

Post a Comment