Saturday, 25 May 2013

JOM JENGUK SKINCARE ROUTINE CIK PUAN AC ~ ENFUSELLE SHAKLEE

Views

Assalamualaikum and Selamat Petang Hari Sabtu....
Still enjoying weekend yang panjangggg dengan family, kawan-kawan, suami, isteri, anak-anak...

Petang ini saya nak berkongsi obession terbaru saya terhadap skincare and haircare yang mulai mendapat tempat dihati setelah baca review sana sini hasil pertolongan Mr Google.
Apa sebab saya memilih untuk mencuba Set Enfuselle...of course sebab
100% DIPERBUAT DARI BAHAN-BAHAN SEMULA JADI ...
DAN 
 BEBAS PARABEN...
Saya ini kulit sensitive, salah pilih skincare...Alamat mencacak-cacak lah jerawat naik lagi lagi kalau kena matahari terikkkk then seharian tak cuci muka (Biasa jadi begini time period dulu-dulu..seharian tak cuci muka)


SET DIBAWAH HANYA RM251.21 SAHAJA RETAIL PRICE...(PM UNTUK DAPATKAN HARGA SUPER SPECIAL DARI SAYA)
MALAH MAMPU TANDINGI PRODUK-PRODUK FAMOUS MCM SK**, SHI***, CLIN***
YANG HARGA UNTUK SATU BOTOL PUN DAH CECAH DARI RM80 HINGGA RM400++....ITU BELUM SATU SET JENAMA-JENAMA


NAK TIPS PEMAKAIAN ENFUSELLE?
Kalau anda sedang menggunakan Enfuselle set (khas utk kulit normal ke berminyak).boleh la ikut jadual penggunaan seperti di bawah.

Elok diamalkan selepas bangun pagi dan sebelum tidur.

1) Cuci muka dengan menggunakan Enfuselle Purifying Cleanser Gel. dengan cara mencalit sedikit sahaja gel pencuci ke atas telapak tangan anda. Kemudian campurkan dengan air bersih dan gosok2 sehingga berbuih. Kemudian terus ratakan dan cuci ke seluruh wajah anda (elakkan bahagian mata yer)

Enfuselle Purifying Cleanser Gel
2) Kemudian selepas bilas muka dengan air bersih.Titiskan Enfuselle Purifying Toner ke atas kapas muka, dan sapu ke seluruh kulit muka dan leher. Purifying Toner bertindak untuk menyegar dan merangsang kulit sebagai persediaan rawatan .

Enfuselle Purifying Toner
(leher pon kena juga nanti muka je berseri2x ,leher berdaki pulak )

3) Kemudian ,calit sedikit Enfuselle Balancing Moisturizer agar kulit muka sentiasa lembab .
(balancing moisturizer neh mmg best lah, memang light je tak melekit, sesetengah moisturizer lepas kita pakai rasa berminyak . yang neh mmg sgt light dan tak oily! lepas pakai cuba picit2 muka anda ..rasa licin dan smooth je tauuuu) saya mmg jatuh chenta sangat2x dengan Balancing Moisturizer ini. Mengikut pengalaman saya, Ia Setanding dengan branded product yang saya pernah pakai sebelum ini.
Enfuselle Balancing Moisturizer

Formula Ringkas untuk Menyubur dan Melembapkan Kulit
Formula yang ringkas, tidak berminyak dan mampu mengawal pengeluaran minyak pada wajah bertindak dengan membekalkan kelembapan segera yang kulit anda perlukan bagi menjadikan wajah kelihatan halus serta tidak berkilat.
Terbukti secara klinikal:
  • 146% peningkatan keanjalan kulit dalam masa 28 hari
  • 268% pengurangan garis-garis halus dalam masa 28 hari
  • 173% pengurangan kedutan pada kulit dalam masa 28 hari
  • Membantu mengembalikan keseimbangan minyak pada kulit
  • Hipoalergenik
4) Last sekali,boleh la pakai bedak compact atau loose powder peberet anda yer. kalau muka dah berseri2x pakai bedak muka biasa  pon akan jadi glowing juga ..insyaALLAH dengan izinnya.

Selain dari kecantikan luar, Kita juga perlu menjaga kecantikan dari dalam.Umpama kita menanam pokok juga ,sudah semestinya kita perlu siram air dan beri baja untuk tanaman membesar dengan sihat, begitu juga dengan kulit wajah dan seluruh tubuh kita juga ibarat pokok. 

Jadi kepada yang bermasalah dengan kulit muka, boleh cuba tips ini.
Elakkan makanan yang berminyak, Amalkan makan sayur-sayuran dan buah-buahan yang kaya dengan nutrisi dalam diet harian anda.

*These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease*



PROMOSI SEHINGGA 31 MAY 2013 DARI SAYA UNTUK SAMBUT 8 BULAN MENGANDUNG....

FREE POSTAGE UNTUK BARANG-BARANG TREENEA
TREENEA PILLS 60 BIJI RM40
TREENEA LIQUID 180ML RM40
MIERABELLA COLLAGEN + VIT C 60 BIJI RM75

SHAKLEE FULLSET!!! HARGA AHLI SAYA BERIKAN PADA YANG ORDER DENGAN SAYA...HANYA TAMBAH STANDARD POSTAGE RM10 UNTUK SEMANJUNG ATAU RM20 SABAH/SARAWAK UNTUK DIRECT PENGHANTARAN DARI SHAKLEE HQ KE PINTU RUMAH ANDA.....

JANGAN LEPAS KAN PELUANG INI!!!!


Hubungi saya,


Asiah Mohd Azhar (ID 914373)
Email: asiahazhar@gmail.com
CALL / SMS/ Whatsapp 019-6697500

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

No comments:

Post a Comment