Friday, 10 May 2013

Apa kelebihan menjadi ahli Shaklee?

Views
Sekarang ni bukan saje kata shopping kompleks..mana2 servis pun..mesti ada offer kad keahlian/mata ganjaran..sbb tu walet org pompuan ni penuh kad jer..betul tak?..mcm2 kad..kad jusco, bonuslink, TESCO, Carrefour, Giant,tupperware, popular, isetan, MPH, SOGO, senHeng, OnePlus,Cinemas........eh macam2 lah.tak abih list ni karang.... cuba kira2 balik..satu kad charge annual fee paling koman pun rm10-rm12..dan org2 kita ni..bila dengar RM10...laju je kata okayla..takpe..tapi bukan concentrate pun kumpul point kat satu tpt tu..yer tak...fikir2 balik...kurang2 mahu rm100-rm200 je utk byr fee kad2 ni setiap tahun..tak masuk fee utk kadkredit lagi..huhu.


.....pendek kata semua kedai/servis mesti ada sistem kad ni....kenapa ye?..sbb tu salah satu cara dia recognize and reward regular customer dia..kumpul2 point then redeem lah barang2 mcm jug ke,buku ke,kipas ke,voucher ke,pensil sebatang ke,majalah ke... bla bla bla..normally barang2 dah difixedkan utk diredeem.betul tak?..sebenarnya topik harini..kelebihan jadi member Shaklee....dah 3 bulan lebih saya mempromo TRIAL PACK.. kebiasaan mereka yg mengambil Trial Pack pasti ambil FullPack menggunakan ID saya.....sbb tu saya akan tanya mereka2 ni taknak jadi member ke..ada ID sendiri...boleh je guna ID saya..tapi sayalah yg collect point..sayalah yg dapat cash back dari SHAKLEE..hehe. ...(org yg bli Trial Pack,tak dpt ape2 point dari Shaklee ye.....sbb SHAKLEE takde trial pack..heheh..)...ni saya nak share soalan2 dari mereka ttg keahlian / membership SHAKLEE

BERAPA MEMBERSHIP FEE?
...registration fee cuma rm65 (comes with kit,product catalog,etc) ..kalau nak jadi member free..beli barang2 lebih dari 200UV then boleh register as free...

SETAHUN SEKALI KE KENE BAYAR FEE NI?
tak perlu bayar setiap tahun.. 

POINT SHAKLEE TU BOLEH REDEEM DAPAT APA?
takde redeem barang2 ni...tapi diberi cash back….after kumpul certain2 point that month…dia akan calculate dan kasi reward dlm bentuk cash(RM)

SHAKLEE ADA VITAMIN JE KE?
Shaklee bukan ada vitamin2 je,tapi ada home care product(laundry,dishwash,softener),air filter,water filter...tetapi CORE product shaklee adalah vitamin....(most of the product saya dah try..and mmg bestttttt....cuma belum habih share kat blog je....hehe)

APA LAGI KELEBIHAN?
dapat purchase barang2 shaklee 15% lagi murah (all this while..org tu member or tak member,kalo dgn saya mmg saya kasi harga member je pun)..tapi kalau ade ID sediri kan senang..bleh share dgn famili,kawan2....yelah kut2 tibe2 lost contact dgn saya ke..hehe

KENE MAINTAIN POINT BERAPA SETIAP BULAN NI
kalau anda sekadar consume utk diri sendiri dan famili..takpayah nak runsing2 maintain2 point..melainkan anda mmg berazam nak buat bisnes..haa..tu lain cerita.. if not..makan je lah.

ALA..BUATPE JADI MEMBER...SAYA TAKNAK BERNIAGA.SAYA NAK MAKAN JE....
lagi satu... kalo rasa nak consume je,taknak buat bisnes..pun takpe..consume jerla...takda sape pakse buat bisnes..hehehe..tp mcm saya ckp tadi bila ada ID sendiri,boleh gune utk sendiri dan famili..kumpul point dapat cash back dari SHAKLEE.....let say..kite beli2 barang ..kita beli,kwn2 kita beli,family kita beli…alih2 point kita ada 600....then next month automatik Shaklee kasik balik rm200..(lebih kuranglaa..ada formulanya)... okayla kan..sapa nak kasi?.bukan kita pulun cari org..cume share dgn kawan2..dapat cash back tu..suke hatilah nak beli apa pun…or at least cover budget beli supplemen takdela usik duit gaji..hihi

KALAU TAK BELI APE2 BULAN TU..MATI TAK KEAHLIAN SAYA?
..tak mati pun..tak wajib pun beli ape2 setiap bulan...

bagaimana nak jadi member?
sila hubungi sy di asiahazhar@gmail.com dan saya boleh tolong registerkan @ click disini utk keterangan lebih lanjut lagi..


Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

No comments:

Post a Comment