Saturday, 25 May 2013

JOM JENGUK SKINCARE ROUTINE CIK PUAN AC ~ ENFUSELLE SHAKLEE

Views

Assalamualaikum and Selamat Petang Hari Sabtu....
Still enjoying weekend yang panjangggg dengan family, kawan-kawan, suami, isteri, anak-anak...

Petang ini saya nak berkongsi obession terbaru saya terhadap skincare and haircare yang mulai mendapat tempat dihati setelah baca review sana sini hasil pertolongan Mr Google.
Apa sebab saya memilih untuk mencuba Set Enfuselle...of course sebab
100% DIPERBUAT DARI BAHAN-BAHAN SEMULA JADI ...
DAN 
 BEBAS PARABEN...
Saya ini kulit sensitive, salah pilih skincare...Alamat mencacak-cacak lah jerawat naik lagi lagi kalau kena matahari terikkkk then seharian tak cuci muka (Biasa jadi begini time period dulu-dulu..seharian tak cuci muka)


SET DIBAWAH HANYA RM251.21 SAHAJA RETAIL PRICE...(PM UNTUK DAPATKAN HARGA SUPER SPECIAL DARI SAYA)
MALAH MAMPU TANDINGI PRODUK-PRODUK FAMOUS MCM SK**, SHI***, CLIN***
YANG HARGA UNTUK SATU BOTOL PUN DAH CECAH DARI RM80 HINGGA RM400++....ITU BELUM SATU SET JENAMA-JENAMA


NAK TIPS PEMAKAIAN ENFUSELLE?
Kalau anda sedang menggunakan Enfuselle set (khas utk kulit normal ke berminyak).boleh la ikut jadual penggunaan seperti di bawah.

Elok diamalkan selepas bangun pagi dan sebelum tidur.

1) Cuci muka dengan menggunakan Enfuselle Purifying Cleanser Gel. dengan cara mencalit sedikit sahaja gel pencuci ke atas telapak tangan anda. Kemudian campurkan dengan air bersih dan gosok2 sehingga berbuih. Kemudian terus ratakan dan cuci ke seluruh wajah anda (elakkan bahagian mata yer)

Enfuselle Purifying Cleanser Gel
2) Kemudian selepas bilas muka dengan air bersih.Titiskan Enfuselle Purifying Toner ke atas kapas muka, dan sapu ke seluruh kulit muka dan leher. Purifying Toner bertindak untuk menyegar dan merangsang kulit sebagai persediaan rawatan .

Enfuselle Purifying Toner
(leher pon kena juga nanti muka je berseri2x ,leher berdaki pulak )

3) Kemudian ,calit sedikit Enfuselle Balancing Moisturizer agar kulit muka sentiasa lembab .
(balancing moisturizer neh mmg best lah, memang light je tak melekit, sesetengah moisturizer lepas kita pakai rasa berminyak . yang neh mmg sgt light dan tak oily! lepas pakai cuba picit2 muka anda ..rasa licin dan smooth je tauuuu) saya mmg jatuh chenta sangat2x dengan Balancing Moisturizer ini. Mengikut pengalaman saya, Ia Setanding dengan branded product yang saya pernah pakai sebelum ini.
Enfuselle Balancing Moisturizer

Formula Ringkas untuk Menyubur dan Melembapkan Kulit
Formula yang ringkas, tidak berminyak dan mampu mengawal pengeluaran minyak pada wajah bertindak dengan membekalkan kelembapan segera yang kulit anda perlukan bagi menjadikan wajah kelihatan halus serta tidak berkilat.
Terbukti secara klinikal:
  • 146% peningkatan keanjalan kulit dalam masa 28 hari
  • 268% pengurangan garis-garis halus dalam masa 28 hari
  • 173% pengurangan kedutan pada kulit dalam masa 28 hari
  • Membantu mengembalikan keseimbangan minyak pada kulit
  • Hipoalergenik
4) Last sekali,boleh la pakai bedak compact atau loose powder peberet anda yer. kalau muka dah berseri2x pakai bedak muka biasa  pon akan jadi glowing juga ..insyaALLAH dengan izinnya.

Selain dari kecantikan luar, Kita juga perlu menjaga kecantikan dari dalam.Umpama kita menanam pokok juga ,sudah semestinya kita perlu siram air dan beri baja untuk tanaman membesar dengan sihat, begitu juga dengan kulit wajah dan seluruh tubuh kita juga ibarat pokok. 

Jadi kepada yang bermasalah dengan kulit muka, boleh cuba tips ini.
Elakkan makanan yang berminyak, Amalkan makan sayur-sayuran dan buah-buahan yang kaya dengan nutrisi dalam diet harian anda.

*These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease*



PROMOSI SEHINGGA 31 MAY 2013 DARI SAYA UNTUK SAMBUT 8 BULAN MENGANDUNG....

FREE POSTAGE UNTUK BARANG-BARANG TREENEA
TREENEA PILLS 60 BIJI RM40
TREENEA LIQUID 180ML RM40
MIERABELLA COLLAGEN + VIT C 60 BIJI RM75

SHAKLEE FULLSET!!! HARGA AHLI SAYA BERIKAN PADA YANG ORDER DENGAN SAYA...HANYA TAMBAH STANDARD POSTAGE RM10 UNTUK SEMANJUNG ATAU RM20 SABAH/SARAWAK UNTUK DIRECT PENGHANTARAN DARI SHAKLEE HQ KE PINTU RUMAH ANDA.....

JANGAN LEPAS KAN PELUANG INI!!!!


Hubungi saya,


Asiah Mohd Azhar (ID 914373)
Email: asiahazhar@gmail.com
CALL / SMS/ Whatsapp 019-6697500

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

Friday, 24 May 2013

JOM CANTIK UNTUK SUAMI - KEGILAAN PADA LIP SERUM DAN SCAR SERUM

Views

Assalamualaikum semua....
Minggu ini 4 hari sahaja bekerja pada yang bekerja, pasti tak sabar nak cuti panjang hujung minggu ini kannn.....Jangan lupa start today hingga Ahad berlangsung Hari Belia 2013 di Putrajaya. Booth No 19 ada macam-macam surprise menunggu anda and macam-macam productsss dijualll...Sudi singgah-singgah di sana ya (^^)/

Sementara mencari mood kerja pada waktu tengahari ini sebab kekenyangann and terasa perlu sharing apa yang saya pakai untuk luaran kulit selain dari memakan supplement Shaklee. 

Latest barang-barang yang telah dirembat untuk bulan May 2013...
Kenapa saya membeli barang-barang ini??
Salah satu sebab utama...MAHU CANTIKSSS UNTUK SUAMI
Kerana dek kegilaan saya yang suka pakai lipsticks, lip balm and lipgloss dari range brand hingga takde brand...harga murah ke mahal....Saya takan perasan akan effect bibir saya yang chumel lote ini...Perasan lah sungguhkan...Yes, saya jeles tengok bibir kawan-kawan lain semua merah bak delima atau pink pinkish chumel....Tapi saya ini malang sebab kegilaan try macam-macam lipsticks, lipgloss bagai...Akhirnya...bibirku makin lama makin gelapsss...rasa sangat tak best sebab kena sentiasa berlipstick atau lipgloss untuk tak nampak bibir pucat atau seperti orang hisap rokok pulakkk...

Gigih lah saya menggoogle....Semua dihujung jari sekarang ini. Apa-apa review pasal produks...before membeli baik kaji selidik puas-puas....Hasil dari Mr Google, terjumpa pasal Lip Serum Canmake dari Japan.
Reviews yang telah dijumpai

Meiko Octard Cover Foundation S51 (RM55) and Lip Serum Canmake (RM35)
Mana Nak Beli --> FB House of NisaCanTips  
Feedback Service: Tiptop sebab rajin melayan pertanyaan, barangan harga termasuk postage and service pantas..contoh today saya bayar, besok tuptup dah sampai ke meja office  (^^)

Scar Serum...sebab ada vit E ini sangat-sangat bagus especially untuk parut-parut senang nampak hingga tersembunyi boleh pakai hehehehe....Cuma ini untuk pakai luaran...kalau nak consume punya, highly recommend Shaklee Vit E...owh itu sangat-sangat bestt...bukan awak sebagai isteri sahaja boleh makan..tapi dengan sang suami pun boleh makannn....
Rugi tau siapa yang tak cuba vitamin E shaklee ni...selain dari untuk pastikan kulit sentiasa cantik tanpa kesan parut, ia juga boleh dikatakan sebagai 'sex food' bagi pasangan suami isteri...



Peranan Vitamin E untuk Suami:
1. Lebih tenaga
2. Ereksi yang lebih lama
3. Lebih cepat terangsang
4. Orgasma yang lebih kerap dan bersemangat

Peranan Vitamin E untuk Isteri:

1. Lebih tenaga
2. Ereksi yang lebih lama
3. Lebih cepat terangsang
4. Untuk menstabilkan hubungan seks/kewanitaan terutama bagi ibu menyusu
yang mempunyai kandungan prolaktin (hormon menyusu) yang tingg
i


Vitamin E amat membantu wanita dalam menstabilkan hormonnya sekaligus meningkatkan citarasa seksualnya terutama bagi wanita selepas bersalin yang memang rata-rata hilang mood dengan suami...betul x? Mungkin Vitamin E sesuai diberikan jolokan vitamin "malam jumaat"...hehehe
Next Serum yang saya beli...Palmer Cocoa Scar Serum Vit E...
Yang dibawah beli sebab nak hilangkan kan parut-parut yang dah lama hinggap di badan, muka gtuuu....
Time mengandung ini sebab tak boleh consume Vit E...kena cari alternatif lain hehehehe...
Harus lah cantiks seperti anak dara dulu-dulu sampai ke preggy harus lah cun melecun ke suami...
Takan nak nampak kusam, tak bertenaga, parut sana sini....even ada setengah suami tak komplain pasal parut-parut kita tapi jangan amik mudahh....Lelaki unpredictable ok (^^)/ Sayangi diri anda more and more...suami pun akan bertambah ganda-ganda sayanggg ke anda jugakkk secara automatiknya...PERCAYA LAH...CHEWAH MCM LAGU SITI NURHALIZA PULAK terasa nak kasi jadi background music untuk entry ini tapi nyanyi dalam diri jelahhh ekkk....

Palmer Cocoa Butter Vitamin Scar Serum RM59.88 
(After discount 10% kalau tak silap) Tambahan dapat free small botol untuk senang letak dalam beg makeup
Mana Nak Beli --> Guardian


PROMOSI SEHINGGA 31 MAY 2013 DARI SAYA UNTUK SAMBUT 8 BULAN MENGANDUNG....

FREE POSTAGE UNTUK BARANG-BARANG TREENEA
TREENEA PILLS 60 BIJI RM40
TREENEA LIQUID 180ML RM40
MIERABELLA COLLAGEN + VIT C 60 BIJI RM75

SHAKLEE FULLSET!!! HARGA AHLI SAYA BERIKAN PADA YANG ORDER DENGAN SAYA...HANYA TAMBAH STANDARD POSTAGE RM10 UNTUK SEMANJUNG ATAU RM20 SABAH/SARAWAK UNTUK DIRECT PENGHANTARAN DARI SHAKLEE HQ KE PINTU RUMAH ANDA.....

JANGAN LEPAS KAN PELUANG INI!!!!


Hubungi saya,


Asiah Mohd Azhar (ID 914373)
Email: asiahazhar@gmail.com
CALL / SMS/ Whatsapp 019-6697500


 

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

Tuesday, 21 May 2013

SAYA 32 MINGGU MENGANDUNG SAMBIL BERSHAKLEE PREGGY SET

Views
Assalamualaikum...

Lama tak berceloteh dalam blog...asyik sharing pasal Shaklee sahajakan...pasti semua bosan hihihi....
Sekarang saya dah masuk 32 minggu mengandung....Preparation untuk baby NAA dah hampir lengkap untuk menyambut dia. Penat lahai mummy and abah dia shopping sejak April sampai ke lani....ada lagi list barang-barang nak mark down.....yang saki baki itu mummy NAA beli on9 sahaja...tak mampu dah mummy NAA nak pi jalan-jalan cari hihihi....Seronok mummy nak shopping jalan-jalan..tapi nak mengangkutttnyaaa...sedo-sedo dah penuh tangan...dah seperti kebiasaan...mummy pi seret je plastik kat lantaiii...tak kisahhh hahahaha....sebab biasa lah abah NAA kerja shift. Mummy NAA pun tak kisah hihihih...lagi senang mummy NAA nak cekau apa nak beli suka-suka hati hahahahah

Setel bab shopping, kawan-kawan yang dah jadi mak-mak ini..nasihat suh start cuci-cuci baju baby and sediakan beg hospital. Even moyang NAA pun dah bebel kan mummy NAA tak sediakan beg lagi even masa itu dah 7 bulan....

Jadi lah mummy NAA terlebih rajin, last two weeks, setel mendobi massively baju-baju, blanket, barut-barut and lain-lain tapi bukan mummy cuci. Takat tolong rendam je. Abah dia kena kerah cuci dengan tangannn and sidai hihihi...ble tengok baju-baju dia and segala bagai benda dia. Mummy rasa ini mengalah wardrobe mummy dia dah ini...padahal mummy dia yang beli barang-barang baby NAA. Hahahahaha....lupa pulak nak snap baju-baju bagai bersidai hari itu...

Mummy NAA guna pencuci NappiKlean khas cuci untuk baby NAA...bauuu lembutt je. Beli kat giant size kecik dulu....takut baby tak tahan dengan pencuci NappiKlean masa akan datang, takde rasa membazir. Tapi so far baca review pasal NappiKlean and tanya pada pakar mommy-mommy yang dah berpengalaman.

Beg preparation hospital mummy and baby NAA dah ready dalam kereta....wutwuttttt mummmy risooooooo lahaiiiii...debo debo bila agaknyaaa...tiap kali wiwi, duk check check...first time preggy, non ado pengalaman bersalin lagi...takat google-google info dari blogger-blogger and website-website preggy mommy yang terserempak dalam search engine.

Setakat ini, mummy NAA sihat walafiat...bertenaga ke sana sini sebab dari awal dah makan Set Shaklee Preggy. Cume sebulan sahaja lemau and mual-mual...itu tak boleh nak elak even makan supplement...lagipun itu pengalaman (^^)/. Setiap kali pemeriksaan semua pass with flying colourss...chewaahhhh.....Baby pun berkembang dengan baik setiap kali checkup....kalau berminat dengan set Shaklee boleh jenguk-jenguk on9 shop saya SHAKLEE SET TRIAL SHOPPE


Last checkup today dengan Hospital Putrajaya. Baby dah 1.9kg...wahh anak mummy makin berkembanggg...rasa baru je timbang kat Klinik Qistina pada hari Jumaat lepas, 1.5kg. Naik 400 gram dalam masa 4 hari...patut lah mummy rasa tak boleh berdiri lama-lama udah....nak 2kg dah.

Yang mummy NAA paling bersyukur...baby NAA punya rezeki sangat murahhhh....Kenapa dikata begitu? Zaasssss check out apa yang baby NAA dah dapat before lahir lagi....

Hadiah-hadiah baby NAA dapat before lahir...sungguhlah bertuahhh kannn
1. Moyang-moyang dari Keluarga Perak (Keluarga Cik Puan Ac) dah hadiahkan set bantal kekabu baby yang lengkap.
2. Kawan ofis cik puan dah hadiahkan Maxi Cosi and Quinny
3. Abah dia belikan gelang emas - Pasti semua tahu dah gender baby hihihihi bila sebut gelang emas hohoho

Setakat ini lah saya bercelotehhh yaaa.....

PROMOSI SEHINGGA 31 MAY 2013 DARI SAYA UNTUK SAMBUT 8 BULAN MENGANDUNG....

FREE POSTAGE UNTUK BARANG-BARANG TREENEA
TREENEA PILLS 60 BIJI RM40
TREENEA LIQUID 180ML RM40
MIERABELLA COLLAGEN + VIT C 60 BIJI RM75

SHAKLEE FULLSET!!! HARGA AHLI SAYA BERIKAN PADA YANG ORDER DENGAN SAYA...HANYA TAMBAH STANDARD POSTAGE RM10 UNTUK SEMANJUNG ATAU RM20 SABAH/SARAWAK UNTUK DIRECT PENGHANTARAN DARI SHAKLEE HQ KE PINTU RUMAH ANDA.....

JANGAN LEPAS KAN PELUANG INI!!!!


Hubungi saya,


Asiah Mohd Azhar (ID 914373)
Email: asiahazhar@gmail.com
SMS/ whatsapp 019-6697500



Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

Wednesday, 15 May 2013

Jom Cuba MealShakes PROMOSI JUNE 2013....Tingkatkan Antibodi anak and Jauhi Selesema

Views


Antara sebab saya sukakan Shaklee kerana rangkaian produknya bukan sahaja untuk orang dewasa malahan boleh diambil oleh si anak kecil. Setakat ini boleh saya katakan Shaklee Meal Shakes adalah produk yang popular di kalangan ibu-ibu yang ingin memastikan kesihatan anak kecil mereka selain OmegaGuard.

Meal Shakes didatangkan dalam bentuk serbuk yang lengkap dengan kandungan multivitamin dan protein. Jadinya, lebih mudah untuk diberikan kepada anak kita kerana ianya boleh dibancuh di dalam air susu atau minuman kegemaran mereka. Baunya vanila yang wangi sungguh harum semerbak.

Seorang rakan saya, Puan Zana membeli Meal Shakes untuk dua orang anak kecilnya yang kurang selera makan. Semalam saya berkesempatan berjumpa dengannya dan bertanya mengenai perkembangan selepas mengambil shaklee.

Puan Zana :
Beliau memang berpuas hati sebab anaknya yang sulung selalu akan selesema di pagi hari dan sejak mengambil Meal Shakes, selesemanya hilang dan paling seronok kerana antibodi anaknya semakin meningkat. Sepupunya kena demam campak tapi Puan Zana gembira kerana anaknya tidak dijangkiti. Beliau bercadang untuk membeli lagi selepas stok habis.

Jika anda mencari supplement yang sesuai anak anda, Meal Shakes adalah jawapannya.



Apa salahnya membelikan anak makanan berkhasiat daripada disogokkan dengan makanan segera yang kita sedia maklum tinggi kolestrol dan memudaratkan. Kita sebagai ibu bapa yang perlu membentuk pemakanan anak-anak. Bukannya hanya mengikut selera anak kerana anak tidak tahu apa-apa.





** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.



Hubungi saya,



Asiah Mohd Azhar (ID 914373)
Email: asiahazhar@gmail.com
SMS/ whatsapp 019-6697500

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

Monday, 13 May 2013

JOM LEBATKAN, KILATKAN AND SIHATKAN RAMBUT DENGAN SET SHAKLEE PROSANTEE

Views



Set penjagaan rambut Shaklee yang dikenali sebagai ProSante adalah bebas kimia, dan selamat untuk digunakan.


Long Lasting Finishing Spray 
"Medium hold" memastikan gaya rambut tidak berubah
Memberikan perlindungan UV
Menguruskan rambut yang dikeriting halus dan rambut yang mudah kusut.

Revitalizing Shampoo
Humektan bertindak bagi melicinkan kutikel rambut dan melebatkan rambut
Sistem pembersih yang lembut dan berpaten
Menyegarkan dan menyeimbangkan kulit kepala dan rambut tanpa terlalu melembapkan atau mengeringkannya.

Purifying Shampoo
Membersih dengan menyeluruh, menyingkirkan sisa-sisa produk fesyen rambut, pengumpulan mineral dan bahan-bahan cemar persekitaran lain
Mengekalkan keseimbangan lipid dan lembapan semulajadi serta tidak melunturkan warna rambut
Ideal untuk mengawal lapisan kulit kepala yang sihat, rambut juga tidak berkelemumur.

Replenishing Conditioner
Perapi dan pelembap yang pekat bagi rambut yang berkilat dan lembut bak sutera
Memperbaiki kerosakan pada permukaan rambut dan memperbaiki hujung rambut yang bercabang
Menguatkan rambut dengan protein dan humektan yang berasal dari alam semulajadi

Lightweight Conditioner
Melicinkan dan melembapkan rambut tanpa menjadikannya terlalu melekit
Mengembalikan elemen struktur supaya rambut kelihatan lebat, berkilat,sihat
Menghilangkan kesan statik agar rambut mudah digayakan dan diurus 

Nourishing Scalp Treatment 
Nourishing Scalp Treatment menyelesaikan semua masalah rambut dengan serum yang amat mudah diserap oleh kulit bagi melancarkan peredaran, menentang factor persekitaran yang merosakkan dan juga membekalkan khasiat kepada kulit kepala. Vitamin antioksida iaitu A dan E, dan juga Koenzim Q10 melindungi anda daripada kerosakan akibat radikal bebas dan pencemaran persekitaran.
Bertindak membekalkan ruang yang optimum untuk rambut anda.Formula tanpa bilas memudahkan anda menggunakan dan menggayakannya.Tidak menjadikan rambut melekit atau berminyak
Perbezaan Shaklee
ProSanté Nourishing Scalp Treatment adalah formula eksklusif, yang terbukti mampu mengurangkan keguguran rambut semasa menyikat dan dapat melebatkan serta menguatkan rambut secara semula jadi apabila digunakan sebagai sebahagian daripada sistem Penjagaan Rambut ProSanté.


Keperluan adalah mengikut jenis dan masalah rambut anda seperti berikut:

Bagi mereka yang mengalami masalah keguguran rambut anda boleh gunakan set berikut:
1.Revitalizing Shampoo 
2.Lightweight Conditioner 
3.Nourishing Scalp Treatment 
(note : set ni boleh digunakan secara harian)


Bagi mereka yang mengalami masalah rambut berkelemumur(juga boleh untuk rambut gugur, rambut bercabang, rambut rosak dan berminyak) anda boleh gunakan set berikut:
1.Purifying Shampoo 
2.Replenishing Conditioner 
3.Nourishing Scalp Treatment 
(note : set ni utk kegunaan 1-2x seminggu..bukan harian)

Suburkan Rambut Anda!
Kulit kepala yang sihat adalah asas kepada rambut yang sihat. Itulah sebabnya kenapa setiap produk ProSanté mengandungi Scalp Health Complex, iaitu gabungan 10 vitamin, mineral dan herba bagi menyediakan persekitaran optimum untuk rambut yang sihat, lebat dan menawan. Shaklee memilih bahan-bahan seperti:

Ekstrak swertia dan halia untuk merangsang peredaran darah dan membekalkan tenaga untuk folikel rambut;
Mineral kulit yang penting seperti kuprum, zink, mangan serta vitamin A dan E untuk membantu metabolisme kulit kepala yang sihat; dan
Minyak daun pokok teh serta esktrak teh hijau untuk menentang kerosakan akibat radikal bebas dan faktor-faktor persekitaran lain.
Dan juga tidak akan menemui sebarang bahan kimia kuat yang boleh merosakkan rambut dan juga kulit kepala anda dalam rangkaian penjagaan produk ProSanté.







~~~~~~~~TESTIMONIAL PROSANTE~~~~~~~~~~~~~~~

Ramai lagi pengguna ProSante yang berpuas hati...check it out belowwww

  




Hubungi saya,


Asiah Mohd Azhar (ID 914373)
Email: asiahazhar@gmail.com
SMS/ whatsapp 019-6697500

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

Friday, 10 May 2013

Bagaimana nak beli Shaklee dengan Harga Ahli?

Views

Ramai yang ingin mendapatkan produk Shaklee tanpa melalui pengedar, yakni dengan mengunjungi cawangan2 Shaklee berdekatan.

Anda boleh berbuat demikian dan medapatkan harga ahli menggunakan

ID saya : 914373

Asiah Mohd Azhar



Di mana anda boleh mendapatkan produk Shaklee secara terus



HOME OFFICE

A-3A-02, Empire Tower
Empire Subang
Jalan SS16/1
47500 Subang Jaya
Selangor Darul Ehsan.Tel : 603-5622 3188
Fax: 603-5622 3199 (Customer Service)
email : order@shaklee.com.my


Branch-branch Shaklee yang ada di Malaysia,
anda semua boleh refer list di sini



Adakah anda seorang yang sentiasa sibuk dan pada masa yang sama sedar tentang keperluan vitamins pada masa sekarang? Jika ya, saya tolong orderkan dan order anda akan sampai terus kepada anda samada di rumah atau di alamat ofis.

Jadi saya hanya perlukan butir2 berikut untuk pesanan melalui pos:-

1) Nama Penuh:
2) Alamat (rumah & ofis):
3) Contact no:
4) Product/ Set yg nak order:
5) Credit Card No/ Expiry date (sekiranya anda ingin membuat pembayaran via Credit Card):

Send to my email asiahazhar@gmail.com or 019- 6697500 (sms/ whatsapp) 

Pembayaran boleh dibuat melalui mana-mana bank account saya di bawah - Asiah Mohd Azhar

*Maybank 
*CIMB 
* Bank Rakyat
Kalau boleh, masukkan email address asiahazhar@gmail.com kat ruang 'recipient email' supaya senang saya track payment tu dari anda ya.. 

No akaun akan diberi melalui email atau SMS atau whatapps atas sebab-sebab keselamatan


Berapa nak byr kalau nak jadi ahli...Ada dapat extra diskaun ke kalau jadi member

Untuk jadi ahli.. perlu bayar yuran RM65 ataupun membeli vitamin2/produk2 Shaklee berjumlah rm650++..automatik membership free with cashback around RM30... .. dan mula kan sharing tentang Shaklee dgn rakan2, saudara mara, membuat side income (seperti saya)..maka bolehla saya tolong registerkan jadi member..

Sila click
rujuk sini untuk kelebihan2 menjadi ahli shaklee
rujuk sini untuk register sebagai ahli shaklee ya



Sekadar menjawab beberapa persoalan...
  • Berapa harga Budget Pack & Bagaimana pula Full Pack Shaklee
  • Kat mana nak beli Budget Pack dan supplemen2 Shaklee ni..
Untuk pengetahuan semua. Budget Pack tidak terdapat di mana2 branch Shaklee..hanya diedarkan oleh group kami.... Untuk Full Pack (vitamin didalam botol)...ianya lebih menjimatkan...

Saya suka sarankan anda membeli Full Pack (botol) kerana:

- tiada kos repacking
- belian full pack pastinya lebih murah
- berbaloi dengan penjimatan - tahan sehingga 4-6 bulan lamanya


Hubungi saya,




Asiah Mohd Azhar (ID 914373)
asiahazhar@gmail.com
sms/ whatsapp 019-6697500

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

Apa kelebihan menjadi ahli Shaklee?

Views
Sekarang ni bukan saje kata shopping kompleks..mana2 servis pun..mesti ada offer kad keahlian/mata ganjaran..sbb tu walet org pompuan ni penuh kad jer..betul tak?..mcm2 kad..kad jusco, bonuslink, TESCO, Carrefour, Giant,tupperware, popular, isetan, MPH, SOGO, senHeng, OnePlus,Cinemas........eh macam2 lah.tak abih list ni karang.... cuba kira2 balik..satu kad charge annual fee paling koman pun rm10-rm12..dan org2 kita ni..bila dengar RM10...laju je kata okayla..takpe..tapi bukan concentrate pun kumpul point kat satu tpt tu..yer tak...fikir2 balik...kurang2 mahu rm100-rm200 je utk byr fee kad2 ni setiap tahun..tak masuk fee utk kadkredit lagi..huhu.


.....pendek kata semua kedai/servis mesti ada sistem kad ni....kenapa ye?..sbb tu salah satu cara dia recognize and reward regular customer dia..kumpul2 point then redeem lah barang2 mcm jug ke,buku ke,kipas ke,voucher ke,pensil sebatang ke,majalah ke... bla bla bla..normally barang2 dah difixedkan utk diredeem.betul tak?..sebenarnya topik harini..kelebihan jadi member Shaklee....dah 3 bulan lebih saya mempromo TRIAL PACK.. kebiasaan mereka yg mengambil Trial Pack pasti ambil FullPack menggunakan ID saya.....sbb tu saya akan tanya mereka2 ni taknak jadi member ke..ada ID sendiri...boleh je guna ID saya..tapi sayalah yg collect point..sayalah yg dapat cash back dari SHAKLEE..hehe. ...(org yg bli Trial Pack,tak dpt ape2 point dari Shaklee ye.....sbb SHAKLEE takde trial pack..heheh..)...ni saya nak share soalan2 dari mereka ttg keahlian / membership SHAKLEE

BERAPA MEMBERSHIP FEE?
...registration fee cuma rm65 (comes with kit,product catalog,etc) ..kalau nak jadi member free..beli barang2 lebih dari 200UV then boleh register as free...

SETAHUN SEKALI KE KENE BAYAR FEE NI?
tak perlu bayar setiap tahun.. 

POINT SHAKLEE TU BOLEH REDEEM DAPAT APA?
takde redeem barang2 ni...tapi diberi cash back….after kumpul certain2 point that month…dia akan calculate dan kasi reward dlm bentuk cash(RM)

SHAKLEE ADA VITAMIN JE KE?
Shaklee bukan ada vitamin2 je,tapi ada home care product(laundry,dishwash,softener),air filter,water filter...tetapi CORE product shaklee adalah vitamin....(most of the product saya dah try..and mmg bestttttt....cuma belum habih share kat blog je....hehe)

APA LAGI KELEBIHAN?
dapat purchase barang2 shaklee 15% lagi murah (all this while..org tu member or tak member,kalo dgn saya mmg saya kasi harga member je pun)..tapi kalau ade ID sediri kan senang..bleh share dgn famili,kawan2....yelah kut2 tibe2 lost contact dgn saya ke..hehe

KENE MAINTAIN POINT BERAPA SETIAP BULAN NI
kalau anda sekadar consume utk diri sendiri dan famili..takpayah nak runsing2 maintain2 point..melainkan anda mmg berazam nak buat bisnes..haa..tu lain cerita.. if not..makan je lah.

ALA..BUATPE JADI MEMBER...SAYA TAKNAK BERNIAGA.SAYA NAK MAKAN JE....
lagi satu... kalo rasa nak consume je,taknak buat bisnes..pun takpe..consume jerla...takda sape pakse buat bisnes..hehehe..tp mcm saya ckp tadi bila ada ID sendiri,boleh gune utk sendiri dan famili..kumpul point dapat cash back dari SHAKLEE.....let say..kite beli2 barang ..kita beli,kwn2 kita beli,family kita beli…alih2 point kita ada 600....then next month automatik Shaklee kasik balik rm200..(lebih kuranglaa..ada formulanya)... okayla kan..sapa nak kasi?.bukan kita pulun cari org..cume share dgn kawan2..dapat cash back tu..suke hatilah nak beli apa pun…or at least cover budget beli supplemen takdela usik duit gaji..hihi

KALAU TAK BELI APE2 BULAN TU..MATI TAK KEAHLIAN SAYA?
..tak mati pun..tak wajib pun beli ape2 setiap bulan...

bagaimana nak jadi member?
sila hubungi sy di asiahazhar@gmail.com dan saya boleh tolong registerkan @ click disini utk keterangan lebih lanjut lagi..


Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

Jom Daftar Keahlian Shaklee

Views

Daftar Keahlian Shaklee


Bagaimana nak mendaftar sebagai ahli @ pengedar Shaklee 

Anda boleh mendaftar dengan membuat pembayaran untuk registration fee sebanyak RM65 ataupun membuat pembelian melebihi 200 points (dalam lingkungan RM650) untuk mendapat keahlian percuma. Anda cuma perlu menghubungi saya (saya akan uruskan urusan pendaftaran) atau pergi sendiri ke branch Shaklee dan mendaftar menggunakan ID saya 914373 sebagai sponsor/upline.

Yuran keahlian Shaklee

Pendaftaran ialah RM65 (sekiranya anda pergi sendiri ke branch untuk ambil member kit) dan tambahan RM10 untuk pos member kit sekiranya anda mahu kit tersebut dipos kepada anda, atau dihantar melalui saya. Jumlahnya ialah RM75 (jika anda tidak pergi ambil sendiri kit di branch).

Tak Perlu Maintain point dalam Shaklee

Sekiranya cuma nak makan sendiri, tak perlu maintain points, melainkan anda mahu memulakan perniagaan dengan Shaklee, anda perlu dapatkan points tertentu dan maintain points tertentu. Tapi kalau cuma makan sendiri, share dengan saudara-mara, tak perlu risau nak maintain2 atau minimum purchase


Tak Wajib membuat pembelian setiap bulan untuk maintain keahlian?

Benar, tak perlu maintain point atau ada pembelian.

Apa yang diperlukan sekiranya saya nak daftar sendiri di branch?

Anda perlukan sponsor iaitu ahli berdaftar dengan Shaklee. Sila gunakan ID saya 914373 sekiranya anda berhasrat untuk bersama2 dengan saya (satu hari nanti ke) dalam bisnes Shaklee sendiri.

Apa nak buat jika saya dah daftar dengan orang lain tapi nak join bisnes Shaklee Trial Pack?

Anda boleh tukar upline dengan register semula. Anda perlu membuat pembayaran untuk menjadi ahli seperti mula-mula mendaftar (step paling atas tadi). Anda boleh menggunakan ID saya sebagai sponsor anda, 914373

Apa kelebihan jadi ahli Shaklee

Anda dapat membuat pembelian dengah harga ahli. Setiap pembelian, anda akan diberi points yangditukar kepada cash setiap bulan.

Dengan menjadi ahli di bawah team kami (menggunakan ID saya 914373 sebagai sponsor), anda boleh memulakan perniagaan Shaklee anda sendiri di bawah bimbingan team kami.

Sekiranya anda berminat untuk menjadi ahli, boleh terus hubungi saya di asiahazhar@gmail.com atau sms/whatsapp 019-6697500 untuk maklumat lanjut.

Terima kasih 
Asiah Mohd Azhar


Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial