Thursday, 25 April 2013

TESTIMONIAL ADVANCE JOINT HEALTH TABLET 2013

Views
Jom dapatkan Advanced Joint Health Tablet Shaklee khusus untuk kesihatan sendi anda.

Shaklee Advanced Joint Health Tablet bertindak dan memberi manfaat dalam 3 cara:

1. MENYOKONG KESELESAAN SENDI


  • Mengandungi Ekstrak Boswellia, yang menghalang pembentukan bahan kimia yang menyerang tulang rawan.
  • Boswellia adalah sejenis herba yang banyak digunakan dalam perubatan ayurveda (traditional medicine of India). Ekstrak boswellia adalah daripada gum resin pokok boswellia.
  • Ekstrak Boswellia ini kaya dengan boswellic asid yang berfungsi sebagai anti-radang semulajadi. 

2. BERTINDAK SEBAGAI KUSYEN


  • Mengandungi Ekstrak Jagung yang membantu mengekalkan tulang rawan.
  • Ekstrak Jagung membekalkan sumber glukosamina yang berfungsi meningkatkan sokongan kusyen sendi dan memelihara tulang rawan. 
  • Glukosamina bertindak seperti minyak pelincir untuk melindungi tulang daripada cedera akibat sentuhan kerap antara tulang.

3. MEMELIHARA TISU PENYAMBUNG YANG SIHAT


  • Mengandungi Zink, Tembaga, Mangan dan Vitamin Cuntuk menyokong dan memberi nutrien penting untuk kesihatan sendi.

Testimoni pengguna Shaklee Advanced Joint Health Tablet :




Haaa!! Apa tunggu lagi?? Ramai yang dah amalkan dan menampakkan kesan yang positif dengan pengambilan Advanced Joint Health Tablet Shaklee. Hadiahkan untuk diri anda dan ibu bapa tercinta. 
Dapatkan segera dengan contact

 Asiah 019-6697500 

Email ke asiahazhar@gmail.com

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

Wednesday, 17 April 2013

TESTIMONIAL MIERABELLA COLLAGEN TREENEA PROMOSI HARGA RM65 SEHINGGA 30 APRIL 2013

Views

TREENEA MIERABELLA- Hydrolysed and concentrate coconut milk protein with vitamin C (60 capsules)




Treenea MIERABELLA diperkayakan dengan vitamin C merupakan makanan tambahan kepada wanita dan lelaki yang mementingkan kesihatan dan kecantikan kulit. Keunikan produk bermula dari kandungan kolagen semula jadi yang tinggi dan ringkas, Ia diadun dengan bahan semula jadi bagi meningkatkan serapan yang berkali ganda. 

Kebaikan Treenea MieraBella:

• Mengembalikan keanjalan dan membina sel kulit.
• Mengurangkan garis kedutan dan tanda penuaan pada kulit.
• Mengurangkan masalah jerawat dan jeragat serta mengurangkan parut
• Mampu bertindak sebagai anti-oksida dan anti-penuaan.
• Menjadikan kulit lebih gebu, cerah, halus dan licin secara sekata.
• Meningkatkan lagi sistem ketahanan bagi menghalang penyakit.
• Membantu menguatkan rambut, tulang, gigi dan sendi.
• Membantu dalam membekalkan tenaga segera.

MIERABELLA protein yang diperkayakan dengan vitamin C merupakan makanan tambahan kepada wanita dan lelaki yang mementingkan kesihatan dan kecantikan kulit. Keunikan produk bermula dari kandungan kolagen semula jadi yang tinggi dan ringkas, Ia diadun dengan bahan semula jadi bagi meningkatkan serapan yang berkali ganda. 


MIERABELLA mempunyai pelbagai kelebihan dan manafaat seperti berikut.:

a. MIERABELLA mengandungi protein yang boleh meningkatkan keanjalan dan kekenyalan kulit dengan cara menyediakan asid amino seperti glysine, proline dan lysine yang perlu bagi pembentukkan kollagen . Pengambilan kollagen secara berterusan dapat mengurangkan garis kedutan pada kulit dan seterusnya wajah tampak muda.

b. MIERABELLA kaya dengan asid amino seperti cysteine, asid glutamic dan glysine yang merupakan bahan asas bagi pembentukkan glutathione. Kajian mendapati glutathione adalah ibu segala antioksidan yang bertindak melindungi tubuh badan manusia dari serangan radikal bebas . Glutathione juga dikenal pasti berkemampuan untuk menjadikan liang roma kulit lebih kecil, kulit lebih putih, gebu, cerah, halus dan licin.

c. MIERABELLA mengandungi vitamin C yang diperlukan bagi membantu mempercepatkan proses mendapatkan kulit idaman anda. Penyelidikan terkini mendapati pengambilan Vitamin C dalam dos yang tertentu telah membantu meningkatkan kandungan glutathione dalam badan. Selain dari itu vitamin C juga diperlukan sebagai kofactor dalam pembentukan kollagen.

d. MIERABELLA diperkayakan dengan phospholipids kelapa yang dipercayai dapat membantu meningkatkan proses penyerapan protein kedalam tubuh badan. Bahan aktif ini juga bertindak menghalang kehilangan kollagen daripada kulit dan secara tidak langsung melambatkan proses penuaan.




Footer Iklan
Call / SMS/ Whatapps at 019-6697500
Check Out FB Page: AC Secret Beauty Boutique
COD kawasan Putrajaya, Cyberjaya, Seri Kembangan, Puchong and sekitar kawasan.


Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

Tuesday, 9 April 2013

TREENEA VCOA LIQUID AND TREENEA MIERABELLA COLLAGEN LAUNCHING....HARGA PROMOSI RM65 HINGGA 30 APRIL 2013

Views
Memperkenalkan TREENEA latest edition product yang akan dipasarkan pada 9hb April 2012.

MIERABELLA (COLLAGEN IN CAPSULE) (60BIJI)
RM75 / RM 78 (S&S)
**HARGA PROMOSI MIERABELLA DARI 9 APRIL - 30 APRIL 2013
RRP RM65 / RM 68 (S&S)

TREENEA VCOA SOFTGEL 60BIJI / LIQUID 180ML
RM40/RM45(S&S)
*WITH POSTAGE

Berminat untuk booking? Contact Asiah 019-6697500


TREENEA VCOA LIQUID (PURE OIL) 180 ML (Packaging Colour Biru)
TREENEA MIERABELLA (COLLAGEN) 60 CAPSULES (Packaging Colour Ungu)


TREENEA MIERABELLA
Hydrolysed and concentrate coconut milk protein with vitamin C (60 capsules)

Treenea MIERABELLA diperkayakan dengan vitamin C merupakan makanan tambahan kepada wanita dan lelaki yang mementingkan kesihatan dan kecantikan kulit. Keunikan produk bermula dari kandungan kolagen semula jadi yang tinggi dan ringkas, Ia diadun dengan bahan semula jadi bagi meningkatkan serapan yangberkali ganda. 

Kebaikan Treenea MieraBella:

• Mengembalikan keanjalan dan membina sel kulit.
• Mengurangkan garis kedutan dan tanda penuaan pada kulit.
• Mengurangkan masalah jerawat dan jeragat serta mengurangkan parut
• Mampu bertindak sebagai anti-oksida dan anti-penuaan. 
• Menjadikan kulit lebih gebu, cerah, halus dan licin secara sekata.
• Meningkatkan lagi sistem ketahanan bagi menghalang penyakit.
• Membantu menguatkan rambut, tulang, gigi dan sendi.
• Membantu dalam membekalkan tenaga segera.





Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

Tuesday, 2 April 2013

JOM CAIRKAN LEMAK + CUCI USUS DENGAN SET BASIC KURUS SHAKLEE

Views
Assalamualaikum semua and hi u ollssss....

Sihat ke hari ini? Today PM dah umum pembubaran Parliment Malaysia untuk laluan PRU13. Sebut pasal pembubaran...apa kata yang ada masalah berat badan cuba bubar-bubar kan lemak-lemak kat badan dengan menggunakan Shaklee Set Kurus yang bukan sahaja menurunkan berat badan tapi membentuk badan anda semula dengan curve-curve mengancam. 

Ada dua jenis gabungan yang saya boleh rekemen iaitu

1. Herb Lax + Lecithin (Yang ini set paling basic) 
2. Herb Lax + Omega Guard + Cinch ( Boleh, add in. Depends pada berat badan orang dan ketinggian)


Pada yang berminat boleh contact terus saya di 019-6697500 atau email ke asiahazhar@gmail.com

Boleh jugak browse-browse ke online shop shaklee saya iaitu Shaklee Trial Set Shoppe
Saya sediakan trial-trial pack untuk shaklee :) 


Sebelum kita terus kan nak cuba mana satu set....Mari kita kenal apa fungsi-fungsi setiap supplement kurus shaklee and kebaikan dia....zzzasssss baca di bawah


Kenali Fungsi Lecithin





Apakah Lecithin Shaklee?
- Mencerdaskan otak dan mengurangkan nyanyuk.
- mengawal penggumpalan platlet darah.
- Menggalakkan penyerapan vitamin ADEK.
- Mengekalkan kandungan air dalam kulit.
- Untuk metablisma lemak.
- Pesakit BUAH PINGGANG – kolina dalam lecithin meringankan tugas buH pinggang untuk memproses protein
- Penderita KEGUGURAN RAMBUT – memerlukan lecithin kerana kekurangan inositol (komponen dalam lecithin menyebabkan keguguran rambut).
- Pesakit STROK.
- Orang yang banyak mengambil karbohidrat kerana ia boleh membentuk lemak dalam darah.
- Orang yang mengalami KOLESTEROL TINGGI.
- Orang yang mengalami masalah fokus, terutama koordinasi anggots badan.
- Pelupa.
- Ibu menyusu untuk lancarkan air susu dan merawat bengkak susu.

Lecithin diperbuat oleh?
Lecithin Shaklee adalah dari soya yang diproses secara semulajadi.





Kenali Fungsi Herb Lax Shaklee


Apakah Herb-Lax?
-Membersihkan najis yang tersekat 
-Merangsang usus untuk mempercepatkan proses pembersihan secara lembut kepada najis yang tersekat atau tersimpan lama dalam tubuh kita. 
-Membantu masalah sembelit. 
-Tindakan pembersihannya yang lembut boleh mengembalikan semula proses semulajadi pergerakan usus (natural bowel movement) dan membantu masalah sembelit. 
9 herba semulajadi (kandungan Herb-Lax)
-Senna Leaves
Merangsang tindakan pembersihan yang lembut pada usus dan perut, membercepatkan proses detoksifikasi dan mengurangkan penyerapan lemak.
B-uckhorn Bark
Melembutkan najis untuk memudahkan pergerakan dan memberikan lembapan kepada usus.

                                          


Herb-Lax diperbuat oleh?
Ramuan asas produk ini terdiri daripada kombinasi perubatan tradisional dan moden. Herb-Lax mengandungi 9 herba semulajadi* : alfalfa leaves, senna leaves, anise seed, blue malva flower, buckhorn bark, licorice root, fennel seed dan culver's root. Sifat semulajadi Herb-Lax yang menggalakkan tindakan pembersihan yang lembut terbukti bersesuaian secara klinikal untuk digunakan oleh tubuh kita untuk jangka masa panjang.

-Licorice root
Membantu proses detoksifikasi


-Fennel seeds
Mengeluarkan toksin yang terkumpul akibat lebihan makanan dan pengambilan alkohol, membantu pencernaan dan berkesan untuk masalah sembelit dan kembung perut atau usus.


-Anise seeds
Merangsang pengeluaran jus gastrik untuk membantu proses pencernaan.


-Rhubart root
Herba yang banyak digunakan dalam perubatan Cina sebagai antibiotik.


-Blue malva flower
Membantu proses detoksifikasi dan mengimbangi tekstur kulit.


-Culver's root
Membantu masalah lebihan air dalam badan dan asma.




Kenali Fungsi Omega Guard Shaklee


SUMBER OMEGA 3


26 Kelebihan Omega Guard Shaklee Untuk Semua Orang
Omega 3 adalah asid lemak penting yang mengandungi EPA dan DHA yang sangat penting untuk perkembangan memori dan menajamkan minda. Namun tubuh manusia tidak boleh menghasilkan EPA dan DHA ini dan kita perlu mendapatkan sumber EPA dan DHA dari sumber makanan dan juga supplement. 
Sumber EPA dan DHA yang terbaik adalah dari haiwan seperti ikan berbanding tumbuh-tumbuhan yang sukar ditukarkan oleh enzim tubuh.
Tahap enzim tubuh yang bagus dapat memproses kesemua EPA, DHA, ALA dan lain-lain yang lagi yang terkandung dalam Omega 3 dengan maksima. Tak guna juga kita ambil makanan yang tinggi kandunga DHA, EPA dan lain-lain kalau enzim tubuh tidak berfungsi dengan baik.

Jadi amat penting pastikan tubuh dalam keadaan sihat supaya kesemua zat dan nutrien dari makanan dapat diserap dengan baik.

Kelebihan Omega 3 dalam Omega Guard Shaklee
1. Minyak Omega 3 dalam Omega Guard Shaklee diesktrak dari ikan laut dalam dan berair 
    sejuk (sardin, mackerel, herring dan anchovies)
2. Tidak dihasilkan dari minyak hati ikan yang mengandungi toksik. 
3. Omega 3  dalam Omega Guard Shaklee mengandungi 3 kali lebih tumpat dari 
    ketumpatan minyak hati ikan.
4. Sangat berbeza daripada produk omega 3 di pasaran kerana Omega Guard Shaklee satu-
    satunya minyak ikan omega 3 paling tulen, lengkap dengan 7 jenis asid lemak omega 3 
    semulajadi termasuk EPA, DHA dan ALA.
5. 1 kapsul Omega Guard Shaklee membekalkan 905mg asid lemak omega 3, EPA dan DHA.
6. Omega Guard Shaklee dihasilkan daripada kaedah ultratulen bergred farmaseutikal 
    berteknologi terkini
7. Kaedah utlratulen adalah proses penyulingan proprietari 3 molekul untuk mengektrask 
    omega 3 yang tulen dan menyingkirkan bahan berbahaya seperti plumbum, 
    merkuri, arsenik, kadmium, dioksin, dan PCB.

26 Manfaat Omega 3 Dalam Omega Guard Shaklee
1.  Omega 3 mengimbangi perubahan dan kepekatan hormon PMS wanita
2.  Melicinkan kulit dan kelihatan kemerah-merahan
3.  Mencegah salur darah dari tersumbat
4.  Omega 3 dapat mengelakkan strok
5.  Mengekalkan tekanan normal darah
6.  Membantu mengurangkan ketegangan urat leher
7.  Mengurangkan sakit kepala
8.  Merendahkan kolestrol
9.  Omega 3 dapat mencegah pembekuan darah dalam badan
10. Kekalkan tahap kesihatan trigliserida dan kolestrol LDL
11. Mengawal masalah obesiti
12. Mengurangkan risiko penyakit jantung
13. Sangat bagus untuk ibu hamil - membantu tumbesaran dan perkembangan 
      otak janin
14. Meningkatkan perkembangangan memori janin dan kanak-kanak
15. Meningkatkan sistem imun tubuh dan sangat bagus untuk kesihatan kanak-kanak
16. Membantu menyihatkan paru-paru
17. Omega 3 juga boleh memperbaiki masalah alahan kulit seperti eczema, psoriasis, dll
18. Mengurangkan demam hay, bronkitis, penyakit lelah, hepatitis, SLE 
      (lupus erythematosus)
19. Omega 3 juga membantu memperbaiki penyakit buah pinggang
20. Membantu menentang kanser paru-paru, payudara, kanser prostat dan kanser kolon.
21. Membantu meningkatkan kesihatan hati selepas pembedahan
22. Membantu pankreas pesakit kanser berfungsi dengan lebih baik 
23. Memelihara fungsi-fungsi sendi
24. Mencegah penyakit gout
Selain itu, Omega 3 yang tekandung dalam Omega Guard Shaklee membantu memperbaiki masalah berkaitan otak sepert:-
- Mencegah insomnia
- Mengurangkan tekanan emosi
- Mengurangkan kemurungan dan kebimbangan
- Membantu memperbaiki masalah autism
- Membantu memperbaiki masalah kanak-kanak hyperactive
- Mengurangkan masalah schizophrenia
- Mengurangkan masalah lupa pada wanita yang telah melahirkan anak

Siapa Perlukan Omega 3 Untuk Menyokong Tahap Kesihatan?
1. Warga Emas
2. Pesakit Jantung
3. Wanita
4. Wanita yang telah melahirkan anak
5. Pesakit darah tinggi
6. Orang yang selalu lupa
7. Kanak-kanak berusia 1 tahun dan ke atas
8. Pelajar
9. Ibu menyusu
10. Ibu Hamil
11. Orang yang mementingkan tahap kesihatan yang bagus




***********************                          TIPS DIETS           *************************
(1) Sila ambil ukuran badan seiring dengan timbang berat badan. Diet ni tak semestinya akan turun berat badan dulu sebab ada individu yang badan shape on dulu baru die turun berat badan.
(2) Kena konsisten dan jangan ingat boleh turun berat badan dalam sehari..Letak target jangka pendek 3 BULAN.

(3) Stagnant period = normal untuk long term diet. Cuma continue diet seperti biasa sebab badan sedang shape on semasa stagnant period.

(4) WAJIB ambil SARAPAN. Kita tidur lebih kurang dalam 6-8 jam dan sepanjang tempoh tu perut jadi berasid. Paling kurang bangun pagi tu, alas dengan segelas air untuk neutralkan asid tu. SARAPAN ni jadi penanda aras untuk tenaga sepanjang hari yea.

(5) JANGAN SKIP MEAL..Kalau jenis nak mengunyah je, makan banyak kali tapi kuantiti sedikit. Dinner kalau tak mahu makan berat, ambil light meal walaupun sekadar biskut atau buah-buahan. Ini untuk elakkan badan bertukar kepada “starving mood”

(6) Ambil NASI sekurang-kurangnya sekali sehari. Saya tak setuju dengan diet tanpa nasi sebab badan kita perlukan karbohidrat. Nasi adalah lebih baik daripada roti, mee dan pasta.

(7) AIR KOSONG. Pengambilan air masak sangat penting. Setiap 25kg badan kita perlu ambil bersamaan 1LITER air.

(8) Portion plate jaga : Separuh pinggan nasi +1/4 Sayur+1/4 lauk../Kalau lapar, tambah lauk n sayur..Bukan tambah nasi yea..

(9) Snack between meal tu boleh sahaja tapi ambillah buah-buahan / dried fruits..senang cakap benda berkhasiat la

(10) Ambil buah SEBELUM makan bukan sebagai dessert.



Pada yang berminat boleh contact terus saya di 019-6697500 atau email ke asiahazhar@gmail.com

Boleh jugak browse-browse ke online shop shaklee saya iaitu Shaklee Trial Set Shoppe
Saya sediakan trial-trial pack untuk shaklee :) 


Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial