Sunday, 31 March 2013

SHAKLEE MARCH 2013 PROMOTION - SHAKLEE OSTEMATRIX BELI 6 BOTOL FREE 1

Views




Kepentingan kalsium dalam diet seharian. antaranya adalah :
  • kepentingan Kalsium untuk wanita hamil- kurangkan komplikasi semasa meneran
  • Osteoporosis penyakit senyap & serius.
  • Peranan kalsium sebagai 'milk booster'
  • Masalah Migrain & apa peranan kalsium
Apa Ostematrix secara ringkasnya :
Ostematrix (Kalsium, Magnesium & Vitamin D) ~Ostematrix Shaklee mengandungi Kalsium,Magnesium,Vitamin D)
Kalsium bukan sahaja membina tulang dan gigi, malah ia membantu menetapkan ritma jantung, menyelesaikan masalah insomnia, membantu pengaliran gizi masuk dan keluar daripada membran, dan membantu dalam pembekuan darah. Kalsium juga sangat diperlukan dalam mempertahankan fungsi saraf dan otot, serta buah pinggang. Ia juga mengurangkan kadar kolesterol dalam darah.Magnesium pula penting untuk metabolisma kalsium. Ia membantu untuk mengelakkan pembuluh darah menjadi kejang, salah satu punca yang dipercayai penyebab migrain. Satu kajian telah dibuat ke atas Magnesium, dan didapati ia membantu mengurangkan sakit kepala migrain dan mengurangkan frekuensinya.Vitamin D pula penting untuk penyerapan kalsium. Kalsium yang tiada vitamin D tidak boleh diserap oleh tubuh, dan boleh tertinggal sebagai batu dalam ginjal atau pundi kencing...


Credit
Bagi anda yang mempunyai masalah sembelit, berikan diri anda peluang menikmati kesihatan yang lebih baik dengan Ostematrix Shaklee. Ia sangat membantu kita rasa lawas dan selesa. Selama 3 tahun ostematrix telah diperkenalkan, ia adalah antara vitamin yang paling saya dan seluruh keluarga suka.

Ostematrix buat saya bertenaga dan mudah bangun dari tidur. Suami saya akan pastikan ostematrix antara vitamin yang perlu bawa apabila beliau bekerja dan travel atas urusan meeting. Masakan tidak, walaupun tidur jam 12 malam, kita mudah bangun pada waktu yang kita tetapkan untuk bangun. Bagi suami isteri yang bekerja, sangat digalakkan amalkan pengambilan Ostematrix setiap hari.

Saya mula jatuh cinta dengan Ostematrix Shaklee 3 tahun dahulu. Masa tu saya mengadu dengan kawan bahawa saya kesian dengan suami saya yang banyak travel oversea yang menyebabkan suami saya keletihan [ jet lag]. Maka kawan saya suggest saya berikan suami saya Ostematrix Shaklee kerana katanya ia bantu untuk kurangkan masalah keletihan akibat travel. Siapa sangka, sejak dari itu kami sekeluarga sentiasa pastikan ada 2-3 botol Ostematrix di rumah agar ia dapat dikongsi bersama seluruh ahli keluarga.

Ia adalah formula baru Shaklee yang mana dulu vitamin ini hanya dikenali sebagai Kalsium Magnesium. Tetapi kini, dengan formula baru ditambah dengan kelebihan "mudah telan" ia memberi kesan kepada taraf kesihatan si pengamal.


Cikgu kat sekolah dulu selalu tekankan, jangan lupa minum susu agar gigi dan tulang kita kuat. Tapi hakikatnya kalsium bukan hanya untuk itu.

Dengan pengambilan kalsium yang cukup, tekanan darah berada tahap yang normal. Kelancaran saraf dan pengecutan otot memerlukan kalsium yang mencukupi. Dengan kalsium yang cukup, kita tak mudah senggugut, kejang, retensi air, mudah meradang dan murung.

Percaya tak, ostematrix antara vitamin yang bantu banyakkan susu buat ibu yang menyusu? Bagi yang menyusu, ianya membantu membanyakkan susu secara tidak langsung.


Bila badan kita segar, tiada kemurungan, ia membantu oksitosin dirembeskan dengan baik sekali. Sebab itu ia antara vitamin yang dimasukkan dalam pek 3M. Dalam alfalfa turut ada mengandungi kalsium tetapi dalam nisbah yang sedikit. Kekangan alfalfa bila ambil dengan banyak tetapi kurang air akan buat sembelit ditambah susu akan berkurang dengan sendirinya. Oleh kerana itu kita tidak boleh terlalu bergantung dengan alfalfa semata-mata untuk sumber kalsium.

Dalam ESP Shaklee juga mengandungi kalsium. Sebab itu set B+ ESP hasilnya juga sama dengan Set B + Ostematrix.

Bagi yang belum mencuba Ostematrix Shaklee, cubalah dapatkannya supaya anda rasakan perbezaannya. Saya jamin, anda akan sangat berpuashati dengan Ostematrix. Berikan diri anda peluang untuk nikmati kesihatan yang lebih hebat.

Kelebihan Ostematrix Shaklee ialah kerana ia mengandungi gabungan kalsium karbonat, kalsium sitrat dan kalsium sitrat malet disamping magnesium dan vitamin D yang mana ia tidak menyebabkan kita sembelit dan lebih selamat dari risiko batu karang.

Bagi yang dah amalkan, tahniah kerana anda memberi tubuh badan anda antara supplement formula terbaik dari Shaklee! Bagi yang belum cuba dan mengambil kalsium dari jenama lain, apa kata cuba Ostematrix Shaklee dan saya yakin anda akan jatuh cinta dengan kebaikan yang anda perolehi!!!!

Jika anda adalah seorang yang mudah stress, mudah kejang, ada masalah water retention, sembelit dan pra haid, pastikan anda memberi peluang diri anda mengubah nasib anda dengan Ostematrix.

Jika anda seorang yang bekerja dan sering keletihan, ostematrix antara jawapan terbaik membantu anda kekal bertenaga dan bersemangat!

Jika anda seorang ibu mengandung, ostematrix membantu mengelakkan kekejangan dan sakit tulang belakang.

Jika anda seorang ibu yang menyusu, ostematrix membantu pengeluaran susu anda dengan lebih baik provided prinsip utama penyusuan diamalkan.

Jika anda seorang wanita, ostematrix membantu mengurangkan risiko kereputan tulang ( osteoporosis)

Jika anda mempunyai masalah berat badan berlebihan, anda perlukan ostematrix demi memastikan kepadatan tulang anda mengampu tubuh badan anda!

Paling best tentang Ostematrix Shaklee sudah tentu
TIADA SILIKA GEL !

Jom dapatkannya hari ini! Offer dari saya
1 Botol - Jimat RM10
2 - 3 Botol - Jimat RM50
Beli 6 Percuma 1 - Over-over jimaatttt
Jom dapatkannya sekarang, boleh hubungi saya :
Email:asiahazhar@gmail.com
Call/Whatsapp : 019-6697500
Shaklee ID: 914373

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

Friday, 22 March 2013

NAMA GELEME SABUN KETIAK TAPI NAMA KOMERSIAL MARINE ESSENCE SOAP

Views
Anda ada masalah ini???

Ketiak hitam?
Leher berkerak?


JANGAN RISAU!!!




Marine Essence Soap atau lebih dikenali sebagai Sabun Ketiak adalah penyelesaianya.

Sabun ini dapat menghilangkan kerak hitam yang selalunya berada di bawah lengan, leher, celah peha atau di perut (kebiasaanya ada pada wanita hamil).

Bahan2 sabun diperbuat daripada sumber natural.  Juga sesuai digunakan oleh orang yang mempunyai eczema (ruam).


Selain berbau wangi, saiz sabun ini juga BESAR.




Perbandingan sabun ketiak vs sabun kecantikan vs sabun mandi biasa


Tidak perlu ragu-ragu lagi :)





Harga (tidak termasuk postage):
1 kotak (3 biji) - RM105.00
1 biji - RM35.00




Nak diskaun???Cheaper price???FREE postage???
Boleh contact Asiah - 0196697500
atau email ke asiahazhar@gmail.com


Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

Thursday, 21 March 2013

SET SHAKLEE UNTUK IBU DALAM PANTANG/LEPAS BERSALIN

Views

SET SHAKLEE UNTUK IBU DALAM PANTANG/LEPAS BERSALIN

Kini ramai ibu yang memilih untuk berpantang bersama Shaklee. Banyak sudah pengalaman yang dikongsi oleh ibu-ibu yang telah melaluinya. Kebanyakan ibu yang berpantang kali kedua atau seterusnya, yang pertama kali mengambil set bersalin Shaklee merasai kelainannya.

Di bawah adalah keterangan set pantang bersalin Shaklee secara ringkas:

SET
KANDUNGAN
KETERANGAN
C (confinement)VitaLeaMultiVitamin & Multi Mineral. Membekalkan keperluan nutrisi tubuh
B ComplexTerdiri dari 8 vitamin B dengan asid folik. Membantu mengurangkan depresi, metabolism, pembinaan sel darah merah.
Vita-C Sustained ReleasedVitamin C pelepasan perlahan2 sesuai untuk bekalan vitamin C sepanjang hari
ZincMengelakkan kelesuan, menyembuhkan luka, menjaga kesihatan sel.
Set C + allfalfaAlfalfaMengecutkan Rahim, membanyakkan susu ibu, mgnurangkan sakit sendi, membuang toksin**Awas jika anda ada alergi alfalfa, penyakit autoimune & SLE, anda TIDAK BOLEH mengambil alfalfa
SET C+ OstematrixOstematrixKalsium+ Magnesium + Vitamin D + mineral lain untuk kesihatan tulang & bermanfaat untuk penyusuan ibu
Set C + ESPESPProtein soya non-GMO yang terdiri dari asid amino utk pembinaan sel tubuh dan bermanfaat untuk penyusuan susu ibu





















Kebaikan set berpantang Shaklee ini adalah ia dibuat dari bahan semulajadi dan menjalani ujian klinikal. terbukti selamat dan berkesan. Sesuai juga untuk ibu-ibu bagi mengatasi masalah rambut gugur tatkala bayi berusia 3-6 bulan kelak





***************************************************************

Fuhhh abis baca-baca...rasa semangat kobar-kobar tak nak cuba shaklee???
Kalau yes, boleh email ke asiahazhar@gmail.com atau contact 019-6697500.
Full set price untuk sebulan...boleh mintak special priceee ea...
Pada yang nak budget set...boleh check BUDGET SHAKLEE

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

Wednesday, 20 March 2013

Mari Hilangkan Sakit Sendi-sendi Dengan Shaklee Joint Health Tablet

Views

Dengan mengunakan tumbuhan dan bahan-bahan berasaskan mineral , 
Shaklee Advanced Joint Health Tablet ialah formula sayur-sayuran 100 %

Bagaimana ia berkesan? Memberi manfaat kepada sendi-sendi dalam 3 cara...

1 - Menyokong keselesaan sendi
  •  Ekstrak Boswellia :: Menghalang pembentukan bahan kimia yang menyerang tulang rawan. 
    • Bahan aktif utama ekstrak Boswellia ialah asid boswelik yang berfungsi sebagai anti-radang semulajadi. ia menyokong kesihatan sendi dengan menghalang bahan kimia daripada menyerang tulang rawan yang menyebabkan ketidakselesaan sendi.


    2 - Bertindak sebagai kusyen
    • Ekstrak jagung :: Membantu mengekalkan tulang rawan
    • Ekstrak jagung membekalkan satu sumber yang pekat dengan glukosamina yang berfungsi meningkatkan sokongan kusyen sendi dan pemeliharaan tulang rawan.Glukosamina adalah blok binaan utama bagi membina tulang rawan dan lendir bagi melincirkan sendi.
    • Banyak kajian menunjukan supplement ekstrak jagung dapat menggalakan kelenturan, pergerakan bebas dan menjadikan sendi lebih fleksible dan kajian mengesyorkan yang supplement ekstrak jagung dapat menyumbang kepada kesihatan sendi dalam jangkamasa yang panjang.

    3 - Memelihara tisu penyambung yang sihat
    • Zink, Tembaga, Mangan dan Vitamin C ::  nutrien terpenting dalam kesihatan sendi 
    • Ia membekalkan sokongan nutrien untuk kolagen dan komponen tisu penyambung lain yang memberi kekuatan dan struktur terhadap sendi.
    *********************************************************************************
    Testimonial Pengguna Shaklee Advance Joint Health Tablet

    Bismillahirrahmanirahim...

    Saya sering sakit bahu belikat apabila duduk lelama mengadap PC, pasti terasa bahu belikat tegang dan tak selesa. Selain itu, sejak extend breastfeeding Dzakirah, kaki sering didatangi en. biawak a.k.a simpul biawak... hehe its happen bila guna kasut yg tak berapa nak tinggi pun... Bunyi keriok-keriok sering juga berkumandang tatkala bila nak duduk antara 2 sujud... Normally ni semua anggapan pengambilan kalsium yang tak cukup...

    Tapi sedar tak anda, ia bukan sekadar tak cukup kalsium... itu tandanya anda mengalami sakit sendi yg "mild"... puncanya?? Tahukah anda kekerapan melakukan aktiviti seperti kedudukan poster yg tak betul yg terlalu lama, sering dukung anak, tidur yang salah posisi dan juga sering mengangkat benda-benda berat, boleh mengundang sakit bila kekerapan aktiviti-aktiviti ni secara longterm... maka terjadi ler   
    • sakit sendi lutut
    • sakit sendi tangan
    • sakit sendi kaki
    • sakit sendi bahu
    • sakit sendi siku
    Alhamdulillah selepas 5 hari mengambil Advance Joint Health Tablet (2 biji) + osteomatrix (4 biji) sebelum tidur... dah tak ada bunyi keriok-keriok pada lutut. Rasa licin saja sendi-sendi  terutama bila bangun dari duduk antara 2 sujud, naik tangga mahupun duduk lelama depan PC. Kalau tak, memang terasa.

    Alhamdulillah, dengan izin Allah jua. Saya suka !! kini saya hadiahkan juga kepada mak & ayah saya, nenek-nenek saya... Kalau mak atau ayah atau mentua anda yang alami sakit sendi boleh juga sarankan pada mereka. Buat anda yang mengalami sakit-sakit sendi terutama di bahagian lutut bolehlah kalau nak cuba Joint Health Complex. InsyaAllah dalam masa seminggu boleh rasa kesannya. InsyaAllah ini satu dari usaha kita. Semoga Allah mempermudahkan niat baik kita.
    Advance Joint Health Tablet ni diperbuat dari bahan-bahan herba semulajadi (jagung herba ya) dan bahan-bahannya diuji secara klinikal untuk keberkesanan terhadap masalah sendi. Ya ia diperbuat dari jagung, boswellia dan bahan2-bahan lain yang penting untuk kesihatan sendi seperti vitamin C, zinc, mangan dan sebagainya.


    *********************************************************************************

    Hilang sakit sendi hidup pun ceria ... tak percaya cuba tanya pada mak ayah anda yang sakit sendi... Mulakan pengambilan suplement anda hari ini !!



    These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.
     
    ** Testimoni ini adalah pengalaman sendiri dan hasil dari setiap consumer mungkin berbeza. Namun ini tidak bermakna vitamin ini boleh mengubat atau menyembuhkan penyakit. Sila konsult dengan pengedar anda untuk lebih lanjut.  


    Fuhhh abis baca-baca...rasa semangat kobar-kobar tak nak cuba shaklee???
    Kalau yes, boleh email ke asiahazhar@gmail.com atau contact 019-6697500.
    Full set price untuk sebulan...boleh mintak special priceee ea...
    Pada yang nak budget set...boleh check BUDGET SHAKLEE

    Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

    Tuesday, 19 March 2013

    MARI USHA DEBAT ANTARA VITAMIN SINTETIK VS VITAMIN SEMULAJADI

    Views
    Apa itu VITAMIN SINTETIK?
    Apa itu VITAMIN SEMULAJADI?

    Sebelum ni saya ingat semua SAMAAAA je, cuma BRAND je berbeza. Tapi sebenarnya tanggapan saya salah sama sekali.

    Secara mudahnya, vitamin sintetik ni adalah mana2 vitamin yang didalamnya mempunya silika gel untuk menyerap lembapan manakala vitamin semulajadi adalah vitamin yang tidak mengandungi bahan pewarna tambahan, pengawet, perasa dan sudah semestinya TANPA SILICA GEL. Itulah dia VITAMIN SHAKLEE. Itulah dia KEISTIMEWAAN vitamin SHAKLEE!

    Penting ke nak tau SINTETIK ke SEMULAJADI? Jom kita tengok perbezaannya.

    1. Penghasilan
    -Vitamin semulajadi dihasilkan dari ekstrak bahan2 semulajadi dengan mengambil intipati yang diperlukan dan menyingkirkan fiber. Contohnya pembuatan vitamin C natural diperolehi dari mengambil pati asid askorbik dalam buah limau dan menyingkirkan serat2nya.
    -Vitamin sintetik dihasilkan dari manipulasi bahan kimia yang mempunyai ciri2 seakan-akan bahan yang terdapat dalam vitamin. COntohnya asid askorbik (vitamin C) mempunyai formula empirik C6H8O6, jadi gabungan dari molekul2 karbon, hidrogen dan oksigen ini boleh dihasilkan dari apa2 bahan bagi menghasilkan asid askorbik.

    2.Keserasian dgn badan
    Vitamin semulajadi dihasilkan dari bahan2 makanan kita, jadi ia bertindak dengan lebih baik dan semulajadi dengan tubuh. Ia tidak mendatangkan kesan sampingan, dan memberi kesan yang lebih baik.
    Vitamin sintetik, walaupun formulanya sama, ia tetap tidak sama dengan vitamin natural, apa lagi dengan makanan asli. Ini kerana penghasilannya pun bukan dari sumber makanan. Jangan terkejut kalau saya katakan tar yang digunakan untuk menurap jalan raya adalah salah satu bahan untuk menghasilkan vitamin B complex pada vitamin sintetik.

    3. Harga

    Vitamin semulajadi tentunya lebih mahal kerana penghasilannya dari bahan2 semulajadi memerlukan kos bahan yang lebih tinggi.
    Vitamin sintetik biasanya lebih murah dan adakalanya diberi percuma saja.


    4.Kesan kepada tubuh badan
    Vitamin semulajadi mengambil intipati dari bahan2 semulajadi, jadi ia tidak meninggalkan bahan2 yang perlu, walaupun bukan bahan utama dalam vitamin tersebut. Contohnya kalsium memerlukan magnesium vitamin D untuk menjadikan penyerapannya lebih optimum. Kalsium yang tidak diserap dengan sempurna akan disimpan dlam ginjal dan boleh menyebabkan batu karang atau batu buah pinggang.
    Vitamin sintetik, oleh kerana pembuatannya adalah untuk menghasilkan sejenis bahan tertentu, makan kebanyakan vitamin sintetik datang dalam bentuk ’solo’, misalnya kalsium tanpa magnesium dan vitamin D, jadi kita kena amik magnesium dan vitamin D dari sumber lain. Begitu juga dengan vitamin2 lain, yang memerlukan ‘kawan’ untuk bertindakbalas dengan sempurna, tapi tidak ada dalam vitamin sintetik.

    5. Kesan jangka panjang
    Vitamin semulajadi tidak mendatangkan kesan sampingankerana penghasilan dari bahan2 seperti yang dinyatakan di atas (bahan semulajadi).
    Vitamin sintetik mempunyai banyak kesan jangka panjang, salah satunya akibat ketidakstabilan bahan2 yang terkandung dalam vitamin sintetik itu sendiri, dan manipulasi kimia yang dilakukan dalam proses penghasilannya.

    Pendek kata, perbandingan antara vitamin semulajadi dengan vitamin sintetik adalah umpama bunga hidup dengan bunga plastik. Bunga plastik itu memang lebih mudah, murah, dan tahan lama. Tapi keunggulan bunga hidup tidak dapat ditandingi, walau macamana ‘nampak asli’ bunga plastik tersebut. Perbandingan yang lain ialah objek sebenar dengan imej dalam cermin. Walaupun kelihatan sama, tp imej dalam cermin tetap bukan objek sebenar.


     Ok, sekarang dah terang dan jelas kan apa itu VITAMIN SINTETIK dan VITAMIN SEMULAJADI? Adakah kita masih ingin meneruskan untuk mengambil vitamin sintetik yang lebih murah tapi membahayakan kesihatan ni?
    Jadi lah pengguna yang mahu cantik, langsing and sihat....
                                           ******************************************* 

    Fuhhh abis baca-baca...rasa semangat kobar-kobar tak nak cuba shaklee???
    Kalau yes, boleh email ke asiahazhar@gmail.com atau contact 019-6697500.
    Full set price untuk sebulan...boleh mintak special priceee ea...
    Pada yang nak budget set...boleh check BUDGET SHAKLEE

    Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

    Monday, 18 March 2013

    PERLUKAH SUPPLEMENT TAMBAHAN SHAKLEE DALAM KEHIDUPAN KITA

    Views


            --------------------------------------------------------------------------------------------

    Fuhhh abis baca-baca...rasa semangat kobar-kobar tak nak cuba shaklee???
    Kalau yes, boleh email ke asiahazhar@gmail.com atau contact 019-6697500.
    Full set price untuk sebulan...boleh mintak special priceee ea...
    Pada yang nak budget set...boleh click --> BUDGET SHAKLEE



    Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial