Wednesday, 6 February 2013

TREENEA VCOA - Jantung Sihat...Kolestrol Rendah..Tekanan Darah Normal

ViewsKolestrol tinggi??Eeee tak takut ke?? Even duk hari-hari makan apa? Ayam goreng KFC, Pizza Hut, Dominos,Mash Potato, Nasi Lemak, Gulai Lemak Cili Padi....Penyumbang kolestrol okkk??? Penyakit sakit jantungg...yang mampu lead to stroke...tapi tapii tak nak tinggalkan makanan kesukaan andaa.....nak tahu rahsia apa?? Makan minyak kepala dara antioxidant atau dlm nama gleme VCOA - Virgin Coconut Oil Antioxidant Treenea.... Kenapa pilih VCOA?

Lemak tepu yang terkandung di dalam Minyak kelapa dara tidak berbahaya seperti dalam minyak sayuran lain. Itu tidak menyebabkan peningkatan kadar LDL. Ia dapat mengurangkan timbulnya kecederaan di arteri dan membantu mencegah aterosklerosis.

Ada salah faham yang tersebar di antara orang ramai bahawa minyak kelapa tidak baik untuk jantung. Ini kerana ia mengandungi sejumlah besar lemak tepu. Sebenarnya, Minyak kelapa dara memberi kebaikan untuk jantung. Ia mengandungi asid laurik sekitar 50% hingga 70%, yang boleh membantu dalam mencegah pelbagai masalah jantung termasuk kadar kolesterol tinggi dan tekanan darah tinggi.

CREDIT TO : Eazy Insyira

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

No comments:

Post a comment