Thursday, 28 February 2013

TREENEA, FELLINA, CATALYST, ALASKA SKINCARE READY STOCK IN THE HOUSE

Views
Ready stock...

TREENEA
Treenea VCOA RM40 (HOT SELLING!)

CATALYST
Catalyst Collagen RM59.90

ALASKA SKINCARE- Alaska Miracle Spray RM20 (botol biru)
- Alaska Makeup Remover RM20 (botol putih)
- Alaska Pure Marine Collagen RM20
- Alaska Gold Bar RM70 seketul layak untuk membeli Alaska Total Care dgn harga RM88.

FELLINA

- Fellina Inchloss RM75 (HOT SELLING!)
- Fellina PMVC RM85 (HOT SELLING!)


Hubungi
Asiah 0196697500
COD kawasan sekitar Seri Kembangan,Putrajaya dan setesen2 LRT & KTMB sekitar KL.
Free postage untuk pembelian bernilai RM80 ke atas

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

VCOA, Fellina, Krunchy Karamel Mid valley and Garden Jumaat 1hb Mac

Views

Pada area mid valley and garden besok Jumaat. Saya akan berada di sana antara pukul 12 - 6pm. Boleh nak cod vcoa, fellina inchloss, pmvc, catalyst collagen dan krunchy karamel. Contact 0196697500 Asiah :)


Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

Sunday, 24 February 2013

Shaklee Skincare Set - Saya sudah cantik..awak bila mahu cuba?

Views
Testimonial dari Pengguna ESP + Shaklee Skincare Set




salam kak hani...

esp + set skincare dah sampi. cepat je sampai padahal saya baru saja order...hehe
saya nak kongsi ceket mengapa saya sanggup repeat order shaklee berbanding produk lain ! mula-mula saya hanya mengambil ESP.... walaupun cuma ESP, TETAPI kesannya pergghh jangan cakap, kulit semakin lembut !! padahal saya belum lagi ambil skali set skincare....
lepastu sy mula nak try set skincare pula... buat order pertama kali , ni maksudnya sepanjang 4 bulan tempoh percubaan saya, setiap hari sy tengok cermin selepas bangun pagi dan sebelum tidur ! tak dinafikan, memangggg kecuuuttt jerawat dan kulit semakin halus ! ehhh kejap, bukan stakat halus tetapi semakin PUTIH !
sekarang sy pergi kuliah setiap hari hanya memakai bedak... itupun cuma bedak kanak-kanak..hehe.. buat apa nak pakai bedak tebal-tebal sedangkan kulit memang dah sedia macam memakai bedak sejak amal set skincare + esp ni ! 4 bulan kemudian, sy repeat order benda y sama dgn kak hani, esp + set skincare ! TAPI saya lansung tak kisah sebab sekali kita sudah mengamalkan shaklee ni , memang konfem tak mau tengok produk lain dah.. sebab sepanjang saya mencuba pelbagai jenis produk kecantikan n kesihatan , ternyata shaklee la yang memberi kesan luar biasa terutma kulit y cantik perempuan idamkan !

hasilnya memng berbaloi sehinggakan saya tak kisah soal harga... ohh ya, sebelum tu, sy nak share juga dengan anak-anak gadis kat luar sana... sy sebenarnya baru berumur 21 tahun, hehe... mesti orang akan kata, muda-muda tak payah la jaga kulit sangat kan masi remaja... NO NO NO ! ANDA SILAP ! dari muda la kita PERLU jaga kulit n kesihatan. jangan menyesal jika muka anda lebih tua dari usia ye...lagipun, shaklee ni bukan sahaja jaga luaran tapi juga dalaman ! see ?? jika nak cantik luar , dalaman harus bersihkan dulu dan buang segala toksid2 tu....
memang betul apa kak hani kata kat blog, dari muda lagi kita kena ada kesedaran jaga kulit ! hasilnya ?? kita akan dapat lihat nanti bila dah 30 tahun...kita akan dapat beza kulit yang amal supplement dan tidak... memanggg berbezaaa !! sekarang sy dah nampak beza, sedangkan kawan-kawan sy sekitar umur cuma 21 - 22 tahun tetapi dah nampak kusam.....bukan nak mengata tapi ni la kenyataan ! ayuh anak-anak gadis, jangan malas nak jaga dari muda, kesan baiknya anda sendiri juga dapat, bukan orang lain ! ehemm, bukan setakat kawan permpuan sahaja tegur kulit saya TETAPI kawan lelaki juga... dia siap tengok muka saya lama-lama...kejap dari dekat kejap kebil-kebil mata.... saya ingatkan apa, rupanyaaaaa dia perasan saya dah TAK ADA JERAWAT walau satu pun !! siap berkata ginie, dulu masa kenal, banyak jerawat , semakin hari semakin ilang cuma malas nak tegur kang ada org perasann"orang sekitar sy turut perasan perubahan kulit saya... esp + skincare memang berbaloi !! jadi, saya sertakan gmbr sekali, ada juga gambar jarak dekat sya sertakan yg TIDAK EDIT yee, untuk membuktikan kulit wajah sy sekarang sangaaatttla licin dan flawless....
trima kasih kak hani yang guide sy cara makan y betul set skincare tu... kak hani sy jadikan inspirasi stiap hari dan dalam sy juga silent reader kak hani...stiap hari menjadi kebiasaan dah buka blog utk tgok update terbaru terutama tips untuk kulit dannn sy juga siap follow instagram ka hani utk tgok shawl y kak hani gayakan....semuanya cantik-cantik !! sy stiap hari tggu kot-kot kak hani ada buat pre-loved shawl2 tu sebb da satu shawl tu yg say teringin sangat memilikinya....hehe

trima kasih ya kak hani....


Credit to my sifu, Kak Honey :)

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Pada yang berminat mahu consume shaklee skincare set...especially masalah jerawat, kulit kusam, berminyak, kering, berjeragat, kulit tona tak sekata...

Kalau mahu guide dari saya...contact saya 019-6697500 atau email ke asiahazhar@gmail.com.
Pastikan subject email: PERTANYAAN SHAKLEE SKINCARE SET
makesure bagitau masalah kulit anda and mintak special price untuk set berkenan



Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

VCOA vs Kencing Manis (Diabetis)

Views
VCOA VS KENCING MANIS ( diabetis mellitus)




Nak share something pasai VCOA. 

Tindak valas VCOA dengan penyakit DM( diabetis mellitus/kencing manis). 
VCOA bleh mbantu dalam mengurangkan kadar glucose dalam badan. Tp bagaimana??!

Ada kajian telah dijalankan di China. Seramai 40 individu yang mempunyai kencing manis ( type 2 DM ). 
Dibahagikan kepada 2 kumpulan. 

1 - kumpulan mengambil VCO( MCT)
2- minyak jagung ( LCT) 


Individu mengambil selama 90 hari. 

Selepas 90 hari, didapati dalam kumpulan mengambil VCO
1- PENURUNAN BERAT BADAN
2- KURANG LILITAN PINGGANG
3- TURUN KADAR INSULIN RESISTANT
4- PENURUNAN KADAR CHIKESTROL DLM BADAN. 


kumpulan yang mengambil minyak jagung. TIADA PERUBAHAN. 


Bagaimana Virgin coconut oil merawat Kencing Manis?
1. Membantu meningkatkan perembesan insulin dari beta sel kelenjar pankreas
2. Meningkatkan metabolisme
3. Membantu pengambilan glucose ke dalam sel badan untuk digunakan@ BAKAQ



Testimonial gambar pesakit diabetic





Footer Iklan
Call / SMS/ Whatapps at 019-6697500
Check Out FB Page: AC Secret Beauty Boutique
COD kawasan Putrajaya, Cyberjaya, Seri Kembangan, Taman Equine, Seri Serdang and sekitar kawasan.

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

Friday, 22 February 2013

VCOA Treenea - Tangkap Artis and Dato' Dengan Treenea

Views
Assalamualaikum....Lama sudah tak berblog kerana busy kerja and masa sama....Alhamdulillah rezeki mencurah-curah (^^)/

Today saya mahu share gambo-gambo dari koleksi peribadi sendiri...

First gambooo...Jenggg...Jenggg...
Kawan universiti saya dan jugak kawan double datingg gtu zaman UiTM...DJ Wani Hot FM Kelate...
Sudah jadi Retisss gtuuuu....sebagai retisss kena lah jaga penampilan kan..kannn....
Selain itu..tenaga untuk berkerja sambil jaga anak-anak secara sendirian sebab faktor kerja terpaksa berjauhan dengan suami...tabik springgg!!!

Apa yang anda nampak??? VCOA Treenea sebagai salah satu supplement harian DJ Shazz Kelateee...
Glemeee ko kan wanii aku promote ko kat sini ahhahha :p Jangan mintak royality kat aku sudah naaaa hehehehe


Second gambooo gambooo....Ini time saya kat Publika Solaris Dutamas. First time ok buka booth kat flea market...tajaan Dato'Sharizat dibawah kelolaan Sohonista...


Apa pendapat saya mengenai VCOA Treenea?
AMAZING!!!! Sebab..sebab dari baby sampai ke orang tua boleh makan. Dari penyakit kulit, asma, gugur rambut, jerawat, kulit kusam, kolestrol, diabetic, period tak teratur and the list continuesss...
Semua semua itu...VCOA mampu pelan-pelan merawat...and paling pentinggg...istiqamah masa makan...
Jangan ingat..makan sebulan gitu..terus zaassss hilanggg apa2 masalah pada awak-awak itu...
Kalau yang tak pernah makan supplement sebelum ini...haaaa toksin-toksin dalam badan awak-awak itu...dah berdaki-daki keras di dalam badan...amik masa nak flush out dari system badan....
Jangan putus asa...setiap penyakit ada ubat dia...Kita kena berusaha...
Laburan hanya RM40 sebulan - 60 pils untuk kesihatan, penampilan dan mampu menaikkan keyakinan diri anda ke 100% dari sekaranggg....
Ingat...Kalau anda nak berubah..diri sendiri kena usaha kan..orang lain hanya beri jalan ke awak

Footer Iklan
Call / SMS/ Whatapps at 019-6697500
Check Out FB Page: AC Secret Beauty Boutique
COD kawasan Putrajaya, Cyberjaya, Seri Kembangan, Taman Equine, Seri Serdang and sekitar kawasan.

 

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

VCOA Treenea - Mari Nyahkan Kolestrol Yang Tak Sepatutnya dari badan

Views
Mana-mana ada masalah kolestrol...sudi-sudi baca :) Setiap penyakit ada penawar dia...kita kena berusaha mencari and mencuba...Tak kenal maka....tak cintaaa....berminat contact 019-6697500 Asiah

WOOOOW! Perkongsian hebat dari Dr. Mohammad Faisol Mihat

Ada pengguna yang mengamalkan VCOA TREENEA memberi respon kesihatan bertambah baik dan sihat. 

Kesihatan hubungan suami isteri juga bertambah baik. Jadi, pagi2 jumaat ni tergerak nak tahu samada kesan positive hubungan suami isteri mmg telah dibuktikan secara saintifik atau sekadar ura-ura (cerita kosong).

Satu kajian kecil telah dijalankan di Filipina dimana dan dilakukan oleh PCA(philipine coconut authority). Kajian dilakukan di Universiti Santo Tomas. Seramai 189 penduduk Filipina telah terlibat dalam kajian ini sama ada mereka mempunya risiko untuk mendapat hypertension atau sihat. 

Terbahagi kepada 2 kumpulan. 

Yang mengambil VCO dan mengambil placebo. 
KEPUTUSAN. ; 13% yang mengambil VCO ckp mereka lebih active semasa mengambil VCO. Dan kumpulan yang mengambil VCO , level cholestrol meningkat (HDL naik & LDL turun)


What are LDL and HDL cholesterol?

LDL cholesterol is called “bad” cholesterol, because elevated levels of LDL cholesterol are associated with an increased risk of coronary heart disease. LDL lipoprotein deposits cholesterol on the artery walls, causing the formation of a hard, thick substance called cholesterol plaque. Over time, cholesterol plaque causes thickening of the artery walls and narrowing of the arteries, a process called Atherosclerosis.

HDL cholesterol is called the “good cholesterol” because HDL cholesterol particles prevent Atherosclerosis by extracting cholesterol from the artery walls and disposing of them through the liver. Thus, high levels of LDL cholesterol and low levels of HDL cholesterol (high LDL/HDL ratios) are risk factors for Atherosclerosis, while low levels of LDL cholesterol and high level of HDL cholesterol (low LDL/HDL ratios) are desirable.

Total cholesterol is the sum of LDL (low density) cholesterol, HDL (high density) cholesterol, VLDL (very low density) cholesterol, and IDL (intermediate density) cholesterol.

Read more : What are LDL and HDL cholesterol?http://www.health.am/cholesterol/more/what_are_ldl_and_hdl_cholesterol/#ixzz2LcD7LSyA

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

Wednesday, 13 February 2013

VCOA Treenea - Sembuhkan Mulut Bayi Dijangkiti Kulat Susu

Views

VCOA Treenea - Sembuhkan Mulut Bayi Dijangkiti Kulat Susu

Hi ibu-ibu sekalian =)

Pernah alami tak kulat susu/kurap susu atau omputehnya sebut THRUSH pada bayi anda ?? kita boleh kategorikan masalah nie sebagai jangkitan fungal dalam mulut bayi..ianya seperti keputihan didalam mulut dan mulut dan bibir bayi boleh jadi kering..kesian kan..kita yang dewasa nie kalau mulut kering pon tak selesa..Kalau ikutkan memang banyak faktor  kulat susu nie..antaranya bayi tuh sendiri belum ada keseimbangan hormon apabila bayi mula mengeluarkan hormon dia sendiri.

Macam mana nak bezakan kulat susu dengan masalah kulit yang lain (example eczema, ruam lampin etc) yang biasa terjadi pada bayi ??

Kulat susu nie gejala dia macam mempunyai beberapa bintik-bintik putih, atau lapisan, diatas lidah, langit-langit mulut bayi, dan di bahagian dalam pipi mereka, kemungkinan ianya adalah ‘thrush’.

 

Ianya tidak sakit, tetapi boleh mengganggu bayi korang waktu ia menyusu atau makan. Tetapi jika kita yang dewasa nie mengalaminya, memang terasa amat sakit!

contoh kulat susu dalam mulut bayi

Punca kulat susu ??

Melalui apa yang saya baca dari Mr Google, ibu mommy ummi semua kat luar sana boleh elakkan jauhi kulat susu pada bayi dinasihatkan menjauhi segala ubatan herba atau penggunaan antibiotik kerana benda-benda tuh semua dipindahkan kepada bayi melalui susu ibu. Bayi yang direct breastfeed yang selalu kena JIKA si ibu mengamalkan ambil ubatan tanpa nasihat doktor atau mengambil jamu pelangsingan untuk kuruskan badan. memang nak kurus lepas bersalin tapi kena pandai pilih produk yang selamat.

Bagaimana membezakan jangkitan kulat (Thrush) dengan saki baki susu ??

Jangkitan kulat (Thrush) adalah berwarna keputihan dan menyerupai saki baki susu, tetapi yang membezakannya ialah keputihan diseluruh bahagian dalam mulut, lidah, lelangit dan bahagian pipi dalam mulut.

Cara minimumkan kulat susu / thrush

Jika anda dapati sukar untuk menhilangkan lapisan keputihan tersebut, berbincanglah dengan doktor anda. Jika anda memberi bayi anda susu botol, anda boleh meminimumkan risiko jangkitan dengan memastikan botol susu bayi anda bersih, dan disterilisasikan didalam air mendidih setiap hari. Dan memastikan bahawa tidak ada sesiapa yang meletakkan putting botol bayi anda kedalam mulut mereka, sebelum diberikan kepada bayi anda.

Apakah langkah-langkah yang perlu ibu-ibu ambil...?
  • Basuh dan bersihkan kesemua alatan mainan si comel dan alatan penyusuan/pam susu mommies dengan menggunakan air panas mendidih pada setiap kali selepas penggunaan.
  • Cuci tangan sekerap mungkin selepas/sebelum penyusuan, boleh juga menggunakan hand sanitizer untuk membunuh kuman.
  • Bersihkan puting para mommies dengan menggunakan air kosong terlebih dahulu sebelum penyusuan kerana puting yang lembab didalam Bra boleh menyebabkan jangkitan kulat.
  • Pastikan pengambilan Antibiotik kepada bayi @ mommies adalah diatas nasihat doktor. Penggunaan Antibiotik yang terlalu lama juga boleh menyebabkan jangkitan.
  • Beri si comel air putih masak selepas penyusuan kerana ianya boleh membantu menanggalkan saki baki susu yang tersisa diruang mulut. Jika dibiarkan ianya boleh menyebabkan jangkitan kulat.
  • Bawalah bayi @ mommies berjumpa doktor jika terdapat sebarang jangkitan atau kekeliruan samaada ianya kulat atau sisa susu.

Bahaya ke THRUSH nie jika tidak dirawat ??

Menurut pakar, jangkitan ini tidak lah boleh membawa kematian. Tetapi jika bayi mendapat jangkitan kulat ini, ia akan berasa tidak selesa, kerap menangis dan tidak mahu menyusu kerana kesakitan. 

Menurut pakar juga, bayi boleh mengalami Demam akibat Dehidrasi. Jika bayi mengalami demam yang tinggi melebihi 38.2 darjah celsius dan keputihan yang tidak berkurangan dalam masa seminggu, selalunya keputihan itu adalah dari kuman yang berbeza dan bukan lagi jangkitan kulat.

Bagaimanapun, segera lah mendapatkan khidmat yang pakar agar segalanya terjamin selamat.

sumber diolah untuk rujukan : SINI  SINI  SINI


Bagaimana VCOA (minyak kelapa dara) Treenea boleh membantu kulat susu nie?

Minyak kelapa dara sendiri adalah bersifat anti-virus, anti bacteria, anti-fungus dan anti-protozoa. Pengambilan secara konsisten oleh si ibu membolehkan khasiat minyak kelapa dara dipindahkan melalui susu ibu kepada bayi. Itu kalau korang menyusu la..kalau bayi tak direct breastfeed ada lagi cara boleh kita buat.
cara guna pada bayi :-

♥ cucuk softgel untuk keluarkan minyak dan titiskan kedalam mulut bayi/botol susu bayi ATAU

♥ boleh sapu secara nipis pada tempat bermasalah seperti muka, tangan etc.

ASID LAURIK DALAM VCO = SUSU IBU

VCOA Treenea = 100% MINYAK KELAPA DARA ASLI

Testimonial Ibu yang menggunakan VCOA Treenea untuk Sembuhkan Mulut Bayi Dari Kulat Susu



Footer Iklan
Call / SMS/ Whatapps at 019-6697500
Check Out FB Page: AC Secret Beauty Boutique
COD kawasan Putrajaya, Cyberjaya, Seri Kembangan, Puchong and sekitar kawasan.
Order Form Di Atas Sekali..atau scroll sampai ke bawah page

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

VCOA Softgel Bertukar Warna??? JANGAN PANIK!!

Views


VCOA Softgel Bertukar Warna??? JANGAN PANIK!!


Anda panik bila perkara ini terjadi?? (softgel bertukar menjadi keruh/minyak membeku)

Ia tidak rosak. Masih selamat dimakan. Situasi ini adalah normal atau biasa terjadi terutamanya apabila berlaku perubahan suhu/cuaca di persekitaran. Tak perlu PANIK. 

Biarkan VCOA anda dalam suhu biasa/bilik. Dan ia akan bertukar menjadi jernih seperti biasa. Cuma dalam kes ini, di Genting Highland beliau genggamkan softgel dalam genggaman untuk mendapatkan kepastian :)

Atau tak perlu risau, telan/makan sahaja VCOA anda seperti biasa kerana ia akan bertukar ke bentuk/sifat asal apabila dihadamkan.

*ELAKKAN meletak botol VCOA softgel di tempat yang panas, contohnya : DALAM KERETA (dalam jangka masa yang lama) kerana VCOA akan lembik & softgel akan cair.

Credit to Eazy (ESS KL/Putrajaya)
Picture credit to Jass Kamal (ESS Perak)




Footer Iklan
Call / SMS/ Whatapps at 019-6697500
Check Out FB Page: AC Secret Beauty Boutique
COD kawasan Putrajaya, Cyberjaya, Seri Kembangan, Puchong and sekitar kawasan.
Order Form Di Atas Sekali..atau scroll sampai ke bawah page

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

Monday, 11 February 2013

CNY 2013 Fellina Inchloss Promotion

Views

SPECIAL PROMOTION FOR CHINESE NEW YEAR 2013!!!!!!!!!!!

Promosi untuk anda ♥

Dengan pembelian 2 botol inchloss: RM 120 nett

Promosi bermula: 2 Januari 2013 hingga 11 Januari 2013 sahaja

Maiii pakat-pakat beli Losyen Inch Loss yang superb & meletopssss ni yukkk....Boleh dapatkan produk Felinna Beauty daripada ejen-ejen jualan kami berhampiran anda...

Promosi berlangsung selama 10 hari sahaja =)
Contact Asiah 019-6697500

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

Saturday, 9 February 2013

I m in segamat johor :)

Views

Assalamualaikum and good morning orang-orang segamat!!! Anyone vcoa, fellina pmvc, inchloss, alaska skincare...boleh contact 0196697500.  Saya berada di sini sepanjang raya cina


Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

Friday, 8 February 2013

Agent Treenea VCOA

Views
Berminat menjadi agent treenea? Hanya modal sebanyak rm300 sahaja...dapat xx kotak vcoa and hadiah mystery makeup remover alaska :) and free postage seluruh Malaysia. Boleh start kongsi2 beli dengan kawan2 atau family. start little...then it will grow bigger...contact 0196697500 Asiah :) nak tahu xx boxes? Contact me

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

Thursday, 7 February 2013

VCOA TREENEA - Maksud, Maanfaat, Erat Hubungan Suami Isteri

Views
Moh ramai-ramai baca dulu...Errkkk baca panjang tanpa gambo tak best kan....

So tadaaa..credit to Dealer Treenea Teluk Sepanggar, Sabah
Untuk gambo-gambo di bawah sambil menerangkan apa yang anda nak tahu secara mampat nya haha..
Mampat le sangat..maksud secara senang nak baca..tanpa pusing sana sini...







Jangan lupa..hari ini 7hb Feb 2013...Last..Last Day untuk promosi dua kotak RM75 sekali postage freee....Cepat-cepat beliii....Jangan menyesall pulakkkk


Contact 019-6697500 Asiah atau check out Treenea Agents label di atas untuk COD di kawasan berdekatan dengan anda

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

Wednesday, 6 February 2013

Promosi VCOA Treenea FEBRUARY 2013

Views
Salam and hi semua....



Promosi berlangsung dari 1hb feb hingga 7hb feb 2013


VCOAntioxidants X 2 box

Semenanjung Malaysia: RM75 (Free pos)

Sabah & Sarawak: RM80 (Free pos)



Boleh contact saya atau cod dengan agent2 berdekatan anda. Nama2 agent ada si tab atas berlabelkan agent treenea.

Contact me kalau mahu service pantas 0196697500 asiah


SPECIAL PROMOTION FOR CHINESE NEW YEAR 2013!!!!!!!!!!!

Promosi untuk anda ♥

Dengan pembelian 2 botol inchloss: RM 120 nett

Promosi bermula: 2 Januari 2013 hingga 11 Januari 2013 sahaja

Maiii pakat-pakat beli Losyen Inch Loss yang superb & meletopssss ni yukkk....Boleh dapatkan produk Felinna Beauty daripada ejen-ejen jualan kami berhampiran anda...

Promosi berlangsung selama 10 hari sahaja =)
Contact Asiah 019-6697500

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

TREENEA VCOA - Jantung Sihat...Kolestrol Rendah..Tekanan Darah Normal

Views



Kolestrol tinggi??Eeee tak takut ke?? Even duk hari-hari makan apa? Ayam goreng KFC, Pizza Hut, Dominos,Mash Potato, Nasi Lemak, Gulai Lemak Cili Padi....Penyumbang kolestrol okkk??? Penyakit sakit jantungg...yang mampu lead to stroke...tapi tapii tak nak tinggalkan makanan kesukaan andaa.....nak tahu rahsia apa?? Makan minyak kepala dara antioxidant atau dlm nama gleme VCOA - Virgin Coconut Oil Antioxidant Treenea.... Kenapa pilih VCOA?

Lemak tepu yang terkandung di dalam Minyak kelapa dara tidak berbahaya seperti dalam minyak sayuran lain. Itu tidak menyebabkan peningkatan kadar LDL. Ia dapat mengurangkan timbulnya kecederaan di arteri dan membantu mencegah aterosklerosis.

Ada salah faham yang tersebar di antara orang ramai bahawa minyak kelapa tidak baik untuk jantung. Ini kerana ia mengandungi sejumlah besar lemak tepu. Sebenarnya, Minyak kelapa dara memberi kebaikan untuk jantung. Ia mengandungi asid laurik sekitar 50% hingga 70%, yang boleh membantu dalam mencegah pelbagai masalah jantung termasuk kadar kolesterol tinggi dan tekanan darah tinggi.

CREDIT TO : Eazy Insyira

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

Kenapa VCOA Tidak Ada No Siri KKM...Check it Out!!!

Views
Sedikit info berkenaan VCOAntioxidants!

Thanks to ESS Penang for sharing a good info!~

Terdapat beberapa kemusykilan telah diajukan kepada saya berkenaan produk VCOAntioxidants. Di sini saya cuba merungkai isu yang timbul:...

1. Kenapa VCOA tidak ada no siri KKM?

VCOA merupakan produk makanan. Ia bukan ubat atau herba. Setiap produk kesihatan, suatu badan kerajaan yang akan mengklasifikasikan produk tersebut adalah UBAT (drug), MAKANAN (food) atau HERBA (herbs). Badan ini adalah BPFK - (Biro Pengawalan Farmeseutikial Kebangsaan). Jika tersebut adalah makanan ia akan tertakluk di bawah AKTA MAKANAN 1983 dan PERATURAN - PERATURAN MAKANAN 1985.
Jadi, makanan tersebut perlu kelulusan JAKIM untuk sijil HALAL. Di mana VCOA mempunyai sijil halal dari JAKIM.

Dan jikalau produk tersebut adalah herbs atau drug. Perlu mendapat kelulusan melalui BPFK & KKM sebelum dipasarkan.

Dibawah herba terdapat 2 bahagian samada supplement herbs atau sebagai ubat. KKM akan memastikan kandungan drug dalam ubat tersebut tidak melebihi kandungan yg sepatutnya. Rujuk no.12 dalam gambar.

NO SIRI JAKIM - 010614 / GOV -A12766 / GOV for VCO soft gel - A05606.

Credit Info to : DR. FAISOL



Tinggal dua hari lagi....promosi RM75 untuk dua kotak....and gandaan dua...sekali postage freeee...
Call me 019-6697500 atau contact mana2 agent berdekatan..check out the agent treenea tab di atas sekalii...

Muaaxxxssss

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

Sunday, 3 February 2013

TREENEA VCOA - Bantu Memudahkan Bersalin

Views
Sudah terbukti  virgin coconut oil tu, elok dah mengurangkan koyakan perineum semasa bersalin. Ini terbukti apabila Tanamera Postnatal Cara Set menggunakan VCO sebagai salah satu bahan....



Mungkin ada yang tak mampu nak telan bulat-bulat VCO secara terus...jadi jalan menyelesaian adalah capsul VCO..seperti VCOA Treenea....Sekarang promosi RM75 untuk dua kotak sekali postage freeeeee....



Pada yang nak mengurangkan koyakan semasa bersalin...di bawah ada teknik lengkap untuk awak-awak semua cubaiiiii....


Ada teknik urutan perineum yang boleh mengurangkan koyakan ni.....

Kaedah yang dicadangkan ialah dengan melakukan urutan permukaan faraj sebelum bersalin @ "antenatal preneal massage"

Apakah 'perineum"?
Iaitu kawasan di antara faraj dan dubur.

Berapa kerapkah koyakan perineum itu berlaku?
Antara 40-80% dan 2/3 daripadanya memerlukan jahitan.

Bagaimana untuk mengelakkan ianya daripada berlaku?

* Lakukan "Perineal Massage"
* Menggunakan 1 atau 2 jari
* Dilakukan sendiri di rumah, 1-2 kali sehari sebelum 4-6 minggu sebelum tarikh jangka.


Bolehkah suami mendorong?
Sudah tentu!

Adakah apa-apa risiko kepada kandungan?

* Tidak ada.
* Senang dilakukan.
* Tidak menyakitkan.
* Tidak perlu bayaran.


Tatacara mengurut perineum

1. Basuh tangan anda dan pastikan kuku sentiasa pendek, tenangkan diri anda ditempat yang selesa dengan cara mencangkung.
 
2. Sapukan pelicin (minyak zaitun). Jangan gunakan minyak bayi, minyak galian atau petroleum jelly.
 
3. Letakkan 1 atau 2 jari anda lebih kurang 1 - 1.5 inci ke dalam faraj. Tekankan ke bawah iaitu ke arah dubur dan ke sisi sehingga terasa sedikit regangan.
 
4. Tetapkan keadaan tersebut selama 1-2 minit.
 
5. Urutan perlu dilakukan dalam bentuk gerakan 'U' berulangkali.
 

6. Urutan perineum hendaklah dilakukan perlahan-lahan selama 10 minit setiap hari (sekurang-kurangnya 4 kali seminggu). Selepas 1-2 minggu anda akan terasa lebih regangan.

Tak wat lagi..jangan tanya how it feel..ngee.. 

Ini pula saya amik dari web favourite saya. babycenter.com. Banyak benda kat sini yang berguna untuk dibaca.

Bernafas dan bernafas terlebih

Apabila anda berasa tertekan dan ketakutan, pernafasan anda akan menjadi lebih pendek dan deras. Bahu anda akan tertarik ke atas ke arah telinga dan, pada masa yang sama leher dan otot bahu anda berasa tertekan dan tegang. Jika anda terus panik, anda akan mula bernafas berketerlaluan, dan menyedut udara ke dalam paru-paru anda dan menghembus nafas bercungap-cungap secara pendek dan laju. Anda akan berasa pening dan hilang kawalan. Jari anda mencucuk-cucuk anda dan mulut anda berasa kebas.

Semua ini adalah reaksi normal terhadap situasi yang penuh stres atau yang menakutkan. Ini adalah normal, tetapi badan anda tidak boleh berterusan begini tanpa menjadi letih. Semasa pelahiran, anda mesti menyimpan tenaga anda seberapa banyak yang boleh. Anda juga mahu membekalkan oksigen yang secukupnya kepada bayi anda untuk membantunya menghadapi stres semasa dilahirkan. Jika anda bernafas panik, jumlah oksigen yang anda sedut untuk anda dan bayi anda akan berkurangan.

Corak pernafasan untuk perlahiran

Tutup mata anda seketika dan tumpukan kepada pernafasan anda.

Lihat bagaimana pernafasan anda mempunyai ritmanya sendiri. Anda akan sedar bahawa semasa menarik nafas anda berhenti seketika sebelum anda menghembus nafas keluar. Hembusan nafas keluar sama tempoh dan kedalaman dengan tarikan nafas masuk anda. Anda terpaksa berhenti seketika sebelum paru-paru anda menarik nafas masuk sekali lagi.

Semasa pelahiran, anda perlu mengekalkan pernafasan beritma anda. Jangan biarkan tempoh tarikan nafas lebih panjang daripada hembusan keluar. Hembusan nafas anda sepatutnya lebih lama daripada tarikan nafas anda. Adalah normal apabila anda sedang mengalami kontraksi, anda akan bernafas dengan lebih pendek dan cetek. Ini tidak salah selagi pernafasan anda tidak menjadi lebih deras, dan bertukar menjadi pernafasan panik.

Teknik pernafasan mudah

• Fikirkan perkataan "RELAKS". Ia mempunyai dua suku kata, "RE" dan "LAKS". Cuba latihan ini. Semasa anda menarik nafas, fikirkan "RE" dan semasa anda menghembus nafas, fikirkan "LAKS". Jangan biarkan minda anda merayau; sebaliknya tumpukan kepada meyebut perkataan "RELAKS" berulang-ulang selaras dengan pernafasan anda. Semasa anda menghembus nafas, cuba lepaskan sebarang tekanan dalam badan anda. Fokus kepada otot yang anda tahu akan tegang apabila anda stres. Setiap kali anda menghembus nafas, ingatlah: "LAAAAAKS". Fokuslah kepada hembusan nafas: tarikan nafas akan berlaku dengan sendirinya!

• Cuba mengira apabila bernafas. Semasa anda menarik nafas, kira sehingga tiga atau empat dengan perlahan (atau sebarang nombor yang anda mahu) dan semasa anda menghembus nafas keluar, kira juga sebanyak tiga atau empat kali lagi. Anda akan dapati bahawa adalah lebih selesa mengira tiga kali untuk tarikan nafas dan empat kali untuk hembusan nafas.

• Cuba bernafas melalui hidung anda dan hembus melalui mulut anda. Hembus nafas melalui mulut dengan lembut. Tarik nafas melalui hidung anda dan hembus melalui mulut. Ramai wanita akan dapati bahawa membuat bunyian semasa menghembus nafas seperti "Oooooooh" atau "Aaaaaah" amat membantu mereka. Di antara kontraksi, minum sedikit air untuk mengelakkan mulut anda menjadi kering.

Sokongan semasa pernafasan

Adalah satu perkara yang sangat sukar untuk mengekalkan pernafasan beritma anda di samping relaks setiap kali anda mengalami kontraksi yang menyakitkan; anda berasa letih dan perlahiran itu seakan-akan tiada penghujungnya. Pada masa inilah ianya penting untuk mendapatkan sokongan teman pelahiran anda (kini, kebanyakan hospital membenarkan suami masuk ke bilik pelahiran). Suami anda dapat membantu mengekalkan kestabilan pernafasan anda dengan bernafas bersama anda. Anda perlu memandang mata suami anda dan dia perlu memegang tangan anda atau meletakkan tangannya di atas bahu anda sambil bersandar dengan lembut. Anda boleh mengikut corak pernafasannya semasa dia menarik nafas melalui hidung dan menghembus nafas ke muka anda dengan lembut.

Praktikkan ini semasa
kehamilan. Pada mulanya, ia akan berasa pelik dan kedua-dua anda akan berasa kurang selesa. Walau bagaimanapun, bernafas cara bersama amat membantu semasa dalam pelahiran, terutama sekali apabila anda berasa anda tidak berdaya lagi.

Bernafas dan meneran

Semasa fasa kedua pelahiran, anda akan menolak bayi anda keluar. Ramai wanita menahan nafas semasa mereka menolak. Ini adalah okey asalkan anda menolak ke arah bahagian antara kaki anda, bukan ke arah bahagian belakang tekak anda.

Adalah lebih baik jika anda menarik nafas panjang apabila anda rasakan kontraksi bermula dan bernafas atau meniup nafas keluar secara perlahan sambil anda meneran. Ini akan mengelakkan anda daripada mencederakan tekak anda dan memastikan anda mengekalkan corak pernafasan yang sihat dan adalah penting untuk menghasilkan satu peneranan yang kuat.

Sekiranya anda telah diberikan
epidural dan tidak dapat merasakan bila masanya untuk menolak, tariklah nafas apabila bidan atau doktor memberitahu anda bahawa kontraksi telah bermula. Semasa anda menghembus nafas keluar, fokuskan kepada kepala bayi anda di antara kaki anda dan teruslah meneran dan menolak.

Kadang-kala wanita diminta menahan nafas, dan meneran dan menolak seberapa lama yang boleh. Ini bukanlah satu idea yang baik. Anda akan mengurangkan oksigen kepada anda dan bayi anda, dan anda akan meletihkan diri anda dengan cepat. Teran dan tolaklah seberapa banyak kali bagi satu kontraksi. Empat atau lima tolakan bagi setiap kontraksi adalah mencukupi.

Bernafas dan bukan meneran

Kadang-kala wanita akan terasa mahu meneran sebelum serviks mereka mengembang sepenuhnya. Dalam kes ini, doktor anda akan meminta supaya anda jangan meneran untuk memberikan masa kepada serviks anda untuk mengembang. Ini adalah perkara yang amat sukar! Anda boleh membantu dengan berlutut dengan kaki dan tangan anda, punggung anda di arahkan ke atas dan pipi anda di atas lantai. Apabila kontraksi bermula, berikan empat nafas pendek, diikuti dengan empat lagi nafas pendek dan seterusnya. Anda juga boleh berulang menyatakan dengan tegas frasa "Saya tidak mahu meneran" di dalam kepala anda sambil bernafas pantas. Antara kontraksi, bernafaslah dengan normal.

Read more: http://www.babycenter.com.my/malay/pregnancy/teknik-bernafas/#ixzz268ujRmr5

PROMOSI RM75 UNTUK DUA KOTAK VCOA TREENEA SEKALI POSTAGE.... CONTACT ASIAH 019-6697500


Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

TREENEA Healing Crisis Selepas Makan VCOA - Minum Air Banyak-banyak

Views

Pasti ramai duk makan VCOA...rasa effect healing crisis lain-lain cerita....
Ada yang naik jerawat bak cendawan
Ada yang sakit kepala gila-gila
Ada yang rasa kejab nak demam..kejab sihat
Ada yang rasa haus sentiasa
Ada rasa muka jadi keringg
Ada rasa mengantuk padahal tidur dah cukup
Ada rasa muka berminyakkkk....
Dan lain-lain

Semua di atas adalah contoh-contoh VCOA sedang bertindak di dalam tubuh badan anda...sebab itu dipanggil HEALING CRISIS

Untuk memudahkan awak-awak semua melalui crisis ini dengan cepat-cepat...Adalah!!! Jeng-jeng senang je....pastikan minum air masak 8 gelas sehari....Tak kira lah asyik nak terkencing ke..tak suka minum air masak...KENA minum jugak jugak ok...sebab nak keluarkan toksin-toksin dalam badan awak-awak itu....

Sekarang ada promosi RM75 untuk dua kotak sekali postageeee....Cepat-cepat beli sebab masa ini sangat-sangat berbaloiii!!!!!



Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial