Tuesday, 15 January 2013

Keseluruhan Cerita Mengenai Virgin Coconut Oil Antioxidant Treenea

Views


VCOA ni apa ?

VCOA ni adalah Minyak Kelapa Dara. 100% Organik, diakui oleh Doktor di seluruh dunia tentang kehebatannya, bersifat anti virus & anti bakteria, boleh merencatkan virus HIV, tiada kolestrol, tidak menyebabkan kegemukan, menurunkan darah tinggi & kencing manis, tiada kesan sampingan, Diakui di seluruh DUNIA sebagai makanan berfungsi pada abad ke 21.

Diiktiraf kebaikan minyak kepala dara oleh pakar-pakar di bawah:

"Minyak Kelapa Dara adalah Minyak Paling Menyihatkan di dunia" Dr. Bruce Fife, Doktor Naturopati ; USA"

Minyak Kelapa Dara mempunyai sifat-sifat anti-virus, anti-bakteria, anti-kulat dan anti-parasit semulajadi yang membantu mengawal berbagai penyakit" Dr. John J. Kabara, Professor Emeritus, Michigan State University and Consultant to Private Industries, Universities and Government Agencies, Galena, Illinois, USA.

"Minyak Kelapa Dara adalah makanan berfungsi yang memberi pelbagai khasiat kesihatan" Dr. Mary Enig, Universiti Maryland USA


Apa bahan-bahan dalam VCOA
-100% Minyak Kelapa Dara

{Kaya dengan Vitamin E (a-tocopherol), Vitamin A (retinol) dan Vitamin D (cholecaciferol)}



Vitamin A dan E juga dipercayai boleh bertindak sebagai ejen antioksidan yang mempunyai kebolehan memerangkap radikal bebas dan kajian penyelidikan menunjukkan ia berkebolehan mencegah penyakit kanser serta penyakit berkaitan jantung



 Kenapa kita memerlukan makanan yang kaya dengan Antioxidan?

Tubuh badan kita sentiasa terdedah pada radikal bebas yang terhasil daripada toksin-toksin alam sekitar seperti asap kilang, asap kenderaan, asap rokok, sinaran ultra violet (UV) dan pencemaran bahan-bahan makanan. VCOAntioxidants adalah kaya dengan sifat-sifat antioksidan yang berpotensi melindungi sel-sel pada tubuh badan manusia dari serangan radikal bebas. Oleh yang demikian sel-sel badan akan menjadi lebih sihat dan tekstur kulit akan menjadi lebih halus dan seragam.Penyelidikan oleh para saintis mendapati, minyak kelapa dara terdiri daripada 90% lemak tepu yang kebanyakkan daripadanya adalah trigliserida berantai sederhana (MCT). Ujian klinikal telah membuktikan MCT adalah merupakan ejen pembekal tenaga segera. MCT tidak disimpan sebagai lemak dalam badan sebaliknya ia akan disalutkan kepada hati untuk membekal tenaga segera. Asid lemak ini kemudiannya akan ditukarkan ke sebatian keton (keton bodies). Sebatian keton sangat diperlukan oleh otak manusia apabila glukosa tidak dapat berfungsi untuk membekalkan tenaga. Kajian secara saintifik telah menunjukkan sebatian keton boleh membantu pesakit neurodegenerative disorders seperti penyakit Alzheimer dan Parkinson.Selain dari itu, sebatian keton juga didapati membantu serangan epilepsy. Pengambilan VCOAntioxidants secara oral dalam kadar yang tertentu akan menyebabkan tubuh kita dilindungi dari serangan bacteria, kulat dan virus. Sistem imunisasi tubuh badan akan meningkat, selsema da batuk akan berkurangan. Sebatian aktif seperti monolaurin, monokaprik dan monokaprin, yang terbukti hasil dari penghadaman VCO. VCO Antioxidants juga mengandungi bahan aktif seperti phospholipids serta sterol tumbuhan yang telah dibuktikan berupaya merendahkan tahap kolesterol dan meningkatkan tahap LDL dalam darah. MCT juga mudah dihadamkan dan dapat membantu mengawal berat badan jika diambil secara teratur dan berterusan.




VCOA ni sebenarnya mempunyai 1001 Khasiat, dari hujung rambut sampai la hujung kaki.  

Antara-antara kebaikan paling utama:
Membantu kelancaran system pencernaan
Meningkatkan sistem dan daya tahan tubuh
Menbantu mengurangkan berat badan
Mengurangkan kadar kolesterol dan darah tinggi serta risiko penyakit jantung
Membekalkan nutrien penting dalam membantu pertumbuhan rambut yang sihat
Membantu merawat pelbagai masalah kulit
Menyokong fungsi tiroid
Menghalus dan menyeragamkan struktur kulit


Siapa boleh ambil VCOA

SEMUA ORANG, TAK KISAH BABY, KANAK-KANAK, REMAJA, DEWASA, WARGA EMAS. MENGANDUNG, PANTANG, MENYUSU DAN SEMASA PERIOD.

Ada Halal dengan KKM tak?

Halal - Yup ianya Halal. Ada cop halal kat kotak.
KKM - To those yang bertanya pasa isu KKM, untuk makluman semua, VCOA ni berdaftar under food. Produk yg diregister under food tidak memerlukan KKM. Seandainya kite mohon nak jugak lulusan KKM ni, orang KKM akan menolak permohonan kite. Jadi dont worry, VCOA ni adalah produk Malaysia.

Ada Testimoni?

Sejujurnya, produk ni baru lagi dalam pasaran, belum sampai sebulan lagi. Kite kekurangan testimoni bergambar, jangan risau, testimoni akan di update dari masa ke semasa.

Boleh check time to time link, boleh click disini saya letak semua testimonial dalam satu page...senangkan..


Macam mana nak ambil VCOA ni?

TIPS PENGAMBILAN ATAU MAKAN SUPPLEMENT DENGAN BETUL
Atau dalam hal ini cara makan dan waktu pengambilan VCOA .

1. MAKAN/AMBIL supplement VCOA selepas breakfast atau sarapan pagi dan waktu malam (sebelum tidur) pada jam 10 malam.

2. KERANA?? Pada masa ini sistem pencernaan badan kita menjadi sedikit slow atau kurang aktif. Jadi ini akan memudahkan supplement VCOA bertindak dan bekerja dalam badan kita.

3. ELAKKAN pengambilan supplement VCOA pada waktu tengahari kerana pada masa ini sistem badan kita sangat aktif bekerja untuk mencerna makanan dan sebagainya.

4. ELAKKAN juga pengambilan supplement VCOA sebelum makan kerana tindak balas mungkin tidak akan berlaku/kurang kerana supplement yang kita makan akan ditimpa oleh makanan yang kita ambil.

5. NAK KURUS??? Anda sendiri mesti pandai atur portion atau saiz hidangan sendiri. Pengambilan VCOA akan menjadikan anda lebih bertenaga dan kadar metabolism meningkat. Jika anda rasa selepas pengambilan VCOA anda kerap rasa lapar dan nafsu makan membuak-buak, LEBIHKAN saiz hidangan atau pengambilan IKAN dan sayur dalam diet harian anda.

6. PALING PENTING SEKALI. Pastikan anda minum air kosong dengan cukup sekurang2nya 3 liter sehari untuk membantu proses penyingkiran atau penyahtoksin dalam badan akan berjalan dengan lebih lancar dan badan akan terasa lebih segar dan bertenaga sentiasa.

Boleh sapu kat muka ke?

1. Bersihkan muka macam biasa dengan pencuci muka masing2.

2. Lapkan muka & SAPU Treenea VCOA (cucuk softgel dengan jarum) ke seluruh muka, buat urutan perlahan2. Biarkan selama 5 minit dan rehatkan muka. Urut sekali lagi dan rehatkan muka. Lepas tu relaks sekejap dalam 20 minit untuk VCO menyerap ke kulit muka :)

3. BILAS muka dengan air bersih dan basuh dengan pencuci muka(sebab minyak susah nak dibersihkan) dan lapkan muka sehingga kering.

*nak biarkan vcoa sampai esok pagi pun takpe, esok pagi mesti muka glowing*

Berapa biji sebotol? Berapa harga VCOA??

RETAIL PRICE :
RM 40 (SEMENANJUNG)
RM 43 (SABAH & SARAWAK)
price exclude postage
* 60 biji sebotol/ 2 kali sehari
* boleh dimakan dan disapu untuk kegunaan luaran



Footer Iklan
Call / SMS/ Whatapps at 019-6697500
or email at asiahazhar@gmail.com
Check Out FB Page: Treenea Dealer Seri Kembangan
Check Out FB Page: Alaska Cyberjaya/Putrajaya
COD kawasan Putrajaya, Cyberjaya, Seri Kembangan, Puchong and sekitar kawasan.
Order Form Di Atas Sekali..atau scroll sampai ke bawah page


Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

No comments:

Post a Comment