Saturday, 10 November 2012

Travelholics Confession of Kuching Sarawak Day 2 - Part 2

Views
Pada sebelah petang hari kedua....kami berdua bersiap untuk menaiki Sarawak River Cruise. Harga walk-in RM60 per person. Tapi ktorg bernasib baik, kebetulan groupon ada jual harga Sarawak River Cruise RM56 untuk dua orang with food and beverages (Kek Lapis and Jus Oren). Jimat duit lagi hihihi...Memang syukur gila pergi Kuching, rezeki murah dengan macam-macam diskaun. River Cruise start pada pukul 5 petang and selama dua jam. Wajib datang 15 minute awal untuk daftar and dapatkan spot best atas kapal.

My Hubby Comot and Me



Cak..Cak...Siapa di sana



Tengah romantik...romantik..sekali hujan daaa.....Masuk ke dalam cruise sebab ada culture dance Sarawak....wohohoho...Seksiii oooooo orang lelaki dengan pakaian traditional Sarawak hikhik...Nasib even sejuk sejuk kena basah dek hujan ribut di luar...ada hubby untuk peluk kah kah...tak sensored toi kan ekkekeke...Dah ada hubby, boleh lah peyuk suka-suka hati...HALAL kan hihihih (^^)/


Penari-penari duk menari-nari

Dengan penari-penari di dalam cruise
Suasana Malam di Waterfront
Setelah ber'river' cruise romantik romantik....Balik ke hotel untuk solat maghrib and isyak. Then menuju ke Top Spot food court again. Malam terakhir untuk melantak seafood sepuas-puasnya....Duk teringat-ingat udang karang ehehhehe. Mari tengok hidangan malam terakhirrrr di Kuching....

Udang Masak Cili

Hidangan Umai-umai. Campuran obor-obor and ikan with air asam..Sedap Gilaa!!!

Udang Kara Masak Black Pepper....This one seriusss sampai menjilat jari!!!!


Bruupppppp kenyang kamiii malam terakhir di Kuching hehehhe...Total damage lebih kurang malam first hehehe...Before balik ke hotel...kami berjalan-jalan mencari cenderamata. Sepanjang jalan waterfront tepi sungai ada orang menjual cenderamata. Dinasihatkan pergi ke hujung lagi satu...sebab sana boleh dapat lagi murah cenderamata.
Scenary malam tepi waterfront

RM10 untuk 6 pieces...Bukan RM10 untuk satu piece





Footer Iklan from Cik Puan Ac:
Do contact me if you want to try this awesome product!!!
Call / SMS/ Whatapps at 019-6697500
or email at asiahazhar@gmail.com
Check Out FB Page: Alaska Cyberjaya/Putrajaya
COD kawasan Putrajaya, Cyberjaya, Seri Kembangan, Puchong and sekitar kawasan.



Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

No comments:

Post a Comment