Sunday, 4 November 2012

Traveholics Confession of Kuching Sarawak Day 1

Views

Salam to you allsss out there.....

Kebosanan melanda sementara Encik Hubby kerja and sang isteri mengadap TV sambil berblogging. Duk pikio-pikio ape lah nak share. Jadi, saya rasa elok kongsi tempat-tempat menarik di Kuching, tempat makan and tips. Jangan terkejut kos perbelanjaan transport ke Kuching sangat-sangat murah, terima kasih pada AirAsia. Nak tahu berapa rege tiket kapal terbang...RM70.40 untuk dua hala. Harga itu bukan untuk seorang tapi untuk dua orangggg.....sangat MURAHHH kan!!!!! Sorang RM35.20 untuk pergi balik....nak balik utara dari KL ke Perak takde le semurah gtuuuu kannnn.....Rezeki ehehehehe....Bertambah-tambah murah rezeki bila check-check Tune Hotel ada promosi Merdeka, RM55 untuk dua malam....Masa before promosi itu, rasa nak beli awal..tapi detik hati...duk suh hold hold....sekali tengok dapat email Tune Hotel RM55 untuk dua malam and travel date in between date saya and Encik Hubby nak pergi...Apa lagi, book itu ini untuk Tune Hotel, biasa lah ada add-ons tapi berbaloiii okay. Sebab credit aircond amik 12 jam je, agak-agak itu je kot dalam waktu kat hotel. Waktu lain duk kat luo hotel, jalan-jalan...Aircond bilik kira bila kte on, pagi 2 jam. Ada baki credit 12 jam, lagipun ada kipas dalam bilik....hehehhe Total penginapan RM82 ringgit untuk 3 hari dua malam.






Front desk Tune Hotel Kuching - Check In 11 am

 Sudah setel-setel, lepak tido dulu hahaha..sebab penat naik flight pukul 7 am dari LCCT. Gerak keluar lepas solat Zohor. Jangan lupa ya, waktu solat di Sarawak lebih awal dari Semanjung....First tempat ktorg terjah, kawasan sekitar Tune Hotel. Tune Hotel strategik sebab dekat dengan Riverside Sarawak and foodcourt paling wajib wajib pi makan!!! Oh la..la...la..la...teringat pulak udang karang yang masak black pepperr...kecur liur pulakkk masa menulis ini hehehehe.....



 

Time amik gambo ini, cuak-cuak kalau buaya sarawak melompat ngap saya!!! hahaha


Waktu bergerak pantas...Cepat sudah gelapppp. So cepat-cepat balik Hotel, solat Asar and tunggu solat Maghrib. Selepas itu, ktorang terjah TopSpot foodcourt....Owhhhh bercinta kena mendaki ke sna dari hotel.....tapi berbaloiii nak ke sana. Meriah gila tempat itu....Mari tunjuk gambo-gamboooo




Udang Masak Cili Thai...Slurrrpppp sampai ke kulit duk hisap-hisap...!!!


Sederhana Udang Karang Masak Butter Grilll....Nyummm Nyummmm

Tahu Soya Lembut Sos Tiram...Sedapp gile!!!



Kenyangggg sangat-sangat and makanan sedap-sedappp....Total kena cas malam itu RM70++ kalo tak silappp....memang berbaloiii makan sebab udang karang kat sana fresh and murahhh....Kalau nak makan kat semanjunggg??? Alamatttt bermimpi jelah hahahahah....



Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

No comments:

Post a Comment