Monday, 5 November 2012

Skincareholics Confession of Alaska Skincare Routine

Views

Assalamualaikummmmm....and Good Day...

Sangat-sangat hujan lebat kebelakangan ini. Siap banjir office and paling tak menahan...blackout satu Cyberjaya. Nasib dalam surau masa kejadian berlaku....Kalau dalam tandas tengah wee wee ke onk onk ke?? Kes naya je kan...hehehe...

Hari ini, saya ingin berkongsi pasal routine kecantikan saya sejak pengguna alaska....Mungkin korang nak tahu step-step penggunaan kalau-kalau lupa apa steps. Boleh lah jenguk saya punya blog ini...hehehehe....

1. Waktu Pagi before pi kerja

Tepi sekali Gentle Exfoliator (Guna 2-3 Kali Seminggu) and Alaska Gold Bar...Dalam bekas, potong kecik ikut kegunaan masing-masing



Kiri sekali - Miracle Water (Remove Makeup)...Miracle Spray and BB Cream paling bestttt....
Masa mandi, cuci muka sekali dengan sabun alaska gold bar. Pastu, dah kering badan...pakai baju bagai...Siap-siap muka pulak...spray miracle spray. Pat pat kat muka and tunggu kering. Lepas itu, pakai bb cream. Sapu bb cream rata-rata...Tadaaaa...dah siap untuk pi kerja :)





2. Before solat Zohor/Asar/Maghrib di Office



Kenapa sampai 3 waktu solat saya pi letak situ. Memang kerja saya berlambak-lambak and nak elak jem menghala ke rumah. Apa saya buat before nak amik wuduk? Saya guna miracle water cleansing, satu kapas sahaja untuk bersihkan kekotoran di muka and makeup kalau pakai...tapi sbb pakai bb cream..biasa bb cream resap dah ke kulit. ... Sebab bb cream bertindak sebagai pembaik pulih muka while nampak gojes and flawlesss gtuuuu.....dah guna miracle water, terus amik wuduk. Ngape saya mengguna miracle spray? Miracle water cleansing ini sangat best okay...and murah je RM20 untuk 60 ml....gila murahhhh kan....and muka takde rasa melekit ke berminyak and bebas arak. Selepas setel amik wuduk, solat then siap-siap nak balik workstation. Spray-spray dulu miracle spray and pakai balik bb cream. Siap dahhhhhh....boleh g kerja semula tanpa rasa muka pucat/kering/berminyak.

3. Waktu Malam....Sudah Sampai Rumahhhhh



Kiri sekali, Clay Mask....Intense Purifier and Night Cream

Ayuhhhh mandii malammmm pulakkkkk...cuci muka kali kedua dengan sabun alaska gold bar. Kalau malam itu, tetiba teringin nak manja-manja kan diri....cuci muka dengan gentle exfloiter (Pakai 2-3 kali seminggu) yang bertindak membuang kulit mati, blackhead and whitehead......Sesudah mandi...lap muka kering-kering...jangan lupa solat isyak dulu ya before start memakai set malam pulak.....Sambung manje-manje diri, memakai clay mask (Pakai 2-3 kali seminggu)...pakai satu muka, tak yah pakai tebal-tebal...janji cover satu muka and tunggu sampai kering....dah kering..apa lagi..cuci dengan air suhu normal yaaa....yeahhhh kulit dah rasa gebu-gebu....kasi tambah gebu and volume...pakai intense purifierrr. Letak satu atau dua titik atas kapas and sapu satu mukaaa.....Last sekali....kirm malam....sapu dot dot skit dahi, pipi, dagu...then sapu upwardsss...supaya muka always tegang ke atasss..Then boleh rilex-rilex atau pengsannn tiduurrrr hehehe...Perlu beauty sleep yang cukup...and minum air masak bebanyak before tidur supaya badan cukup air. Tapi jangan over minum pulak...satu hal pulak terjaga memlm nk ke toilet...abis beauty sleep gtu...heheheheh

Bangun besok pagiii...boleh rasa muka gebuuuu gebuuu and gebuuuu je....
Begitu lah routine skincare alaska saya tiap-tiap hari....

Pada yang berminat...boleh contact direct ke 019-6697500 (SMS/ Call/ Whatapps)
atau email: asiahazhar@gmail.com

Kalau nak tahu lebih lanjut...boleh check out FB Page: Alaska Cyberjaya / Putrajaya

XOXO
Cik Puan Ac

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

No comments:

Post a Comment