Friday, 23 November 2012

Foodlicious Confession of Nerofico Damansara Heights

Views
Wordless Friday - Review of Nerofico Restaurant Damansara Heights

Website Nerofico: http://www.nerofico.com/


Lobster Pasta...!!! Oh la..la...sangat sedappp!!!


Fish Lemon with Mussle


Night out with my collegues


Lava Choc with Gelato Vanila Aiskrim

What should I say about this restaurant.....?
A very cosy and good environment. A relaxing night out to dine while listening to live band....Very classy way to hang out with your collegues on weekend. I went to this place last year...hahahaha almost one year already...but yet it not too late to reviewww hehehehe


Footer Iklan from Cik Puan Ac:
Do contact me if you want to try this awesome product!!!
Call / SMS/ Whatapps at 019-6697500
or email at asiahazhar@gmail.com
Check Out FB Page: Alaska Cyberjaya/Putrajaya
COD kawasan Putrajaya, Cyberjaya, Seri Kembangan, Puchong and sekitar kawasan.
Order Form Di Atas Sekali..atau scroll sampai ke bawah page

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

Thursday, 22 November 2012

Foodliciouss Wordless Confession of Shabu Shabu Volcano

Views

Shabu-Shabu Volcano, Shaftbury Square Cyberjaya


The meatsss....Lamb, Cow and Chicken


Sup Tom Yam

Beijing Cenderamata From Nadira Shell
Japanese Snacks from Boss

Footer Iklan from Cik Puan Ac:
Do contact me if you want to try this awesome product!!!
Call / SMS/ Whatapps at 019-6697500
or email at asiahazhar@gmail.com
Check Out FB Page: Alaska Cyberjaya/Putrajaya
COD kawasan Putrajaya, Cyberjaya, Seri Kembangan, Puchong and sekitar kawasan.
Order Form Di Atas Sekali..atau scroll sampai ke bawah page



Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

Wednesday, 21 November 2012

Vitaminlicious Confession of FAQ Collagen Catalyst

Views




Mari Check Out FAQ Collagen.

Q : Collagen ni dlm bentuk serbuk ke cecair ke ape?
A : Collagen catalyst ni actually dlm bentuk serbuk dan ianya ada 3g per serving. Ada 15 sachets dalam 1 kotak. Makan 1 sachet 1 kali sehari, so kiranya sebulan perlu mengambil 2 kotak Collagen Catalyst. if nk makan 1 sachet untuk 2 hari sekali pn xpe tapi kalau nk cepat cantik, makan tiap2 hari. :)


Q : Rasa dia cmne? cam susu ke?
A : Nope dear. Rasa dia mcm masam2 manis, mcm manis buah la nk kata. kadang2 rasa dia cm rebina. Sedap sangat, wrna pink ke purplean, eheh :)


Q : So how much the price?
A : The price only RM 59.90 untuk semenanjung. Sabah / Sarawak RM 65.90. Cuba korg tgk harga2 collagen lain cmne :)


Q : Macm mana cara nk pemakanannya?
A : Ok cara dia sng je. korg amek collagen tu then makan dgn letak bwh lidah. Then better minum dgn jus buah utk lebih efektif. Kalau xde, air suam pun hokey. Waktu paling sesuai untuk makan produk ini adalah sebelum tidur ( 2-3 jam selepas makan malam) kerana pada waktu tidur, proses penyerapan amat efektif. Jika lupa makan pada waktu malam, boleh dimakan pagi sebelum sarapan pagi dan kemudian disusuli semula pada waktu malam, tiada pantang k.


Q : Adakah wanita mengandung/dalam pantang/period boleh makan produk ini?
A : Tiada masalah dimakan oleh wanita mengandung, dalam pantang & period. Sangat digalakkan kerana 
semasa mengandung kulit kita akan jadi lebih kering dan kusam. if selalu amalkan Collagen catalyst , kulit akan bertambah lembut, halus, xkusam serta membantu mengekalkan kecergasan & tenaga dalam badan. :) Untuk first trimester, tidak digalakan makan. 



Q : Adakah sebarang reaksi/simpton yg berlaku selepas mengambil produk ini mcm pening kepala ke sakit perut ke?
A : Alhamdulillah mengikut experience sy yg dah berbulan-bulan makan collagen ni xde la plak kesan pape.  Malah rasa kulit makin tegang dan parut2 makin pudar :) Yang penting air kena minum banyak k untuk penyerapan collagen tu.


Q : Org yang ade darah tinggi, kencing manis, jantung, gout, kanser, ketumbuhan boleh ke mkn produk ni?
A : xde masaalah kepada yang berpenyakit seperti di atas kecuali gout kerana gout biasanya tidak digalakkan dengan lebihan protein.


Q : Apa kandungan dlm collagen ni?
A : Kandungan yg ada seperti di kotak adalahi Maltodextrin, Tomato extract, Aloe vera extract, Collagen, Pomegranate powder, flavor, and dextrose.


Q : Halal ke ni??
A : Kwn2 pls jgn was2 bila da ada sijil Halal Jakim. Jakim da check sume ingredient ok. Collagen ni ada sijil Halal Jakim, dan it is made in Malaysia. Jgn risau takut ada gelatin bukan2 ke ape. It's halal. :)




Footer Iklan from Cik Puan Ac:
Do contact me if you want to try this awesome product!!!
Call / SMS/ Whatapps at 019-6697500
or email at asiahazhar@gmail.com
Check Out FB Page: Alaska Cyberjaya/Putrajaya
COD kawasan Putrajaya, Cyberjaya, Seri Kembangan, Puchong and sekitar kawasan.
Order Form Di Atas Sekali..atau scroll sampai ke bawah page

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

Tuesday, 20 November 2012

Vitaminlicious Confession of Pregnant Shaklee Set

Views
Assalamualaikum...and hi you olllss....Pada yang sudah mengandunggg!!! Yeahh congratsss....Welcome to motherhood experience. Saya rasa ada yang mencari-cari produk sesuai untuk consume for 1st trimester (1-3 bulan mengandung). Set pregnant shaklee ini sangat-sangat sesuai.....Kita perlu tambah usaha untuk tambah supplement pada badan...sebab badan kita perlu and also baby kita.....Mari check out apa yang ada dalam set pregnant shaklee....



Vita-lea and B-Complex (Breakfast Set)


ESP (Soya Protein) and Vita-C (Lunch Set)

ESP (Soya Protein) (Dinner Set)
 Mari check out apa kebaikan setiap satu supplement-supplement ini pada kita....zaassssss

Kebaikan ESP(Energizing Soy Protein) Shaklee

Kerana PROTEIN adalah ASAS dan MAKANAN kepada sel.. Protein penting untuk 

PEMBENTUKAN dan PEMBAHARUAN SEL.. jadi bila sel SIHAT dan cukup ENERGY, 

PENYERAPAN nutrien adalah lebih OPTIMUM..

nak KURUS- ESP mengawal selera makan..

nak PUASA- ESP memberi rasa kenyang lebih lama..membekalkan tenaga sepanjang hari

nak TAMBAH SUSU IBU-ESP membantu mempercepatkan penghasilan susu

nak CANTIK- ESP menggebu, melicin dan menganjalkan kulit

nak SIHAT- ESP menyihatkan tubuh keseluruhannya..

kalau PREGNANT- ESP menguatkan rahim, untuk pembentukan otot baby

NAK PREGNANT- ESP memelihara dan memulihara rahim.. membekalkan tenaga

haiisshhhhh macam2 lagi lah... BEST KAN...

Kebaikan Vita-C Shaklee
  • Membentuk Kolagen - Merangsang pembentukan kolagen. Kolagen ialah sebatian asas otot, tisu, gusi, rangka dan tulang rawan. 

  • Memperbaiki Simptom Pendarahan - Kekurangan Vitamin C adalah penyebab gusi berdarah, lebam dikulit, lambat pulih dari kecederaan, kulit kering, ruam dan kulit kasar.

  • Peningkatan Sistem Imun - Membina sel darah merah yang sihat untuk penyerapan zat besi yang lebih baik, membantu sel darah putih menentang bakteria dan kuman, mengukuhkan sistem imun, pertingkatkan pemulihan alergi hidung, kulit dan asthma, juga mengurangkan simptom selsema.

  • Memerangi kanser - Ia satu-satunya anti-oksidan yang berkuasa dan mampu meningkatkan inteferon semulajadi tubuh dan merangsang pengeluaran T-cells untuk melawan sel kanser dan membuang kimia berbahaya dari tubuh dgn berkesan.

  • Mencantikkan Kulit - Pengambilan Vitamin C setiap hari akan membantu anda dapatkan kulit yang lebih cerah, melambatkan penuaan dan menyekat pembentukkan pigmentasi. Pigmen adalah penyebab utama kejadian jeragat.

  • Memperbaiki Insomnia - Ia memperbaiki insomnia, stress dan masalah mental seperti keresahan.

  • Mengekalkan kolestrol sihat - ia mampu mengurangkan kolestrol dan tekanan darah, mengekalkan kapilari darah yang sihat, menghalang pendarahan dalam hidung, pendarahan serebral dan skurvi.
Kebaikan Vit B Complex Shaklee
Banyak keperluan vitamin B complex ini, antaranya ialah untuk
  • Sumber terbaik – Torula dan Brewers Yeast
  • Mengandungi 8 jenis vitamin B
  • 100% Folic Acid dan 100% Biotin
  • Tidak mengandungi pewarna tiruan
  • mengurangkan tekanan emosi dan kelesuan,
  • Membantu dalam kestabilan saraf dan meningkatkan proses pemikiran,
  • Menukarkan makanan kepada tenaga-menolong memetabolismekan karbohidrat, lemak dan protein,
  • Mencegah barah serviks,penyakit jantung dan kecacatan spina menggalakkan kesihatan system kardiovaskular yang lebih baik.

Kebaikan Vita-lea Complex Shaklee
Antara vitamin yang terdapat dalam Vita-Lea:
  • Vitamin D - Menyokong penyerapan kalsium untuk tulang dan gigi yang sihat*
  • Beta Karotena - Meningkatkan kesihatan mata, kulit dan sistem imunisasi*
  • Vitamin E - Menyokong kesihatan sekular dan meningkatkan kesihatan hati, usus dan fungsi imunisasi*
  • Kalsium - Menyokong kekuatan tulang, pengaliran urat saraf dan otot-otot*
  • Boron - Membantu dalam metabolisma Vitamin D dan mineral yang terbabit dalam perkembangan tulang*
  • Magnasium - Menyokong kekuatan tulang, fungsi otot dan membantu dalam mengekalkan tekanan darah normal dan denyutan jantung*
  • Biotin - Membantu badan menghasilkan tenaga dari protein dan lemak*
    Lain-lain - Tidak mengandungi perisa tiruan, pemanis, warna dan bahan pengawet*



Sekiranya ada sebarang pertanyaan harga atau consultansi boleh
contact saya,
email ke asiahazhar@gmail.com tajuk email: Shaklee - Set Pregnant


Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

Monday, 19 November 2012

Newsholics Confession of Alaska in Media

Views
Saya tahu pasti ramai-ramai tertanya-tanya Alaska Gold Bar ini bagus ke tak? Sudah berapa lama bertapak di pasara Malaysia. Ramai risau produk-produk kecantikan macam cendawan duk keluar dalam magazine....Tapi ada ke yang masuk dalam Surat Khabar....Surat Khabar menujukan betapa produk-produk Alaska dipercayai kesahihannya. Magazine, iklan berbayar...tapi surat khabar...kalau berita itu sensasi and mendapat sambutan ramai...baru keluar surat khabar kan......Percayalah Alaska Skincare mampu mengubah hidup anda.....



Berita Di Dalam Harian Metro Online
Untuk berita lebih lanjut, click sini


Berita Mengenai Alaska Total Care di Utusan Malaysia
Untuk membaca lebih lanjut, Click Sini





Footer Iklan from Cik Puan Ac:
Do contact me if you want to try this awesome product!!!
Call / SMS/ Whatapps at 019-6697500
or email at asiahazhar@gmail.com
Check Out FB Page: Alaska Cyberjaya/Putrajaya
COD kawasan Putrajaya, Cyberjaya, Seri Kembangan, Puchong and sekitar kawasan.
Order Form Di Atas Sekali..atau scroll sampai ke bawah page

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

Sunday, 18 November 2012

Foodholics Confession of Groupon Tea Time Cafe Vienna Cafe

Views

Pengalaman untuk tea time di Suria KLCC. Murah ok...RM25 untuk dua orangg....Apa lagi..moh ramai-ramai membeli groupon di bawah Click Di Sini Untuk Membeli







Footer Iklan from Cik Puan Ac:
Do contact me if you want to try this awesome product!!!
Call / SMS/ Whatapps at 019-6697500
or email at asiahazhar@gmail.com
Check Out FB Page: Alaska Cyberjaya/Putrajaya
COD kawasan Putrajaya, Cyberjaya, Seri Kembangan, Puchong and sekitar kawasan.
Order Form Di Atas Sekali..atau scroll sampai ke bawah page

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

Saturday, 17 November 2012

Photoholicsss Confession of Attending My First Chinese Wedding

Views
Sabtu malam saya diisi dengan dinner wedding. First time, saya attend Chinese Wedding heheheh...So sangat-sangat teruja attend hehehehe....Bertempat di Hotel Maya, Jalan Ampang. Majlis start pukul 6.30 tapi biasa lah...sampai after maghrib hehehe..sebab dapat tahu makan-makan start pukul 8.30 hehehe....Apa yang penting? Solat Maghrib dahulu ya heheheh....

Sampai-sampai....daftar dulu kat kaunter pendaftaran, tinggal angpow di situ. Wajib tulis nama taw pada angpow itu.


Decoration before entering the dinning hall
 
Picture Bride and Groom before entering the hall lobby....hehehe

Mengambil gambar di meja makan before makan serve. Ada dekat 10 hidangan yang akan diserve satu-satu. Masa tengok pada menu, terbuntang biji mata...banyaknya kena makan hehehee...tapi demi pengalaman eheheh....Makan ajeeee...hahahahha

Apa di dalam kotak itu??Coklat bentuk love hehehe


First Dish, starterrr....dim summm sangat sedapp!!!

Abalone with Brokoli with Mushroom

Paling tak menahan, abalone itu takde lah rasa pape pun. Tak paham ape sal mahal sangat rege dia. Sebab bila cakap je pasal abaloneee....mahall tuu...tapi rasa...tasteless....Bila tanya, deme cakap sebab sos kasi sedap...lol sos tu senang aja....sos tiram with tepung jagung...chewahhh macam tahu je kan hahahaa....agak-agak jeeee....hehehehe

Shark Fin Soup

Last Dish, dessert yang sangat lawa desing...Sedappp gile aiskrim ini

With the bride, Peggie

The bride with me and my collegues

Parah kalau nak letak semua gambo makanan dalam post kali ini....hehehhhee hope enjoyyy membaca and melihat gambar-gambar....

Last sekali...bruppppp kenyanggg gilaaa...majlis tamat dalam pukul 11 hehehehe...lama sungguh kan..tapi dah makan pun sampai 10 hidangan hehehehe....

The end of my saturday night this week.....
XOXO
Cik Puan Ac
Footer Iklan from Cik Puan Ac:
Do contact me if you want to try this awesome product!!!
Call / SMS/ Whatapps at 019-6697500
or email at asiahazhar@gmail.com
Check Out FB Page: Alaska Cyberjaya/Putrajaya
COD kawasan Putrajaya, Cyberjaya, Seri Kembangan, Puchong and sekitar kawasan.
Order Form Di Atas Sekali..atau scroll sampai ke bawah page

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

Friday, 16 November 2012

Photoholics Confession of One Decade Solution Workforce (SWF) Party

Views
Ini kisah bulan October 2012....hahahaha tapi baru nak update di blog hehehe....19 October 2012. Sambutan di KL Live sempena kumpulan kerja sudah genap 10 tahun bertapak di company...padahal Cik Puan Ac baru je tak sampai dua tahun di company sekarang....feeling feeling 10 tahun jelah kan...rasa muda belia hahahaha.....Tema untuk party kali ini ialah Asian X Heroes Award...Kena feeling feeling hero / heroin....Maka jadi lah saya Datin Cik Puan Ac dengan pakaian lace (Pakai baju kurung tahun lepas) plus with skirt RnR kaler fushia pink...Jadi lah tema kaler turqoise with fushia pink....Saya gila kaler-kaler teranggg....feeling feeling always awet muda hehehehe...well ada yang ingat saya budak sekolah lagi...yee keee?? hehehehe....Mariii kita usha-usha gambo di tempat kejadiannn KL Live.....




With Farzilahh (Masih Single) hehehehe.....
With Nadira (Sudah berpunya) hahahaha
My close friends in my current company
Start dah...deme nk joget-joget gangnam style...
Kena cucuk dengan power ranger biru...dengki betoi power ranger biru bila kita nk posing-posing dengan power ranger merah

Footer Iklan from Cik Puan Ac:
Do contact me if you want to try this awesome product!!!
Call / SMS/ Whatapps at 019-6697500
or email at asiahazhar@gmail.com
Check Out FB Page: Alaska Cyberjaya/Putrajaya
COD kawasan Putrajaya, Cyberjaya, Seri Kembangan, Puchong and sekitar kawasan.
Order Form Di Atas Sekali..atau scroll sampai ke bawah page

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

Thursday, 15 November 2012

Photoholicsss Confession of Attending My First Indian Wedding

Views
Kawan pertama masa pertama kali masuk dunia pekerjaan. Kami berkenalan di dalam program graduasi company. Dia lah bantu saya dulu untuk travel dari Damansara ke Cyberjaya masa first day. Ktorg kena lapor diri dua tempat pada satu hari....Gila kan...dah le baru masuk kerja...Kereta pun takde. Nasib dia drive ke Damansara. Tumpang dia ke Cyberjaya. That was a story long long ago...started in year 2009. And now it 2012...She found her love of her life and got married this year 2012....Sangat-sangat happy and teruja nak attend her wedding.....



Mari usha-usha gambarrr.....Suasana Indian Weddingg.....


Bride entering the hall



After Official Husband and Wife (Punitha and Venga)

The Newly Married Couple and my friends I known in my old company

Happy Marriage Life Punitha and Venga!!!!! 



Footer Iklan from Cik Puan Ac:
Do contact me if you want to try this awesome product!!!
Call / SMS/ Whatapps at 019-6697500
or email at asiahazhar@gmail.com
Check Out FB Page: Alaska Cyberjaya/Putrajaya
COD kawasan Putrajaya, Cyberjaya, Seri Kembangan, Puchong and sekitar kawasan.




Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

Travelholics Confession of Kuching Sarawak Day 3

Views
Hari ketiga di Kuching, Sarawak....Awal pagi bangun sebab sini matahari keluar awal hehehehe...Kami decide ke Kopi O Corner untuk last round. Ktorg pergi untuk breakfast ehehehhe.....Misi mahu makan Laksa Sarawak before balik. Wajib lah try laksa sarawak, dah alang-alang kat Sarawak...baik cari original hehehe....Kalau kat semanjung itu, sudah habis deme auter auter rasa hehehe....

Sebelum pulang...haruslah beli barang-barang yang wajib beli di Sarawak iaitu Ikan Masin Terubuk Sarawak and Kek Lapis Sarawak. Di mana mahu mencari barang-barang berkenaannn....Zasss tengok gambo-gambo di bawah....

Pasar Satok...Mari Mari Ikan Masin Terubuk Sarawak


Row...Row...Row Your Boat...Tambang 50 sen sahaja untuk ke seberang sungai


Di Rumah Kedai Kek Lapis Mira...Rumah  Kedai sangat cantik..Colour putih merah ehhehehe
Boleh check out blog : Mira Cake House Blog

Last Sekaliii Wajibbb Amik Gamboo kat Bulatan Kuchingg ini hehehehe...
End of story Kuchinggg...Bid Farewell...till ada rezeki and umur panjang...akan kembali jejak Kuching lagi.

Footer Iklan from Cik Puan Ac:
Do contact me if you want to try this awesome product!!!
Call / SMS/ Whatapps at 019-6697500
or email at asiahazhar@gmail.com
Check Out FB Page: Alaska Cyberjaya/Putrajaya
COD kawasan Putrajaya, Cyberjaya, Seri Kembangan, Puchong and sekitar kawasan.

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

Saturday, 10 November 2012

Travelholics Confession of Kuching Sarawak Day 2 - Part 2

Views
Pada sebelah petang hari kedua....kami berdua bersiap untuk menaiki Sarawak River Cruise. Harga walk-in RM60 per person. Tapi ktorg bernasib baik, kebetulan groupon ada jual harga Sarawak River Cruise RM56 untuk dua orang with food and beverages (Kek Lapis and Jus Oren). Jimat duit lagi hihihi...Memang syukur gila pergi Kuching, rezeki murah dengan macam-macam diskaun. River Cruise start pada pukul 5 petang and selama dua jam. Wajib datang 15 minute awal untuk daftar and dapatkan spot best atas kapal.

My Hubby Comot and Me



Cak..Cak...Siapa di sana



Tengah romantik...romantik..sekali hujan daaa.....Masuk ke dalam cruise sebab ada culture dance Sarawak....wohohoho...Seksiii oooooo orang lelaki dengan pakaian traditional Sarawak hikhik...Nasib even sejuk sejuk kena basah dek hujan ribut di luar...ada hubby untuk peluk kah kah...tak sensored toi kan ekkekeke...Dah ada hubby, boleh lah peyuk suka-suka hati...HALAL kan hihihih (^^)/


Penari-penari duk menari-nari

Dengan penari-penari di dalam cruise
Suasana Malam di Waterfront
Setelah ber'river' cruise romantik romantik....Balik ke hotel untuk solat maghrib and isyak. Then menuju ke Top Spot food court again. Malam terakhir untuk melantak seafood sepuas-puasnya....Duk teringat-ingat udang karang ehehhehe. Mari tengok hidangan malam terakhirrrr di Kuching....

Udang Masak Cili

Hidangan Umai-umai. Campuran obor-obor and ikan with air asam..Sedap Gilaa!!!

Udang Kara Masak Black Pepper....This one seriusss sampai menjilat jari!!!!


Bruupppppp kenyang kamiii malam terakhir di Kuching hehehhe...Total damage lebih kurang malam first hehehe...Before balik ke hotel...kami berjalan-jalan mencari cenderamata. Sepanjang jalan waterfront tepi sungai ada orang menjual cenderamata. Dinasihatkan pergi ke hujung lagi satu...sebab sana boleh dapat lagi murah cenderamata.
Scenary malam tepi waterfront

RM10 untuk 6 pieces...Bukan RM10 untuk satu piece





Footer Iklan from Cik Puan Ac:
Do contact me if you want to try this awesome product!!!
Call / SMS/ Whatapps at 019-6697500
or email at asiahazhar@gmail.com
Check Out FB Page: Alaska Cyberjaya/Putrajaya
COD kawasan Putrajaya, Cyberjaya, Seri Kembangan, Puchong and sekitar kawasan.



Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial